Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης κάνει ό,τι θέλει, ο Κασσελάκης σουαρέ, ο Ανδρουλάκης guest εμφανίσεις

Ο Μητσοτάκης κάνει ό,τι θέλει, ο Κασσελάκης σουαρέ, ο Ανδρουλάκης guest εμφανίσεις

Η κυβέρνηση καλεί τους ελεύθερους επαγγελματίες να αποδείξουν ότι δεν είναι κλέφτες αλλά φτωχοί, ο Κασσελάκης καλεί Κοτζιά για φροντιστήριο στα ελληνοτουρκικά, ο Τσακαλώτος καλεί γενικώς… προοδευτικούς και συγγενείς τους

Σήμερα στη Βουλή

Το «μαζεύουν» άρον – άρον το φορολογικό νομοσχέδιο! Δεν εννοώ ότι το αποσύρουν. Αλλά ό,τι ζημιά πολιτική έχει γίνει έγινε, άρα τώρα πλέον πρέπει γρήγορα να ψηφιστεί και να φύγει από το προσκήνιο της επικαιρότητας. Μου λένε, λοιπόν, ότι στη δημόσια διαβούλευση έχουν κατατεθεί ως τώρα 2.600 σχόλια – τα οποία υποτίθεται ότι μελετώνται! Η οποία έληξε χθες το βράδυ. Και μέχρι σήμερα το βράδυ υπολογίζουν, οι επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ότι θα καταφέρουν να το καταθέσουν στη Βουλή! Αλλαγές ή εν πάση περιπτώσει αποσαφηνίσεις θα γίνουν και μάλιστα σε τρία σημεία.

Αποσαφήνιση

Όπως μου εξηγούν αρμόδιες πηγές η πρώτη αλλαγή θα αφορά την αποσαφήνιση του «μαχητού τεκμηρίου», δηλαδή εφόσον ένας ελεύθερος επαγγελματίας θεωρήσει ότι αδικείται από την επιβολή του φόρου, έχοντας ετήσιο εισόδημα κάτω των 10.900 ευρώ, θα ζητά έλεγχο των εισοδημάτων του. Αυτή η διαδικασία θα διευκρινιστεί περισσότερο και θα γίνει πιο σαφής.

Καλύτερα

Η δεύτερη αλλαγή αφορά την επιβάρυνση πάνω από τα 10.900 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησης σε συνάρτηση με τον μέσο όρο του συγκεκριμένου ΚΑΔ. Όπως μου εξήγησαν οι πιο σοβαρές αλλαγές που θα επέλθουν στο νομοσχέδιο αφορούν αυτή την κατηγορία των ελευθέρων επαγγελματιών. Το καθεστώς θα γίνει πιο ευνοϊκό. Πόσο; Θα φανεί σήμερα το βράδυ!

Ειδικές κατηγορίες

Η τρίτη αλλαγή θα αφορά ειδικές κατηγορίες επαγγελματιών (πχ κυλικεία κλπ), οι οποίες θα εξεταστούν με πιο ευνοϊκό τρόπο. Α, ναι και στις μονογονεϊκές οικογένειες θα υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Στόχος της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα! Γιατί όπως λένε πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, υπάρχει ο προϋπολογισμός που πρέπει επίσης να ψηφιστεί και βγαίνουν δύσκολα οι μέρες!

Μικρή ή μεγάλη;

Βέβαια όλη αυτή η βιασύνη εξυπηρετεί και το γεγονός ότι όσο περισσότερο υπάρχει στην επικαιρότητα ο «κεφαλικός φόρος» τόσο η ζημιά πολλαπλασιάζεται. Αν και όπως λένε – σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν υπόψη τους – αν υπάρχει πολιτική ζημιά αυτή είναι μικρή. Γενικά μιλώντας, διότι σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες (δικηγόροι, ταξιτζήδες κλπ) η ζημιά απ΄ ότι φαίνεται είναι μεγάλη!

Ο κ. Π. Τσακλόγλου

Όμως οφείλω να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω αν μεταξύ των ομιλητών υπεράσπισης του νομοσχεδίου στη Βουλή θα είναι και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου. Εχω την εντύπωση ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης και μόνο στην ιδέα φτύνει στον κόρφο του, στριφογυρίζει τρεις φορές γύρω από τον εαυτό του και κάνει τον σταυρό του μουρμουρίζοντας «Ιησούς Χριστός νικά κι όλα τα κακά σκορπά…»!

Ο κ. Μ. Βορίδης

Ωστόσο πρέπει να το αναγνωρίσω ότι καλύτερο αντίπαλο του νομοσχεδίου από τον … υπουργό Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη δεν θα μπορούσαν να βρουν οι θιγόμενες επαγγελματικές κατηγορίες. Μάλιστα κάποιοι κύκλοι έκαναν λόγο ακόμη και για ενδοκυβερνητικό «εμφύλιο χαμηλής έντασης». Υπερβολές! Το πολιτικό αισθητήριο της λαϊκής (;) δεξιάς δεν είναι μαχητό….

Ο κ. Ε. Τσακαλώτος

Χθες ο εκ των επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που εντός των ημερών θα συγκροτηθεί στη Βουλή, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2024 κάλεσε τις «προοδευτικές δυνάμεις» σε μία «σοβαρή συζήτηση» σε σχέση με την κατάσταση στην πραγματική οικονομία!

Καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συζήτηση!

Είπε συγκεκριμένα ότι «έχουμε μια κατάσταση, με μεγάλη απόκλιση από την Ευρωζώνη. Έχουμε μια κατάσταση όπου οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και δουλεύουμε περισσότερο. Και το button line … είναι, ότι έχετε ένα Προϋπολογισμό, που βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και λέει ‘τι ωραία πάει η οικονομία και δεν μπορεί αυτός ο Προϋπολογισμός, να αλλάξει αυτά τα δεδομένα’»! Δηλαδή, μεταξύ των άλλων, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε συζήτηση…. Απορία: έπρεπε να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να μπορούν να συζητήσουν με τον … ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ;

Ανακωχή;

Πάντως οι αποχωρήσαντες από την Κουμουνδούρου, αφού στο τριήμερο που πέρασε εξάντλησαν όλη την τηλεοπτική «δύναμη πυρός» που διέθεταν, πλέον εκτός του κ. Τσακαλώτου που απηύθυνε πρόσκληση στις προοδευτικές δυνάμεις και η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου δήλωσε, μεταξύ των άλλων, ότι δεν έχουμε κανένα σκοπό να συγκρουστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ». Θα φανεί στα τηλεοπτικά πάνελ….

Ο κ. Δ. Τζανακόπουλος

Μου έκανε όμως εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά από αρκετούς μήνες «έσπασε» την … αφωνία του την προηγούμενη εβδομάδα. Είχε να μιλήσει από το βράδυ των τελευταίων εκλογών. Του Ιουνίου. Τότε που πρωταγωνίστησε σε φωνή στα γραφεία του κόμματος – κι όχι μόνο….

Με τον κ. Φίλη;

Εχω απορία να δω πώς θα συνυπάρξουν στον ίδιο σχηματισμό ο κ. Τζανακόπουλος με τον κ. Νίκο Φίλη – καιρό έχω να τον ακούσω…. Οι δύο … σύντροφοι, συνυποψήφιοι βουλευτές της Α΄ Αθηνών στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «σφάχτηκαν» στις τελευταίες εκλογές. Η μάλλον για να είμαι ακριβής ο κ. Τζανακόπουλος «εξόντωσε» κοινοβουλευτικά τον πρώην υπουργό Παιδείας της κυβέρνησης Τσίπρα, ρίχνοντας τον στην πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου. Προς τι τόσο «μίσος και αλληλοσπαραγμός»; Δεν το γνωρίζω. Όταν το μάθω θα σας ενημερώσω….

Μικρή;

Πανηγυρίζουν πάντως οι δύο πρώην τάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι κατόρθωσαν να αποσπάσουν το 70% της οργάνωσης νεολαίας. Πρόκειται τελικώς για περίπου 700 μέλη, που η παρουσία τους στις φοιτητικές εκλογές κινείται από τον δεκαδικό αριθμό μέχρι τις μία – δύο μονάδες. Υπολείπονται σημαντικά των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς….

Ερωτας!

Πάντως μου είπαν ότι για την αποχώρηση της ανεψιάς του πρώην προέδρου κόμματος κ. Τσίπρα, έρωτας είναι η αιτία. Ενώ για τον γιο του πρώην γραμματέα κ. Πάνου Ρήγα, μου είπαν πως απλώς υπέγραψε την αποχώρηση του από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει!

Συναίσθημα

Εν τω μεταξύ πολλά στελέχη στην Κουμουνδούρου διανύουν το πρώτο στάδιο του … πένθους! Την άρνηση! Ο συναισθηματισμός τους ξεχυλίζει…. Σε σημείο που αμβλύνονται – μου λένε – τα πολιτικά αντανακλαστικά, σε μία περίοδο που υπάρχει ανάγκη «γενικευμένης αντεπίθεσης»! Προβλέπω σύντομα νέο γύρο μακρόσυρτων συνεδριάσεων και γενικότερα ανασυνθέσεων, ου μην αλλά και αντιπαραθέσεων….

Συναντήσεις

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης είχε δύο συναντήσεις. Μία εύχαρι και μία τυπική. Η πρώτη ήταν με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά σε famous ταβέρνα στην Καστέλα, όπου υποθέτω ότι άκουσε τις συμβουλές του έμπειρου συνομιλητή του. Και έγινε σοφότερος! Η δεύτερη ήταν σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης επιχειρηματικότητας».

Κρύα

Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη. Χαιρετήθηκαν τυπικά – ο κ. Κασσελάκη χαιρέτησε τον κ. Ανδρουλάκη – και κάθισαν δίπλα – δίπλα. Καλού – κακού όμως στο διπλανό κάθισμα κάθισε και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις και με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Αλλά το κλίμα δεν φάνηκε να ζεσταίνεται….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024