Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Mητσοτάκης υπερασπίζεται τον κεφαλικό φόρο, η Νέα Αριστερά την τιμή της, ο Κασσελάκης κάτι άλλο κάθε μέρα

Ο Mητσοτάκης υπερασπίζεται τον κεφαλικό φόρο, η Νέα Αριστερά την τιμή της, ο Κασσελάκης κάτι άλλο κάθε μέρα

Ο Μητσοτάκης νιώθει ασφαλής για το φορολογικό στην τοποθεσία Βουλή, ο Κασσελάκης κούραση στην τοποθεσία Κουμουνδούρου και βάζει χρονόμετρο στις συνεδριάσεις, η Νέα Αριστερά αγωνία και ψάχνει τοποθεσία

Εκ του ασφαλούς

Κι ενώ οι αντιδράσεις για τις διατάξεις που περιέχει το φορολογικό νομοσχέδιο συνεχίζονται από τους ελεύθερους επαγγελματίες, σήμερα η αντιπαράθεση στη Βουλή αναβαθμίζεται. Στη συζήτηση θα πάρει τον λόγο ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και φυσικά θα αντιπαρατεθεί με όλους του πολιτικούς αρχηγούς. Ο πρωθυπουργός θα υπερασπιστεί το συγκεκριμένο νομοθέτημα και θα κάνει λόγο ότι πρόκειται για σημαντική μεταρρύθμιση. Μου λένε όμως πως η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη είναι εκ του ασφαλούς!

Μετρήσεις

Μου εξήγησαν συγκεκριμένα πως το Μέγαρο Μαξίμου έχει μετρήσει κατηγορία – κατηγορία αυτούς που πλήττονται και αντιδρούν και μάλιστα με μετρήσεις focus group κι όχι μόνο. Τα ευρήματα, λένε, είναι ενθαρρυντικά και το πολιτικό κόστος εν προκειμένω είναι περιορισμένο. Επίσης μέτρησαν την δυναμική της χθεσινής κινητοποίησης των ελευθέρων επαγγελματιών και διαπίστωσαν ότι ήταν μικρότερη της προηγούμενης.

Ελεγχόμενη (;)

Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν, μπορεί η κυβέρνηση να μην κάνει περίπατο σε ολάνθιστη εξοχή, αλλά δεν είναι και μέσα στις λάσπες! Η κατάσταση παραμένει ελεγχόμενη. Κι είπαμε το πρώτο «ταμείο» θα γίνει στις 9 Ιουνίου…. Κι η πηγή μου πρόσθεσε πως «όταν θα βλέπεις τον Μητσοτάκη να τοποθετείται δημοσίως για κάποιο θέμα να ξέρεις ότι έχουν προηγηθεί μετρήσεις με θετικό αποτέλεσμα». Εγω δεν το γνωρίζω, αλλά για να το λέει αυτός κάτι περισσότερο θα ξέρει από μένα….

Capital Link

Ετσι την Πέμπτη το βράδυ το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από τη Βουλή και την Παρασκευή αρκετοί υπουργοί με επικεφαλής τον πρωθυπουργό θα πετάξουν για την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Είναι το συνέδριο της Capital Link. Με γνωστό πρόγραμμα. Θα παρουσιάσουν τις «επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας» μετά από την τελευταία αναβάθμιση και την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Επιστρέφουν στην Αθήνα την Τρίτη οι περισσότεροι εξ αυτών – και ο κ. Μητσοτάκης – και αρχίζει η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό. Και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με την ψηφοφορία. Αυτάαα!

Τον «στάυρωσαν»

Χθες όμως ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης πήρε το αίμα του πίσω! Επειδή τον «σταύρωσαν» στη Βουλή – τελικά παίζει τον ρόλο του «κοινωνικού αλεξικέραυνου» στην κυβέρνηση – βγήκε και τα «έχωσε» στο Χ (πρώην twitter). Και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και στο ΠΑΣΟΚ /ΚΙΝΑΛ.

Υπερψήφισαν!

Και τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης «κατήγγειλαν το νομοσχέδιo μας για τα »κόκκινα» δάνεια και την προστασία των ευάλωτων, υπερψήφισαν όμως 51 άρθρα ο ΣΥΡΙΖΑ και 57 το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή σχεδόν το 50% του νομοσχεδίου»! Μου υπενθύμισαν μάλιστα ότι αντίστοιχη ανάρτηση ο κ. Χατζηδάκης είχε κάνει και μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου περί τα εργασιακά. Εχει ενδιαφέρον, όπως και να το δει κανείς….

Επίσκεψη

Η Πέμπτη όμως είναι μία δύσκολη ημέρα, κυρίως πολιτικά! Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του τούρκου Προέδρου θα είναι ολιγόωρη, οι συζητήσεις θα είναι σημαντικές. Και για τον προσδιορισμό των ελληνό – τουρκικών σχέσεων, αλλά και την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση.

Το … «μαρτύριο»!

Θυμάμαι όμως το … «μαρτύριο» που είχε υποστεί ο τούρκος Πρόεδρος, στη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψης του, από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, το 2017. Που του έκανε νομική ανάλυση των συνθηκών για περίπου ένα δίωρο. Ορθιο, αν θυμάμαι καλά. Κι ο Ταγίπ είχε γίνει … «πύραυλος»! Τώρα τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλότερα! Δεν θα έχει … «καψώνια»!

Κινητοποιήσεις

Σήμερα όμως είναι, επίσης, δύσκολη ημέρα. Αλλά κοινωνικά. Είναι εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας της δολοφονίας του – τότε – 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια. Κι από τότε μεσολάβησαν αρκετά παρόμοιας … «υφής» περιστατικά. Είναι πλούσια η κοινωνική ατζέντα της αστυνομικής καταστολής από το 2008 μέχρι και σήμερα. Θα έχει ενδιαφέρον το μέγεθος της συμμετοχής της νεολαίας….

Εκνευρισμός (;)

Μετά από την πανηγυρική «βάφτιση» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, την «Νέα Αριστερά» διαπιστώνω – και δεν είναι η ιδέα μου… – έναν εκνευρισμό. Ενώ η υπερπροβολή του εγχειρήματος θα έπρεπε να τους κάνει να «πλέουν σε πελάγη – πολιτικής – ευτυχίας», αντιθέτως νομίζω πως είναι πολύ αγχωμένοι….

«Τα έριξαν» στον κ. Αλ. Τσίπρα

Χθες επί παραδείγματι και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε ισάριθμες συνεντεύξεις τους – δοθείσης ευκαιρίας – «τα έριξαν» στον πρώην πρόεδρο του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα.

«Απάντηση»

Εντάξει, του το φύλαγαν! Η δήλωση περί πολυδιάσπασης της Αριστεράς δεν είναι ήταν και το καλύτερο … «δώρο» για την εκδήλωση του νέου σχηματισμού. Το καταλαβαίνω. Αλλά από την επόμενη ημέρα; Είναι νομίζω λίγο άκομψο. Για τους ίδιους! Ετσι;

«Αναπαλαίωση»!

Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm 90,1 ερωτηθείς αν θα καλούσε το νέο κόμμα τον κ. Τσίπρα απάντησε ότι «το κόμμα μας είναι μια νέα προσπάθεια. Δεν θέλουμε την αναπαλαίωση του ΣΥΡΙΖΑ». Και ο κ. Τσακαλώτος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open απέδωσε ευθύνες στον πρώην πρόεδρο του κόμματος για την περίοδο 2019 – 2023. Και ένας κακεντρεχής σχολίασε «όχι όμως στην περίοδο 2015 – 2019 γιατί τότε ήταν υπουργός». Αλλά αυτά είναι κακίες….

Οχι πικρίες…

Πάντως η γραμμή του κ. Στέφανου Κασσελάκη προς τα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι όχι «πικρόχολα σχόλια» προς τους πρώην συντρόφους τους. Βεβαίως πολιτική κριτική, αλλά όχι πικρίες. Μάλιστα ο ίδιος μιλώντας στο συνέδριο του Ελληνο – Αμερικανικού Επιμελητηρίου υπερασπίστηκε – χωρίς αστερίσκους! – την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ενδιαφέρον!

Επίθεση

Συνεχίστηκε και χθες η πρώτη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της «Νέας Αριστεράς» σχετικά με την ψήφιση των συγκεκριμένων διατάξεων στο νομοσχέδιο για τους servicers από τους 10 βουλευτές του σχήματος. Και μάλιστα η επίθεση ήταν «στο σταυρό»! Βέβαια την εν λόγω επιλογή την υπερασπίστηκε ο κ. Τσακαλώτος ανοιχτά. Αλλά φάνηκε πως από τώρα και στο εξής – πολιτικά – θα «πέσουν κορμιά»….

Διάρκεια!

Μαθαίνω όμως ότι επειδή συνέβησαν τα όσα ευτράπελα την περασμένη εβδομάδα, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, τώρα τέθηκαν κανόνες. Η συνεδρίαση την Πέμπτη θα γίνει στις 4 νωρίς το απόγευμα και η διάρκεια της θα είναι ως τις 7 το απόγευμα! Πρωτοφανές να τίθεται εκ των προτέρων διάρκεια της συνεδρίασης. Και τα σκυλιά δεμένα….

Μονοήμερη

Αλλά και η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής δεν θα είναι όπως αρχικά προβλεπόταν. Η συνεδρίαση θα είναι μονοήμερη. Και θα αρχίσει στις 11.30 πμ. Ρώτησα να μάθω τον λόγο. Και μου είπαν πως την Κυριακή έχει εκλογές το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος και υπάρχουν αρκετά στελέχη του κόμματος που είναι υποψήφια. Ως εκ τούτου θα ήταν τουλάχιστον λάθος να μην είναι στις εκλογές. Και από την άλλη πλευρά η συζήτηση των θεμάτων μπορεί να ολοκληρωθεί στη διάρκεια του Σαββάτου. «Σοβαρευόμαστε» ήταν το σχόλιο που μου έκαναν….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024