Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα απολεσθέντα ψάχνει ο Μητσοτάκης τις φθηνές τιμές και ο ΣΥΡΙΖΑ την ταυτότητά του

Στα απολεσθέντα ψάχνει ο Μητσοτάκης τις φθηνές τιμές και ο ΣΥΡΙΖΑ την ταυτότητά του

Αυτός δεν είναι πρόεδρος είναι ο Ζούκερμπεργκ: μεταπολιτική, μετασουρεαλισμός και πριν τη πλήρη μεταστροφή οι 6+6 φεύγουν. Νοσταλγός της νοικοκυρεμένης Ελλάδας ο Κασσελάκης, του σκληρού ροκ οι επαγγελματίες που τους «νοικοκύρεψαν» με τον κεφαλικό φόρο.

Πατριωτική Αριστερά των Νοικοκυραίων

Ο Κασσελάκης ή γυρίζει το Γάμος αλα ελληνικά 4 και μας το κρύβει για να παίζουν αυθεντικά οι κομπάρσοι ή ανάθεμα την ώρα κατάρα στη στιγμή που δεν υπήρχε θέση στην Δεξιά την αυθεντική. Τέτοια έλεγαν άλλοι ειρωνικά, άλλοι με δάκρυα στα μάτια. 29 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν Κασσελάκη για καθαρή και νοικοκυρεμένη Ελλάδα παλιάς κοπής, τότε που με το λουλάκι άστραφταν στη σκάφη τα σεντόνια, βλέπαμε ώρες ποδόσφαιρο και οι νομοταγείς δεν είχαν να φοβούνται τίποτα, έλεγαν οι διπλανοί που τους έκοψα εγώ αριστερούς (μην νομίζετε χάλασε και το Κολωνάκι, κάθε καρυδιάς καρύδι μαζεύει). Εμένα πάντως με συγκίνησε ο Στέφανος. Σεβαστικό παιδί με αρχές και τρόπους. «Το νέο που φέρνω είναι η επιστροφή στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα, όπου ο νοικοκύρης είχε το σπίτι του καθαρό, τηρούσε τους κανόνες, τους νόμους, είχε ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση για τον γείτονά του» είπε το πουλάκι μου και πέσαν να το φάνε οι άπλυτοι αναρχοαυτόνομοι.

Διαπιστώσεις

Παρατηρώ το τελευταίο διάστημα μία «αδιαμεσολάβητη» προσέγγιση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών. Ξεκίνησε με τις επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ – δύο μέχρι τώρα, σε σημείο που δίνει την εντύπωση ότι θα … κάνει τα ψώνια για το σπίτι πλέον κάθε Σάββατο! – και χθες συναντήθηκε με ΑμεΑ ωφελούμενη του Προσωπικού Βοηθού. Φυσικά παρουσίας τηλεοπτικής κάμερας ή φωτογράφου γίνονται αυτές οι κινήσεις. Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι μελετούν τα ευρήματα από τα focus group, έχουν κάνει τις διαπιστώσεις τους….

Μαζί!

Υποθέτω ότι αυτές οι εκδηλώσεις του πρωθυπουργού πηγαίνοντας προς τις ευρωεκλογές θα πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Δεν γνωρίζω αν στο τέλος θα γίνει «Κασσελάκης» – λίγο δύσκολο μου φαίνεται, είπαμε… – αλλά φαίνεται να διαπιστώνουν ότι το επικοινωνιακό ταλέντο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα το βρουν μπροστά τους μετά από τον Ιανουάριο του 2024. Κι ετοιμάζονται…. Βέβαιες στο πλαίσιο της προετοιμασίας είναι οι σφοδρές επιθέσεις που δέχεται ο κ. Στέφανος Κασσελάκης από το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου. Αυτές οι κινήσεις πηγαίνουν μαζί!

Τρία προβλήματα

Όμως ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με τρία βασικά προβλήματα: Πρώτον, την ακρίβεια, την οποία προσπαθεί να την «ξορκίσει» με τα «γιατροσόφια» του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα – δίκην … αγορανόμου – δεύτερον, με τον «κεφαλικό φόρο» που έχει επιβάλει στους ελεύθερους επαγγελματίες, μεταξύ των οποίων οι αντιδράσεις κάθε μέρα που περνάει εντείνονται και τρίτον, με το ασφαλιστικό που προέκυψε ξαφνικά και από το … πουθενά!

Ο κ. Παν. Τσακλόγλου

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Τσακλόγλου είναι ένας ειλικρινής άνθρωπος! Κι αυτό που κουβαλάει μέσα του το βγάζει, το επικοινωνεί με τους συνανθρώπους του! Βέβαια δεν γνωρίζω αν την ίδια άποψη έχει και ο κ. Μητσοτάκης για τον υφυπουργό του…. Διίστανται οι απόψεις επ΄αυτού!

Ασφαλιστικό!

Αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι στην κυβερνητική ατζέντα μεσοπρόθεσμα υπάρχει θέμα αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης, αλλά και πιθανόν μείωσης των συντάξεων. Και η κυβέρνηση θα το βρίσκει μπροστά της. Κι αυτό πλέον είναι κάτι σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου!

«Κάθαρση»

Εν τω μεταξύ η «τραγωδία» της Κουμουνδούρου βρίσκεται στη στιγμή της «κάθαρσης»! Το δράμα της – κατά πάσα πιθανότητα – ολοκληρώνεται σήμερα. Περί τις 12 το μεσημέρι! Τότε πρόκειται να ανακοινωθεί επισήμως η αποχώρηση της τάσης των «6+6». Δηλαδή τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και οι … 8 βουλευτές που ακολουθούν!

Ο όγδοος;

Χθες όλη την ημέρα μετά από την πληροφορία ότι τελικώς όλες οι αντιρρήσεις, οι δισταγμοί και οι προβληματισμοί που υπήρχαν μεταξύ των επτά βουλευτών, κάμφθηκαν, όλοι έψαχναν να βρουν ποιος είναι ο όγδοος βουλευτής. Η ερώτηση του … ενός εκατομμυρίου! Πρόκειται για κρίσιμο μέγεθος, δεδομένου ότι οι οκτώ μαζί με τους δύο που έχουν ήδη φύγει αποκτούν στη Βουλή το status της κοινοβουλευτικής ομάδας. Με όλα τα προνόμια….

Ποιος είναι;

Ετσι, λοιπόν, η ονοματολογία έδινε και έπαιρνε όλη την ημέρα. Ως «βασικός ύποπτος» φέρονταν ο κ. Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας. Και τούτο διότι… «δεν σήκωνε τα τηλέφωνα»! Καταλαβαίνετε τι έγινε…. Δεν γνωρίζω αν τελικώς αυτός θα συμπληρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα των αποχωρησάντων ή ο κ. Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης. Η κάποιος άλλος….

Ο κ. Αλ. Χαρίτσης

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συγκροτήσουν οι αποχωρήσαντες θα είναι ο κ. Αλέξης Χαρίτσης. Λόγω … επετηρίδας! Να σας το εξηγήσω. Όταν επρόκειτο να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές, μαζί με το όνομα της κυρίας Εφης Αχτσιόγλου άρχισε να κυκλοφορεί και το όνομα του κ. Χαρίτση. Τότε, λοιπόν, συναντήθηκαν οι δυο τους και τα συμφώνησαν. Η κυρία Αχτσιόγλου ηττήθηκε. Τώρα πλέον είναι η σειρά του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Χαρίτση!

Μεγαλοψυχία…

Πάντως μου έλεγαν πως από η πλευρά των «6+6» υποστήριζε ότι έχουν την δυνατότητα να προσελκύσουν κι άλλους βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά δεν θέλουν να θέσουν σε κίνδυνο το status της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχει το κόμμα. Δεν ξέρω αν μπλοφάριζαν ή έχουν όντως αυτή τη δυνατότητα, πάντως είναι βέβαιο ότι καταβλήθηκαν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να πείσουν τους μισούς από αυτούς που τους ακολουθούν τελικά….

Επαγγελματικά

Είναι γεγονός ότι μία κοινοβουλευτική ομάδα δέκα μελών του παρέχει την δυνατότητα, εκτός των άλλων, να συγκροτήσουν και έναν μικρό επαγγελματικό μηχανισμό. Διότι αρκετά από τα στελέχη – πχ μέλη της Κεντρικής Επιτροπής – που θα τους ακολουθήσουν στην έξοδο ήταν επαγγελματικά. Αρα πρέπει πρώτον, να εξασφαλιστούν και δεύτερον, να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος οργανισμός….

Κάτω στον Πειραιά…

Επίσης χθες το βράδυ έγινε γνωστό ότι κυκλοφόρησε στον Πειραιά ένα κείμενο προς συλλογή υπογραφών των «νομιμοφρόνων» του κόμματος, με την ευθύνη των κ.κ Παύλου Πολάκη και Γιώργου Τσίπρα. Το έψαξα το θέμα και μου είπαν πως τα δύο στελέχη της Κουμουνδούρου δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο κείμενο – και έλεγαν μάλιστα το διέψευσαν. Και μάλιστα ζήτησαν το κείμενο να αποσυρθεί. Γιατί στο Πειραιά; Διότι εκεί φέρεται να έχουν σημαντική δύναμη οι της «Ομπρέλας» και ήθελαν τοπικά στελέχη να περάσουν στην … «αντεπίθεση». Τζίφος όμως….

Όχι τάσεις!

Περισσότερο βέβαια αντέδρασαν διάφορα στελέχη του προεδρικού μπλοκ, διότι έχουν αποφασίσει να μην δημιουργηθεί τάση προεδρική, ούτε τώρα, αλλά ούτε και ενόψει του συνεδρίου. «Αυτό που ενδιαφέρει είναι όλο το κόμμα» μου είπαν χαρακτηριστικά. Βέβαια το γεγονός ότι ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας διαθέτει τάση – μικρή βέβαια, αλλά δεν έχει σημασία – δεν τους απασχολεί.

Τα κενά

Αμέσως μετά και την τελευταία αποχώρηση – μόλις γίνει – οι εναπομείναντες θα φροντίσουν να συμπληρώσουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργηθούν από τις Ομάδες Μελών, δηλαδή τις τοπικές οργανώσεις, μέχρι και την Πολιτική Γραμματεία. Και βέβαια θα αρχίσουν οι περιοδείες για την ανασυγκρότηση του κόμματος. Τότε θα διαπιστώσουν και τον αριθμό των αποχωρήσεων. Οι εκτιμήσεις είναι πως δεν θα υπερβούν συνολικά τις 4.000 μέλη και στελέχη. Θα φανεί… Ωστόσο ο κ. Κασσελάκης δηλώνει – προς κάθε ενδιαφερόμενο – πως πρόκειται να αναδειχτούν «λαμπρά μυαλά» στο κόμμα. Είναι στην αναμονή…

Το κόμμα;

Αλλά και οι αποχωρήσαντες πρόκειται να συγκροτηθούν. Η κάθε μία από τις δύο τάσεις ως ιδιαίτερος σχηματισμός και παράλληλα ως συνιστώσα στο υπό ίδρυση Φόρουμ(;) Διαλόγου και Κοινής Δράσης. Με τρίτη συνιστώσα τους ανένταχτους. Κατ΄ αυτό τον τρόπο – όπως το βλέπουν σήμερα – θα κατεβάσουν και την «λίστα» στις ευρωεκλογές. Το θέμα της δημιουργίας του κόμματος – και φυσικά ανάλογα με τα εκλογικά αποτελέσματα – θα τεθεί την επομένη των ευρωεκλογών…

Στα δεξιά της δεξιάς

Όμως η ρευστότητα που επικρατεί στην κεντροαριστερά έχει επισκιάσει την ιδιότυπη ρευστότητα στην οποία μπαίνει η δεξιά της δεξιάς – το λέω ευγενικά! Η ανάκριση των ένδεκα βουλευτών των «Σπαρτιατών» είναι προφανές ότι επιχειρεί την ρευστοποίηση του κόμματος. Πρώτον, έχουν φύγει από το πολιτικό προσκήνιο – δεν υπάρχουν πουθενά, ο «φόβος φυλάει τα έρμα»! – και δεύτερον, από το κοινωνικό προσκήνιο.

Ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος

Ενώ το πρόσωπο αναφοράς του, ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, έχει χαθεί από τα social media – πιθανόν δεν θέλει να «ρίξει λάδι στη φωτιά». Ο κ. Βασίλης Στίγκας «καμαρώνει» ως πρόεδρος του κόμματος. Μόνο αυτός! Από αυτή την κρίση φαίνεται να κερδίζει ένα ποσοστό η «Ελληνική Λύση» του κ. Κυριάκου Βελόπουλου. Αντιθέτως η «Νίκη» του κ. Δημήτρη Νατσιού παραμένει – λίγο πάνω, λίγο κάτω – στα εκλογικά της ποσοστά. Κι ο χώρος τελεί εν αναμονή….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024