Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης τα λέει όλα θετικά, ο Κασσελάκης πατριωτικά και tovima.com λέει τα πάντα στα αγγλικά

Ο Μητσοτάκης τα λέει όλα θετικά, ο Κασσελάκης πατριωτικά και tovima.com λέει τα πάντα στα αγγλικά

Ο Μητσοτάκης μετρά τις πιθανές απώλειες στις ευρωεκλογές, ο Κασσελάκης τη δύναμη των «11», ο Ανδρουλάκης τα κουκιά και οι πολίτες τα ρέστα τους να βγάλουν και άλλο μήνα

Επιτέλους!

Μέχρι εδώ η τιμωρία όσων έχουν ως μητρική γλώσσα τα αγγλικά, να ζουν στο σκοτάδι της ενημέρωσης. Σταματά πλέον ο βραχνάς να πρέπει να μεταφράζεις κάθε φορά τις ειδήσεις που αφορούν κυρίως στην ελληνική πραγματικότητα σε αγγλόφωνους φίλους και γνωστούς που μπορεί να λένε οι άνθρωποι σπαστά μια καλημέρα, προς τιμήν του Έλληνα παππού, αλλά μέχρι εκεί. Απλώς συστήνεις tovima.com και τους εξασφαλίζεις πρόσβαση σε έγκυρη και πλήρη ενημέρωση με σωστή χρήση της αγγλικής γλώσσας, όχι εκείνο το -απαράδεκτο ενίοτε- google translate! Σε όσους το είπα και το είδαν κατενθουσιάστηκαν, έγιναν φανατικοί αναγνώστες και συνεχάρησαν την Ελλάδα που επιτέλους βρέθηκε ένα αξιόπιστο ελληνικό μέσο να καλύψει αυτήν την ανάγκη με σεβασμό στον αγγλόφωνο κοινό. Ίσως ορμώμενοι από κακεντρέχεια, αλλά δεν ήταν λίγοι όσοι σχολίασαν να βρει ένα ΜΜΕ να μάθει την ελληνική πραγματικότητα και αυτό το καλό παιδί ο Στέφανος. Ο Τάιλερ δε, είναι συνεχώς με το F5, δεν χάνει είδηση!

Απογείωση…

Μπορεί ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου να εξυμνεί την κυβέρνηση του, πόσο καλά πηγαίνουν τα πράγματα, πόσο σπουδαίες μεταρρυθμίσεις γίνονται, πόσο φοβερή χρονιά θα είναι το 2024, αλλά….

… αλλά «αναστενάζει» η κοινωνία

Αλλά, η κατάσταση για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, δεν είναι τόσο ειδυλλιακή, όσο την περιγράφει ο κ. Μητσοτάκης. Και δεν αναφέρομαι τόσο στον «κεφαλικό φόρο» όσο στο «σαράκι» της ακρίβειας. Οσο επικοινωνιακή διαχείριση κι αν κάνει το Μέγαρο Μαξίμου στα σούπερ μάρκετ… «αναστενάζει» η κοινωνία!

«Ερωτοτροπίες»!

Και με την θεωρία του «εισαγόμενου πληθωρισμού», που συνεχίζει να «λανσάρει» το κυβερνητικό επιτελείο δεν δίνει καμία απάντηση στο καταναλωτή που συνεχίζει να … «ερωτροπεί» χωρίς αποτέλεσμα με τα προϊόντα στα ράφια και στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ!

Δεν ανιχνεύεται

Κι αυτό το γνωρίζουν οι επιτελείς του Μεγάρου, από τις συνεχείς μετρήσεις που κάνουν. Και γνωρίζουν επίσης πως 41% δεν … ανιχνεύεται στα ποιοτικά στοιχεία σε καμία από δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει ως τώρα.

«Νόμιμες»

Γι΄ αυτό και έχει «βγει μπροστά» ο πρωθυπουργός για να διαχειριστεί την κατάσταση τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές. Διότι γνωρίζει ότι οι «νόμιμες» απώλειες που του … επιτρέπεται να έχει, δεν μπορεί παρά να είναι μέχρις ενός ορισμένου σημείου.

Δαπάνη

Ετσι, λοιπόν, μέχρι τότε θα πολλαπλασιαστούν οι εμφανίσεις με «κοινωνικό πρόσημο» του κ. Μητσοτάκη. Πολιτικό κεφάλαιο διαθέτει, μπορεί να δαπανήσει ένα μέρος αυτού προκειμένου να έχει ένα – σχετικά – καλό εκλογικό αποτέλεσμα.

«Αντίβαρα»

Και να μην το ξεχάσω, τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου – που προέτρεψε τους δικηγόρους να γίνουν… ντελιβεράδες – θα αργήσουμε πολύ να τον ξαναδούμε. Εκτός απροόπτου. Και μην νομίζετε ότι θα ανασχηματιστεί, διότι έχει γερά … «αντίβαρα» στην αγορά της αρμοδιότητα του!

Εχει «δάσκαλο»

Φάνηκε και από τον τρόπο με τον οποίο καταδικάστηκαν οι δηλώσεις του, αλλά και από την προσπάθεια να διασωθεί ο ίδιος! Βέβαια έχει απωλέσει, πλέον, μεγάλο μέρος μέρος της πολιτικής αξιοπιστίας του, κι ως εκ τούτου θα είναι δύσκολη η επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων του. Εχει όμως δίπλα του τον «δάσκαλο» κ. Αδωνι Γεωργιάδη και τα πράγματα θα είναι πιο απλά….

Εμπλουτισμός

Ωστόσο μη νομίζετε ότι η σύντομη επίσκεψη – λίγων ωρών – του Προέδρου της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν δεν θα … «εμπλουτίσει» την πολιτική ατζέντα. Ακριβώς το αντίθετο!

Οι κ.κ Α. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής

Αυτό φάνηκε κατ΄ αρχήν από την συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή». Κι ήταν ένα από τα δύο θέματα που έθεσε ο κ. Σαμαράς – το άλλο ήταν η νομοθέτηση του γάμου ομοφυλοφίλων! Προφανώς με την ίδια αντίληψη του κ. Σαμαρά είναι και ο άλλος πρώην πρωθυπουργός – που εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα – κ. Κώστας Καραμανλής.

Αλλάζουν

Η αμφισβήτηση της κυβερνητικής πολιτικής στα ελληνοτουρκικά μέχρι τώρα – κατά κύριο λόγο – αφορούσε τη Νέα Δημοκρατία και την πέραν της δεξιάς – ευγενικά το λέω! – παράταξη. Ομως τα πράγματα αλλάζουν….

Κουμουνδούρου

Εγκαίρως σας ενημέρωσα για τις – παρασκηνιακές πρωτίστως – σχέσεις μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» κ. Νίκο Κοτζιά. Και πως στην ατζέντα της Κουμουνδούρου τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται πλέον σε υψηλή θέση!

Ο κ. Γ. Τσίπρας

Το περασμένο Σάββατο σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Γιώργος Τσίπρας αναφέρει πως «Η επόμενη χρονιά, το 2024, ίσως είναι χρονιά εξελίξεων στα ελληνοτουρκικά. Ταυτόχρονα, δεδομένη είναι η επιθυμία του Μαξίμου να ολοκληρώσει τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις τελευταίες εκλογές, με στόχο έναν ελεγχόμενο δικομματισμό. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο, ματαιοπονεί, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει αναγκαιότητες και πράξει τα στοιχειώδη καλύτερα από πριν. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, δεν θα σωθεί από δεκανίκια. Η τύχη του τυχοδιωκτικού εγχειρήματος Μητσοτάκη – Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου θα κριθεί από τη στάση της προοδευτικής παράταξης και πολιτικών δυνάμεων που διατρέχουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα, εφόσον δεν θεωρούν ότι η ασφάλεια και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας είναι κάτι άσχετο με τα συμφέροντα των υποτελών τάξεων». Είναι εμφανές τι θέλει να πει ο «ποιητής»!

Μετεωρίζεται (;)

Μία ρητορική με υψηλούς τόνους «υπέρ των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορο το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, το οποίο μετεωρίζεται μεταξύ της παράδοσης του Ανδρέα Παπανδρέου και της πολιτικής του κ. Κώστα Σημίτη.

Επιπτώσεις

Ως εκ τούτου η έμφαση της Κουμουνδούρου – δεν αποκλείεται – να έχει πολλαπλές επιπτώσεις στο πολιτικό σύστημα. Κι είναι βέβαιο ότι θα έχει ενδιαφέρον! Η συνέχεια επί των οθόνης σας, που έγραφαν και τα παλιά προγράμματα των κινηματογράφων….

Πένθος!

Τώρα βέβαια, αν και είναι νωρίς ακόμη και οι εξελίξεις είναι νωπές, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση αναστοχασμού! Δεν είναι μία εύκολη διαδικασία. Είναι αντίστοιχη με το … πένθος έτσι που κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη στιγμή που παραιτήθηκε!

Πέντε στάδια

Σύμφωνα μάλιστα με την ψυχολογία το πένθος έχει πέντε στάδια. Το πρώτο είναι η άρνηση, ακολουθεί ο θυμός, έπεται η διαπραγμάτευση – μ΄ αυτό που συνέβη – στη συνέχεια έρχεται η κατάθλιψη και στο τέλος βρίσκεται η – καθαρτήρια – αποδοχή. Στη φάση της άρνησης για το κατάντημα προσπάθησε να σώσει ό,τι σώζεται παρεμβαίνοντας ώστε να εξασφαλισθεί η ενότητα του κόμματος με συστάσεις προς πάσα κατεύθυνση. Δεν τον άκουσαν με τα γνωστά αποτελέσματα και τώρα όντως βρίσκεται σε αν μη τι άλλο δυσάρεστη θέση με το κόμμα να έχει γίνει κομμάτια.

Περιοδείες

Κι οι εναπομείναντες στην Κουμουνδούρου έχουν αποφασίσει να κερδίσουν το «στοίχημα» της ανασυγκρότησης του κόμματος. Σε πρώτη φάση μέχρι το συνέδριο. Ως αφετηρία για τις ευρωεκλογές. Περιοδείες και περιοδείες και ξανά περιοδείες….

Φιλοδοξίες

Και τούτο διότι «παίζουν τα ρέστα τους». Γνωρίζουν ότι στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν βάλει ψηλά τον πήχη – αλλιώς δεν έχει νόημα – για τις ευρωεκλογές. Να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάτω από το 10% και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να λειτουργεί ως οιονεί αξιωματική αντιπολίτευση, με ποσοστό που μπορεί να είναι ακόμη και 20%! Τέτοιες φιλοδοξίες…. Αλλά επειδή δεν ζούμε σε «κανονικούς καιρούς» όλες οι εκδοχές μπορεί – θεωρητικά μιλώντας – να είναι ανοιχτές….

Διαφορές και κίνηση

Οι αποχωρήσαντες – μην υποτιμάτε τις μεταξύ τους διαφορές, οι οποίες παραμερίστηκαν απέναντι στον «κοινό εχθρό», αλλά δεν γνωρίζω για πόσο καιρό θα κρύβονται «κάτω από το χαλί»… – αποβλέπουν σ΄ αυτό που περιέγραψε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σε κάτι περισσότερο από φόρουμ και σε κάτι λιγότερο από κόμμα! Δηλαδή περιέγραψε μία χαλαρή πολιτική κίνηση, όπου θα συνυπάρξουν οι δύο τάσεις που αποχώρησαν από το κόμμα και θα διαμορφωθεί χώρος και για τους ανένταχτους, που ευελπιστούν να προσελκύσουν!

Προϋπολογισμός

Η κοινοβουλευτική πρόβα τζενεράλε θα είναι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, ενώ πιθανόν να οργανωθούν και συγκεντρώσεις, τουλάχιστον στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, όπου θα εμφανιστεί και η νέα προσωρινή (;) ηγεσία. Είθισται αυτά να συμβαίνουν στον χώρο της αριστεράς…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024