Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τον πληθωρισμό χτυπά ο Μητσοτάκης, τους «11» ο Κασσελάκης, το κεφάλι του στον τοίχο ο πολίτης

Τον πληθωρισμό χτυπά ο Μητσοτάκης, τους «11» ο Κασσελάκης, το κεφάλι του στον τοίχο ο πολίτης

Ο Μητσοτάκης ψάχνει κουκούλα να βάλει στην ακρίβεια, ο Κασσελάκης άσημους με ένσημα, οι «11» αριστερούς με όραμα και ο λαός λεφτόδεντρα μπας και βγει ο μήνας

Ακρίβεια

Θα έχετε παρατηρήσει ότι στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επισκεφτεί τουλάχιστον τρεις φορές σούπερ μάρκετ. Και θα έχετε διαπιστώσει ότι με το θέμα της ακρίβειας ασχολείται πλέον ο ίδιος – μετά από την περίφημη αναφορά του περί «μπανανίας».

Μεγαλεία!

Να σας πληροφορήσω, λοιπόν, ότι ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας μπορεί στην κυβερνητική ιεραρχία να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, αλλά στην επικοινωνιακή στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου καταλαμβάνει μία εκ των πρώτων θέσεων!

Ο «πληθωρισμός των τροφίμων»

Επίσης να σας ενημερώσω ότι προοπτικά, στους αμέσως επόμενους μήνες, ο «πληθωρισμός των τροφίμων» που είναι και το μεγάλο πρόβλημα των καταναλωτών – αλλά και του κ. Μητσοτάκη! – θα μειωθεί και μάλιστα εντυπωσιακά. Σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό!

Τεχνητό

Κι αυτή η τάση θα αρχίσει να φαίνεται από τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου. Για ποιο λόγο; Διότι το Νοέμβριο του 2022 υπήρξε ένα μεγάλο «μπουμ» ανατιμήσεων, ενώ φέτος αυτό είναι περιορισμένο. Δηλαδή δεν μειώθηκαν οι τιμές, απλώς πρόκειται για ένα τεχνικό ζήτημα που έχει άμεσες συνέπειες στην εξέλιξη του μακροοικονομικού μεγέθους του πληθωρισμού.

Θα εισπράξει

Κι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και στους επόμενους μήνες. Σε ένα πολύ – πολύ περιορισμένο βαθμό θα βοηθήσει η «πρωτοβουλία για μόνιμα μειωμένες τιμές» του υπουργείου Ανάπτυξης – το γνωστό -5%. Ετσι μόλις αποκλιμακωθεί αισθητά ο «πληθωρισμός των τροφίμων» ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εισπράξει την πολιτική υπεραξία αυτή της εξέλιξης.

Αλλά η ακρίβεια;

Επίσης δεν αποκλείεται να επισκεφθεί κι ακόμη μια – δυο φορές κάποιο σούπερ μάρκετ. Και φυσικά θα έχουμε το παράδοξο φαινόμενο ο «πληθωρισμός των τροφίμων» να έχει μειωθεί αλλά η ακρίβεια να … παραμένει! Διότι όπως σοφά είπε προσφάτως ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Θεόδωρος Πελαγίδης η ακρίβεια δεν είναι θέμα τιμών, αλλά αμοιβών! Διότι οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν αλλά θα περιοριστεί ο ρυθμός ανόδου τους. Εκτός απροόπτου βέβαια….

Επικοινωνιακά

Υπάρχει μία μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία που επί χρόνια ακολουθούσε την εξής: επικοινωνιακή τακτική: κάθε φορά που μία ανταγωνίστρια της εξέδιδε κάποια ανακοίνωση, την ίδια μέρα και με ελάχιστη διαφορά χρόνου εξέδιδε και η ίδια μία δική της ανακοίνωση. Δηλαδή δεν ήταν διατεθειμένη να αφήσει καμία μέρα σε ανταγωνίστρια της. Το ίδιο έκανε και σε συνεντεύξεις ανταγωνιστών της.

Παρεμβάσεις

Γιατί το θυμήθηκα τώρα αυτό; Διότι χθες όπως γνωρίζετε ήταν τα «βαφτίσια» της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Δηλαδή ήταν η μέρα της! Θα «έπαιζε» μόνη της, ιδιαίτερα στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Ομως…. Όμως πρώτον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης έδωσε χθες συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Αλέξης Τσίπρας από την Ιταλία έκανε ανάρτηση η οποία αφορά στον … χώρο!

Νέα Αριστερά

Πάντως είναι γεγονός ότι η εκδήλωση των «11» ήταν πανηγυρική! Πολύς κόσμος, πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και φυσικά όλη η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα της – πλέον – Νέας Αριστεράς! Αυτή είναι τελικά η προσωρινή(;) επωνυμία της. Η επωνυμία «Αριστερά Μπροστά» που κυκλοφορούσε επιμόνως τις προηγούμενες ημέρες αποσύρθηκε. Ίσως δεν «έβγαιναν» τα αρκτικόλεξα!

Μικρό

Μαθαίνω ότι ενοχλήθηκαν αρκετά στελέχη της πρώην (;) «Ομπρέλας» που η επωνυμία αποφασίστηκε από ένα περιορισμένο αριθμό ηγετικών στελεχών των δύο τάσεων. Αλλά νομίζω πως είναι το μικρότερο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν….

Ευρωβουλή

Υπάρχουν πάντως συζητήσεις για τον τομέα των ευρωβουλευτών. Ως τώρα αυτός που – όπως δήλωσε – θα εκπροσωπεί το νέο σχηματισμό στο Ευρωκοινοβούλιο, είναι ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης. Σας υπενθυμίζω ότι από την παλιά ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο Ευρωκοινοβούλιο έχει επίσης αποχώρησε ο κ. Στέλιος Κούλογλου. Παρ΄ ότι ίδιος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να ευδοκιμήσει καμία συνεργασία με το νέο σχηματισμό.

«Μίσος»

Όχι μόνο για την παλιά δημόσια κόντρα του με τον κ. Παπαδημούλη – σχετικά με το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου – αλλά και διότι υπάρχει ένα – έτσι μου λένε – «αβυσσαλέο μίσος» μεταξύ του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου και του κ. Κούλογλου. Χρονολογείται από τότε που ο πρώτος ήθελε να διαγράψει τον δεύτερο. Μόνο που ο κ. Κούλογλου την … γλύτωσε, γιατί δεν ήταν μέλος του κόμματος!

Ο κ. Πέτρος Κόκκαλης

Με τον κ. Πέτρο Κόκκαλη τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα. Ο κ. Κόκκαλης βρίσκεται στην διαδικασία συγκρότησης πράσινου κόμματος – μάλιστα έχει πιάσει και γραφεία στην οδό Αθηνάς – φιλοδοξώντας να ενταχθεί στην Ομάδα των Πρασίνων. Μόνο που είναι λίγο δύσκολο να συμβεί αυτό αν δεν κατέβει με δικό του πράσινο ψηφοδέλτιο. Εκεί ακριβώς βρίσκονται οι συζητήσεις!

«Ανατροπή»

Εν τω μεταξύ ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξη του, που – λόγω του τάιμινγκ – είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέφερε, μεταξύ των άλλων, «όχι σελέμπριτι στα ψηφοδέλτια» και «θα έχουμε ανθρώπους με ένσημα», «πάμε στις ευρωεκλογές για την απόλυτη ανατροπή» και για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος είπε πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι εκεί που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Το συνέδριο

Την Πέμπτη πρόκειται να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος για να προετοιμάσει την συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου. Αντικείμενο της συνεδρίασης το συνέδριο του Φεβρουαρίου….

Παρών!

Χθες όμως στη Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση του «Ηρακλή» στις τράπεζες και ορισμένα από τα άρθρα αφορούσαν τους servicers. Εκεί ακριβώς σημειώθηκε και η πρώτη κοινοβουλευτική διαφοροποίηση μεταξύ της – πλέον – Νέας Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Η πρώτη με εξαίρεση τον βουλευτή κ. Φ. Οζκιούρ, ψήφισε παρών σε ορισμένα άρθρα του εν λόγω νομοσχεδίου. Μου λένε ότι τον πρώτο λόγο τον είχε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος! Και βεβαίως ακολούθησε η καταγγελία από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη νέα ομάδα, του στυλ … «αυτοί είστε»! Εξ όσων γνωρίζω απάντηση όμως δεν υπήρξε….

«Δώρο»!

Από την άλλη πλευρά ο κ. Τσίπρας από την Ιταλία, από την Ρώμη συγκεκριμένα όπου παρευρίσκεται στη συνεδρίαση της Επιτροπής Monitoring του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάρτησε, μεταξύ των άλλων, τα εξής «η πολυδιάσπαση και ο πολυκερματισμός των προοδευτικών δυνάμεων ανοίγουν τον δρόμο για την εδραίωση των συντηρητικών δυνάμεων στη διακυβέρνηση, αλλά και για την εδραίωση της ηγεμονίας των ιδεών της Ακροδεξιάς στις ευρωπαϊκές κοινωνίες». Δεν νομίζω πως η προαναφερόμενη δήλωση είναι και το καλύτερο «δώρο» που θα μπορούσε να «πάει» στη … «βάφτιση» της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024