Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στερνή μου γνώση... λένε οι Συριζαίοι για Τσίπρα, ο Σούνακ για τα Γλυπτά, ξύλο απελέκητο ο Καρυπίδης

Στερνή μου γνώση… λένε οι Συριζαίοι για Τσίπρα, ο Σούνακ για τα Γλυπτά, ξύλο απελέκητο ο Καρυπίδης

Ο παλιός είναι αλλιώς ο νέος... μόνο ωραίος, λέγεται ότι ειπώθηκε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όρκο δεν παίρνω. Θέλει ο Ανδρουλάκης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει, o Μητσοτάκης διαλέγει ταπετσαρία να αντέχει στο χρόνο

Ρουσφετάκι;

Δύο πράγματα σιχαίνομαι τις κιτς λαϊκούρες και την αθέτηση υποσχέσεων. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι του επιπέδου μου η ενασχόληση με θηλαστικά αυτού του σταδίου εξέλιξης υποσχέθηκα να μιλήσω με στοιχεία και θα το κάνω, γιατί η Τζέλα μιλά πάντα με ντοκουμέντα ευθαρσώς και επωνύμως. Ο όψιμος φαρμακέμπορας λοιπόν Θεόδωρος Καρυπίδης, για την ακρίβεια παραφαρμακευτικών προϊόντων, -παρεπιμπτόντως αυτό το «παρά» τον συνοδεύει σε πολλές δραστηριότητες του παρατύπως, παραδίπλα, παράγκα προσθέτει ο διπλανός μου που το κουσούρι του είναι ότι βλέπει μπάλα μαζί με λαϊκούς- ακούω ότι ασκεί πιέσεις και έχει βάλει λυτούς και δεμένους για την επιστροφή δύο στελεχών σε θέλεις κλειδιά στον ΙΦΕΤ, όπως σας είπα και χθες. Πρόκειται για τη διευθύντρια αγορών και τον υπεύθυνο φαρμακοποιών (τα ονόματα στο μπουντουάρ μου) που απομακρύνθηκαν από το Ιντστιτούτο συνοδευόμενοι όχι από καλή φήμη. Μαζί με την πανδημία έρχεται και ο Θεόδωρος, θα έλεγε κάποιος, αφού με το νέο κύμα COVID-19 ante portas, τσουπ οι πηγές μου με ειδοποίησαν ότι πέφτουν τηλέφωνα και κλείνονται ραντεβού. Είναι πολλά τα λεφτά… Άρη; θα αναρωτηθώ για να σας δείξω πόσα ξέρω και σε πόσους τομείς κινούμαι με άνεση. Ο ψεύτης, ο κλέφτης και ο Καρυπίδης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…

Μπαράζ

Μετά από την αποτυχία του Λονδίνου ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να … «στανιάρει» έριξε στη δημόσια συζήτηση πέντε (;) νομοσχέδια, με κορυφαίο αυτό που αφορά στην επιστολική ψήφο. Και άρχισε να αναζητά 200 ψήφους στη Βουλή για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές! Λίγο δύσκολο μου φαίνεται. Εκτός από το ΚΚΕ που το απέρριψε, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ, ενώ κατ΄ αρχήν συμφώνησαν, εξέφρασαν ισχυρές επιφυλάξεις και ερωτήματα, που αν δεν απαντηθούν δεν νομίζω ότι θα το ψηφίσουν. Διότι στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος….

Απάντηση

Κι ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μονοπώλησε στη διάρκεια των προηγούμενων ημερών την ενδό – νεοδημοκρατική αντιπολίτευση περί τα ελληνοτουρκικά, χθες δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησαν να «λυγίσουν το ραβδί» από την άλλη πλευρά!

Ανοιχτούς διαύλους

Μιλώντας στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του Athens Security Forum η κυρία Μπακογιάννη τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «είναι κομπλεξισμός να πιστεύουμε ότι εάν προσέρχεται κάποιος σε διάλογο είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις»! Σαφές το υπονοούμενο…. Ενώ ο κ. Βενιζέλος, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος επεσήμανε ότι «πρέπει πάντα να έχουμε ανοιχτούς τους διαύλους διαλόγου με την Τουρκία»….

Συνάντηση

Σήμερα πάντως ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανο Κασσελάκη ενόψει της συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας με την Τουρκία. Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών. Όμως θα έχουν ενδιαφέρον οι δηλώσεις που θα γίνουν μετά. Διότι όπως σας έχω ενημερώσει τα ελληνοτουρκικά είναι πλέον ψηλά στην ατζέντα της Κουμουνδούρου….

Παγιώνεται (;)

Χθες παρουσιάστηκε – στο Mega – μία ακόμη δημοσκόπηση, της Μetron Analysis, που επιβεβαιώνει την υπερίσχυση του Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Μόνο που αυτή τη φορά η διαφορά διευρύνεται μεταξύ των δύο κομμάτων, κι από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το ΚΚΕ απέχει μιαν ανάσα! Για να καταλάβετε στην εκτίμηση ψήφου προηγείται το Πα.Σό.Κ./ΚΙΝΑΛ με 15,3%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με 12,7% και έπεται το ΚΚΕ με 11,5%! Και βέβαια τόσο η Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης κάνουν πάρτι….

Οι άλλοι (;)

Όμως εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι τα «λοιπά» ανέρχονται στο 3,3%. Και δεδομένου ότι οι αποχωρήσαντες δεν καταγράφτηκαν σ΄ αυτή τη δημοσκόπηση ως ιδιαίτερο κόμμα, να υποθέσω ότι βρίσκονται στο 3,3%;

Ψυχραιμία

Προς το παρόν, πάντως, στην Κουμουνδούρου όλα αυτά τα εξαιρετικά δυσμενή ευρήματα τα αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία! Διότι θεωρούν ότι βρίσκονται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας τους. Και τα θεωρούν περίπου αναμενόμενα. Από τον Ιανουάριο εκτιμούν ότι θα αρχίσουν σιγά – σιγά να ανακάμπτουν. Ελπίζουν δηλαδή!

Ελπίδα

Χωρίς ελπίδα δεν μπορούν να κάνουν βήμα! Στην ομιλία του μάλιστα στην κοινοβουλευτική ομάδα ο κ. Κασσελάκης έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι «έχουμε πέσει πολλές φορές. Όμως να θυμάστε: Έχουμε σηκωθεί περισσότερες»!

Τα οικονομικά

Και ασχολούνται με απαιτούμενα του επικείμενου συνεδρίου. Και διάφορα άλλα οργανωτικά. Όμως υπάρχει μία «βραδυφλεγής βόμβα» στα θεμέλια του κόμματος. Πρόκειται για τα οικονομικά. Μου λένε ότι χειρότερα δεν θα μπορούσαν να είναι. Ο οικονομικός διευθυντής είναι σε απόγνωση! Και δεν είναι μόνο το θέμα των κομματικών μέσων. Πρόκειται για την ίδια τη λειτουργία του κόμματος!

Επαγγελματικά στελέχη

Μου έλεγαν μάλιστα πως υπάρχουν αρκετές δεκάδες επαγγελματικών στελεχών σ΄ ολόκληρη την Ελλάδα που πολιτικά ανήκουν στις δύο τάσεις που έχουν αποχωρήσει. Αλλοι εξ αυτών είναι επαγγελματικά στελέχη που «έτρεχαν» τις νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος κι άλλοι χρεώθηκαν ως επαγγελματικά στελέχη που ήταν σε γραφεία βουλευτών.

Θέλουν αποζημίωση!

Τα συγκεκριμένα επαγγελματικά στελέχη παρ΄ ότι πολιτικά λειτουργούν με τους σχηματισμούς των αποχωρησάντων, όπου και ανήκουν αρνούνται να παραιτηθούν από την επαγγελματική θέση την οποία κατέχουν. Διότι θα χάσουν το μεροκάματο! Και τι ζητούν; Ζητούν να τους απολύσουν για να πάρουν τις αποζημιώσεις τους! Πρόκειται για πρωτοφανές φαινόμενο στον χώρο της Αριστεράς, η οποία κι αν έχει ζήσει διασπάσεις….

Και αξιοπρεπείς

Υπάρχουν βέβαια και «αξιοπρεπείς άνθρωποι» οι οποίοι παραιτήθηκαν και αποχώρησαν. Λένε όμως πως αυτοί είναι λίγοι! Επίσης μου έλεγαν μάλιστα ότι χθες «έτρεχαν» στην Κουμουνδούρου να βρουν χρήματα για πληρώσουν το δώρο των Χριστουγέννων. Διότι, ως γνωστόν, η μη καταβολή του δώρου είναι ποινικό αδίκημα!

Και δώρο Χριστουγέννων

Φαντάζεστε την εικόνα το περιπολικό να συλλαμβάνει τον πρόεδρο του κόμματος για την μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε επαγγελματικά στελέχη που έχουν αποχωρήσει πολιτικά; Σουρεαλιστικές σκηνές…. Εχω όμως μία υποψία: νομίζω πως θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη ο πρόεδρος του κόμματος! Και μου λένε πως δεν είναι λίγα τα χρήματα….

Ο Γιάννης Μπανιάς

Θυμάμαι ωστόσο ότι παλιά, όταν ο μακαρίτης ο Γιάννης Μπανιάς είχε εκλεγεί στη δεκαετία του 1980 γραμματέας του ΚΚΕ Εσωτερικού πούλησε δύο πολυκατοικίες για να χρηματοδοτήσει την έκδοση της «Αυγής». Ηταν ένας σπάνιος άνθρωπος, ανιδιοτελής και αφοσιωμένος στην υπόθεση του κομμουνιστικού κινήματος, με υψηλό κύρος. Η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ της πρώτης περιόδου – που είχε πολλά προβλήματα – οφείλεται σ΄αυτόν!

Γιορτή!

Εν τω μεταξύ χθες ήταν η πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μετά από την διάσπαση και την ίδρυση της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας. Η εμφάνιση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξη Τσίπρα έγινε δεκτή με παρατεταμένα χειροκροτήματα, αγκαλιές, φιλιά. Γιορτινή ατμόσφαιρα…. Ο συμβολισμός της παρουσίας του κ. Τσίπρα είναι σαφής! Αυτοί οι συμβολισμοί στην Αριστερά έχουν την σημασία τους. Κυρίως στο ηθικό αυτών που μένουν ή αυτών που φεύγουν! Ανάλογα από ποιους εκδηλώνεται….

«Αψιμαχίες»

Βέβαια και χθες οι «αψιμαχίες» συνεχίστηκαν ένθεν κακείθεν. Όμως το ενδιαφέρον συγκέντρωσε η εμφάνιση της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου, με συνέντευξη της στον ΑΝΤ1 και στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου. Μεταξύ των άλλων εμμέσως παραδέχθηκε πως η «κούραση» ήταν πρόσχημα στην πρόταση του κ. Κασσελάκη να αναλάβει όποια θέση ήθελε.

Η κυρία Αχτσιόγλου

Είπε συγκεκριμένα η κυρία Αχτσιόγλου ότι «υπήρχαν επιφυλάξεις για την πορεία που επρόκειτο να ακολουθηθεί. Ήταν ένας άνθρωπος που δεν μίλησε πολιτικά. Ήταν λογικό κανείς να πει ότι «θα περιμένω να δω» το στίγμα που θα δώσει. Να λάμβανα μια θέση όπως τομεάρχης Οικονομικών και να ακούσω αυτά που είπε στον ΣΕΒ για τα εργασιακά, ότι οι εργαζόμενοι δεν δίνουν αρκετά για τον εργοδότη τους; Με το ξεδίπλωμα του στίγματος, ορθώς έγινε εκείνη η επιλογή». Ετσι λύθηκε και η απορία του κ. Κασσελάκη!

Δύο θάνατοι

Χθες εντελώς συμπτωματικά πέθαναν δύο άνθρωποι. Στον έναν του οφείλουμε και του οφείλουμε πολλά. Ο άλλος αν τα πράγματα λειτουργούσαν στοιχειωδώς σε ανθρωπιστική βάση θα είναι καθίσει στο εδώλιο των εγκληματιών πολέμου.

Υπόκλιση

Ο πρώτος είναι ο Βασίλης Βασιλικός, το θρυλικό του «Ζ» έπαιξε ρόλο στην πολιτική διαμόρφωση μιας γενιάς. Υποκλίνομαι!

Απεχθής

Ο δεύτερος είναι Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, που στη διάρκεια των οκτώ χρόνων που ασκούσε εξουσία ευθύνεται για τις δολοφονίες 3 – 4 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Απω Ανατολή και στη Λατινική Αμερική. Απεχθής!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024