Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθηγητής ο ενοπλος που σκότωσε τρεις σε πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ

Καθηγητής ο ενοπλος που σκότωσε τρεις σε πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ

Ο ένοπλος πήγε σε αρκετούς ορόφους πριν σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο αστυνομικούς

Τρομοκρατημένοι φοιτητές και καθηγητές κρύβονταν σε αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου του Λας Βέγκας, την ώρα που ένοπλος περιφερόταν στους ορόφους του κτιρίου, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά έναν τέταρτο πριν πεθάνει σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Associated Press, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, ο ένοπλος άνδρας ήταν ένας καθηγητής που αναζητούσε ανεπιτυχώς δουλειά στο ακαδημαϊκό ίδρυμα. Ο ύποπτος εργαζόταν στο παρελθόν στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας στη Βόρεια Καρολίνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το Lee Business School του UNLV. Ο ένοπλος πήγε σε αρκετούς ορόφους πριν σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δύο αστυνομικούς του πανεπιστημίου έξω από κτίριο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του UNLV Άνταμ Γκαρσία.

Τρομακτική η μαρτυρία καθηγήτριας για το περιστατικό

«Ήταν τρομακτικό. Δεν μπορώ καν να το εξηγήσω» δήλωσε η Κεβάνι Μάρτιν, που κρύφτηκε κάτω από θρανίο στην τάξη της. «Προσπαθούσα να συγκρατηθώ για τους μαθητές μου και προσπαθούσα να μην κλάψω, αλλά τα συναισθήματα είναι κάτι που δεν θέλω να ξαναζήσω ποτέ».

Η Μάρτιν είπε ότι έστελνε μηνύματα σε φίλους και αγαπημένους, ελπίζοντας κάποιος να της στείλει ότι ο ύποπτος συνελήφθη. Όταν ένας άλλος καθηγητής ήρθε στην αίθουσα και είπε σε όλους να εκκενώσουν, ενώθηκαν με δεκάδες άλλους που έτρεχαν έξω από το κτίριο.

Η Μάρτιν έβαλε τους φοιτητές της να μαζευτούν στο αυτοκίνητό της και τους οδήγησε έξω από την πανεπιστημιούπολη. «Μόλις απομακρυνθήκαμε από το UNLV, παρκάραμε και καθίσαμε σιωπηλοί», είπε. «Κανείς δεν είπε λέξη. Ήμασταν σε απόλυτο σοκ».

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου που στεγάζει το Lee Business School του UNLV

«Ο αέρας μύριζε μπαρούτι» λέει φοιτητής

Ένας άλλος φοιτητής, ο Τζόρνταν Έκερμαν, 25 ετών, δήλωσε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν σε μια αίθουσα του δεύτερου ορόφου όταν άκουσε έναν δυνατό κρότο και ένας διαπεραστικός συναγερμός χτύπησε, σηκώνοντας τους φοιτητές όρθιους. Ορισμένοι έφυγαν πανικόβλητοι από την αίθουσα, ενώ άλλοι ακολούθησαν τις οδηγίες του καθηγητή τους να παραμείνουν ήρεμοι, δήλωσε ο Eckermann.

Βγήκε έξω και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν αστυνομικό με αλεξίσφαιρο γιλέκο που κρατούσε ένα μακρύ όπλο. Ρούχα, σακίδια πλάτης και μπουκάλια νερού κείτονταν διάσπαρτα στο πάτωμα.

Ο Έκερμαν είπε ότι είπε στον αστυνομικό: «Πού να πάω;».

Ο αστυνομικός του έδειξε μια έξοδο.

Λίγα λεπτά αργότερα, όταν βγήκε έξω, ο Έκερμαν είπε ότι άκουσε ριπές πυροβολισμών, συνολικά τουλάχιστον 20 σφαίρες. Ο αέρας μύριζε μπαρούτι. Είπε ότι συνέχισε να απομακρύνεται από την πανεπιστημιούπολη, παρόλο που δεν ήξερε πού να πάει.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024