Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για ενοχλητικό επισκέπτη ρίξτε αλάτι, για Αριστερό ρίξτε Κασσελάκη

Για ενοχλητικό επισκέπτη ρίξτε αλάτι, για Αριστερό ρίξτε Κασσελάκη

Τι δεν έχει στην Κουμουνδούρου; Συνωστισμό. Οι 6 +6 μπήκαν κάτω από την ομπρέλα και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει. Ο Κασσελάκης μοιράζει καρέκλες και ο Μητσοτάκης… πόνο

Σε σούπερ μάρκετ – πάλι!

Τρίτη επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ έκανε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης – περιφερειακό αυτή τη φορά, στα Καμένα Βούρλα. Δεν νομίζω να έχει ξανακάνει τρεις ολόκληρες επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα! Σε εφιάλτη εξελίσσεται η ακρίβεια για το Μέγαρο Μαξίμου. Και δεν έλειψαν και τα γνωστά «αστειάκια» για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Φυσικά! Η έκπληξη θα ήταν το αντίθετο…. Α, ναι επισκέφτηκε – αυθορμήτως! – και ελαιοπαραγωγούς. Την ώρα που μάζευαν ελιές. Αν είναι λαϊκός ο άνθρωπος φαίνεται….

Τα «παιδιά του Τσίπρα»

Χθες όμως η μέρα ήταν της Κουμουνδούρου! Ολοκληρώθηκε σε επίπεδο κεντρικών στελεχών η αποχώρηση και της δεύτερης αντιπολιτευόμενης τάσης. Τώρα έφυγαν «τα παιδιά του Τσίπρα». Και βεβαίως πρόκειται εντός των επομένων ημερών να συγκροτηθεί η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα – με την βοήθεια των δύο μουσουλμάνων βουλευτών – με πρόεδρο τον κ. Αλέξη Χαρίτση και γραμματέα τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Οι κ.κ Ν. Μπίστης – Δ. Παπαδημούλης

Συνολικά αποχώρησαν 103 τακτικά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και απέμειναν 199 μέλη. Μου έλεγαν πάντως ότι από το δεύτερο κύμα των αποχωρησάντων ο κ. Νίκος Μπίστης διέθετε και μία δική του ομάδα οκτώ μελών της Κεντρικής Επιτροπής! Νά ‘ναι έτσι; Και μία μικρή ομάδα πέντε μελών ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Στο λεκανοπέδιο

Όπως είναι γνωστό η βασική δύναμη και των δύο τάσεων είναι στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Πρωτίστως στα Βόρεια Προάστια, ακολούθως στην Α΄ Αθηνών και εν συνεχεία στα Δυτικά. Στην υπόλοιπη Ελλάδα διαθέτουν – μέχρι τώρα τουλάχιστον – περιορισμένο αριθμό δυνάμεων, που στην καλύτερη περίπτωση δεν υπερβαίνει τις λίγες δεκάδες ανά περιοχή.

«Ταμείο»

Σε λίγες ημέρες το οργανωτικό γραφείο της Κουμουνδούρου θα «κάνει ταμείο» ως προς τον αριθμό των μελών που έφυγαν. Αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απώλεσε ένα σημαντικό αριθμό στελεχών και παλιάς και νεότερης γενιάς. Και το Σάββατο πρόκειται να αποχωρήσει σχεδόν «εν σώματι» η οργάνωση της Νεολαίας του κόμματος.

Απογοητευμένοι

Πιθανότατα μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποχωρήσεων – «φεύγουν καθημερινά από διάφορες περιοχές» μου λένε. Όμως εκτός από τους παραμένοντες και τους … «εξοδούχους», ένα σημαντικό τμήμα των μελών πηγαίνει … «στο σπίτι του». Απογοητευμένο! Ισως και να είναι και μεγαλύτερος ο αριθμός τους από αυτούς που φεύγουν….

Ο κ. Αλ. Τσίπρας

Ετσι, λοιπόν, είναι – πέραν πάσης αμφιβολίας – ήττα για την ηγεσία του κόμματος και τον κ. Στέφανο Κασσελάκη προσωπικά. Θα τη γλίτωνε ως παράπλευρη… ωφέλεια αν απέδιδε η προσπάθεια Τσίπρα να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος και να αποκατασταθεί το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην γίνουν χίλια κομμάτια! Αλλά δεν υπάκουσε -χάριν της συζήτησης θεωρείται δεδομένο ότι τις κατάλαβε- στις σαφείς συστάσεις, περί σεβασμού του καταστατικού και των οργάνων, του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσει το κόμμα και να μην ανοίξει βαθιά πληγή στην Αριστερά. Μόνο να χρησιμοποιεί το όνομα του Τσίπρα κατά το δοκούν ξέρει, να ακούσει τον άνθρωπο να «μαζευτεί» δεν ξέρει.

Την «μάζεψαν»

Μάλιστα χθες το μεσημέρι κυκλοφόρησε μία δήλωση συνεργατών του Τσίπρα, που αποδόθηκε στον ίδιο περί «στρατηγικού σφάλματος» σχετικά με την αποχώρηση, η οποία εν συνεχεία «μαζεύτηκε», κι οι συνεργάτες του έλεγαν πως δεν σκοπεύει να παρέμβει. Ανθρώπινο, πάρα πολύ ανθρώπινο, που λέει και ο Νίτσε. Έχυσε αίμα, που λένε και οι λαϊκοί, για το κόμμα για να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη σε δύο μήνες. Ισως η ολοκλήρωση της διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να τον έχει βάλει σε βαθιές σκέψεις και να αναλογίζεται την διαδρομή του. Διότι αν μη τι άλλο η δεύτερη αποχώρηση σηματοδοτεί και το τέλος μιας «εποχής» του κόμματος…

Αισιοδοξία (;)

Πάντως τα εναπομείναντα 25 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας με επικεφαλής τον πρόεδρο συνεδρίασαν χθες και έκαναν τις πρώτες εκτιμήσεις. Δεν έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας, αλλά προσπαθούσαν να «βγάλουν προς τα έξω» ένα κλίμα αισιοδοξίας. Η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, θέλουν να είναι η αφετηρία της ανασυγκρότησης….

Το «πολιτικό κέντρο»

Το ενδιαφέρον πάντως από την χθεσινή συνεδρίαση ήταν η συζήτηση για το περιώνυμο … «πολιτικό κέντρο»! Σας ενημέρωσα χθες για τον «διαγκωνισμό των φιλοδοξιών» που επικρατεί στο ευρύτερο προεδρικό περιβάλλον. Και ότι ο κ. Κασσελάκης κινούνταν μεταξύ επιθυμίας και ισορροπίας.

Ομάδα!

Αρπάχτηκε (;) από την ομιλία του κ. Διονύση Τεμπονέρα, που έκανε λόγο για «παραόργανα» και ευφυώς κινούμενος βγήκε από την δύσκολη θέση – ποιον να βάλει και ποιον να αφήσει – λέγοντας πως το «πολιτικό κέντρο» είναι η Πολιτική Γραμματεία, η οποία θα συνεδριάζει κάθε δύο εβδομάδες! Και μάλλον για πρώτη φορά έκανε λόγο – και το τόνισε – για «ομάδα», εντάσσοντας το «εγώ» του στο «εμείς». Προσχηματικό ή όχι δεν θα αργήσει να φανεί….

Ο κ. Ν. Κοτζιάς

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο κ. Κασσελάκης προσωπικά χθες είχε και έναν απρόσμενο (;) σύμμαχο. Τον κ. Νίκο Κοτζιά, πρώην υπουργό Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Πράττω». Και μάλιστα δύο φορές! Ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως «Γίνεται μεγάλο παιχνίδι στην σκακιέρα του Αιγαίου πάνω στην πλάτη της χώρας. Ο ξένος παράγοντας μαζί με 2 επιχειρηματίες έχει παρέμβει στην πολιτική σκηνή με στόχο να διευκολυνθούν οι υποχωρήσεις της ΝΔ. Όλοι τους αντιπαθούν την πατριωτική αριστερά σε Τουρκία, Ελλάδα και Κούρδους»….

«Πατριωτική Αριστερά»

Υποθέτω τι θέλει να πει, αλλά ας το αφήσω να εξελιχθεί! Θέλω όμως να σας ενημερώσω ότι ο κ. Κασσελάκης βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδες σε συζητήσεις για συνεργασία με τον κ. Κοτζιά. Ως εκ τούτου η πρόσφατη αναφορά περί «πατριωτικής αριστεράς» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν αφορούσε το παρελθόν. Αλλά το παρόν και κυρίως το μέλλον….

Συνεργασία

Μάλιστα δεν αποκλείεται σύντομα οι δύο πλευρές να ανακοινώσουν την συνεργασία τους. Και να κάνω μία πρόβλεψη: ο κ. Κοτζιάς θα λειτουργεί ως «σύμβουλος» του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και δη τα ελληνοτουρκικά.

Τα καλύτερα!

Και δεν αποκλείεται αν η προσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία κριθεί από την Κουμουνδούρου ότι παρεκκλίνει της «εθνικής γραμμής», θα «φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι». Που θα αφορά και την … συγκρότηση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας! Γι΄ αυτό σας λέω τα καλύτερα είναι μπροστά μας!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024