Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Θα επιτρέψουμε να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Θα επιτρέψουμε να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας

Η «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων που θα εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας θα αποφασίζεται από το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

Το Ισραήλ θα επιτρέψει να εισέρχεται «ελάχιστη» ποσότητα καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας που κρίνει ότι είναι «απαραίτητη για να αποφευχθεί η κατάρρευση» των υπηρεσιών ανθρωπιστικής φύσης και το «ξέσπασμα επιδημιών» στον παλαιστινιακό θύλακο όπου διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το βράδυ το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου (στη φωτογραφία του Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι σε καταυλισμό στη Ράφα).

Οι ΗΠΑ επέκριναν το Ισραήλ ότι δεν κάνει αρκετά για να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα και βοήθεια

«Η ελάχιστη ποσότητα θα καθορίζεται περιοδικά από το πολεμικό (υπουργικό) συμβούλιο», ανάλογα με «την ανθρωπιστική κατάσταση», διευκρίνισαν οι υπηρεσίες του κ. Νετανιάχου μέσω X.

Οι ΗΠΑ επέκριναν προχθές το Ισραήλ ότι δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει να εισέλθουν στη Γάζα περισσότερα καύσιμα και βοήθεια.

Θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες, είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ για να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων φορτηγών στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Πρέπει να αυξηθεί»

«Δεν γίνονται αρκετά επί του παρόντος. Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Το επίπεδο των καυσίμων που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί», είπε ο Μίλερ.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν, επίσης, περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε ισραηλινούς εποίκους λόγω των επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Σε ανακοίνωσή του, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Αντονι Μπλίνκεν, καταδίκασε «τους εξτρεμιστές εποίκους που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη».

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024