Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν είμαι αλαζόνας», λέει ο Μητσοτακης, «δεν είμαι φαινόμενο» ο Κασσελάκης, «δεν είμαι εδώ όνειρο ζω» ο Ανδρουλάκης

«Δεν είμαι αλαζόνας», λέει ο Μητσοτακης, «δεν είμαι φαινόμενο» ο Κασσελάκης, «δεν είμαι εδώ όνειρο ζω» ο Ανδρουλάκης

Ο Κασσελάκης βιάζεται να φύγουν και οι τελευταίοι για να βάλει τον σύρτη, ο Λοβέρδος χτυπά το κουδούνι της ΝΔ και ο ουσιαστικός πολιτικός λόγος περιμένει να του χτυπήσουν επιτέλους την πόρτα.

Η αυτοαναίρεση!

Χθες συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή της κυρίας Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση της γραμματέως του κόμματος. Και βεβαίως την πρόταση έκανε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είπε πολλά και διάφορα. Επισημαίνω μόνο ότι τόνισε για μία ακόμη φορά ότι δεν πρέπει να εκδηλώνουν τα στελέχη του κόμματος αλαζονεία. Σοφά και σωστά έπραξε! Και τελειώνοντας την ομιλία του έκανε λόγο για τον «μαξιλαροπόλεμο» που μαίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και για το γεγονός ότι ο πρόεδρος του κατηγορείται ως Μπέπε Γκρίλο και ως Τράμπ από τους διαφωνούντες και αποχωρήσαντες. Εκανε δηλαδή … πλακίτσα! Χωρίς αλαζονεία όμως…. Ετσι;

Η επιστροφή του κ. Ανδρ. Λοβέρδου

Δεν έχω καταλάβει – ελπίζω να γίνω σοφότερος αργότερα – ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος θέλει να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία και δεν τον θέλουν – κάπως ερμήνευσα την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη – πρόκειται να σχηματίσει δική του λίστα στις ευρωεκλογές; Ασαφές! Μετά από τις μουσικές του αναζητήσεις το περασμένο καλοκαίρι, τον κέρδισε και πάλι η κεντρική πολιτική σκηνή! Και θα μας φάει η αγωνία μέχρι να μας ανακοινώσει, τελικώς, τις επιλογές του….

Κεντρώος!

Πάντως στην ομιλία του τα «έχωσε» κανονικά τόσο στο πρώην κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όσο και – και φυσικά – στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Α, για τη Νέα Δημοκρατία δεν είπε λέξη! Μ΄ αυτήν συμφωνούσε. Ως κεντρώος….

Ραδιοφωνικός παραγωγός και «πανελίστας»!

Χθες όμως η μέρα ήταν γεμάτη από τις δημόσιες δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη. Ξεκίνησε ως … ραδιοφωνικός παραγωγός πίσω από τα μικρόφωνα του κομματικού ραδιοσταθμού – στο Κόκκινο – απαντώντας στους ακροατές και κατέληξε ως «πανελίστας» στην παρουσίαση ενός βιβλίου που αφορά τον ίδιο ως «φαινόμενο».

Δεν είναι … φαινόμενο

Προσπάθησε να αποδείξει ότι δεν είναι «φαινόμενο», αλλά ένας φυσιολογικός άνθρωπος που οι ευαισθησίες του τον οδήγησαν στην πολιτική και στη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν ξέρω αν έπεισε, αλλά οι δύο καθηγητές του πάνελ, ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Ξενοφών Κοντιάδης και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντώνης Λιάκος απορροφήθηκαν στις … θεωρητικές τους αφαιρέσεις! Η αίθουσα πάντως ήταν γεμάτη. Σαφής ένδειξη του ενδιαφέροντος που προκαλεί το θέμα….

Την Τετάρτη;

Νομίζω όμως ότι το «ψυχόδραμα» της Κουμουνδούρου οδηγείται στο τέλος του. Μου λένε πως ότι στις επόμενες 3 – 4 ημέρες το αργότερο, θα έχει ολοκληρωθεί η έξοδος και της τάσης των «6+6», του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου. Η D Day της αποχώρησης – εκτός απροόπτου – πρόκειται να είναι η Τετάρτη, αύριο δηλαδή!

Να φύγουν τώρα!

Η αρχική τους πρόθεση ήταν να παρατείνουν την αποχώρηση τους για ένα 15νθήμερο. Όμως το γεγονός ότι βγήκε στο μικρόφωνο του κομματικού ραδιοσταθμού ο κ. Κασσελάκης και είπε πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είναι να αποφασίσουν κάτι να το αποφασίσουν τώρα» τους έκανε να κάνουν δεύτερες σκέψεις, διότι πλέον το κλίμα δεν τους σηκώνει….

Συνεδρίαση

Ετσι χθες συνεδρίασε η ηγετική ομάδα της τάσης και αποφάσισε τελικά να επισπεύσει την αποχώρησης της και να ολοκληρωθεί ο κύκλος των διασπάσεων. Κι αυτό – κατά πάσα πιθανότητα – όπως προανέφερα αναμένεται να γίνει την Τετάρτη.

Συγκροτούν ομάδα

Τώρα βέβαια το μεγάλο ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι βουλευτές πρόκειται να τους ακολουθήσουν. Χθες σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος ήταν αισιόδοξος πως τελικώς θα γίνει δυνατή η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας μετά από τη νέα διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

8 + 2;

Είναι σαφές, όπως προέκυψε από την συνεδρίαση της Κυριακής, πως στον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυρία Πέτη Πέρκα, θα προστεθούν, οι κκ Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης, επίσης οι κυρίες Εφη Αχτσιόγλου, Μερόπη Τζιούφη και Σία Αναγνωστοπούλου.

Φήμες (;)

Στη διάρκεια της συνεδρίασης τόσο η κυρία Θεανώ Φωτίου όσο και ο κ. Κώστας Μπάρκας δήλωσαν πως δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν. Ποτέ όμως – σε τέτοιες οριακές στιγμές και με τις αναμφισβήτητες πιέσεις – δεν αποκλείονται δεύτερες σκέψεις. Παρά τα περί αντιθέτου δεδομένα, κυκλοφορούν τα ονόματα του κ. Γιώργου Ψυχογιού και της κυρίας Κυριακής Μάλαμα. Τέτοιες ώρες βέβαια οι φήμες δίνουν και παίρνουν…,

Η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου

Όπως σας ενημέρωσα χθες στη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυριακής, η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου είχε δηλώσει πως αν φύγει θα παραδώσει την έδρα. Με κίνδυνο να δημιουργήσει «ηθικό προηγούμενο» σε βάρος όσων δεν παραδώσουν ή δεν παρέδωσαν την βουλευτικής του έδρα.

Δεν παραιτείται!

Πληροφορίες μου όμως λένε πως τελικώς δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα της διότι πρώτον, πείστηκε από τα επιχειρήματα των συντρόφων της στην τάση για να παραμείνει βουλευτής και δεύτερον, αν την παρέδιδε ο επιλαχών υποψήφιος του κόμματος στο νομό Αχαΐας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και λέγεται ότι δεν το επιθυμεί!

Ο κ. Δημ. Μαύρος

Ο κ. Δημήτρης Μαύρος της MRB, χθες, σε συνέντευξη του στο πρώτο πρόγραμμα του ραδιοφώνου έκανε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις. Είπε συγκεκριμένα ότι «εγώ αποδέχομαι τη διάσταση που λέει ότι ο κόσμος έχει μπαϊλντίσει από τους πολιτικούς »κλισέ» και θέλει κάτι καινούργιο, γι’ αυτό και επιλέγει συνεχώς ανθρώπους με τις λέξεις άφθαρτος, φρέσκος, νέος, δεν έχει αναλάβει εξουσίες κτλ.».

Μπορεί να επενδύσει

Και πρόσθεσε πως «εάν του κάτσει, όπως στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και από την άλλη να είναι πολύ επικοινωνιακός και να έχει και κάποια συστατικά, όπως είχαμε πει κάποτε και θεώρησαν ότι είπα τη μεγάλη καινοτομία ενώ δεν ήταν, να είναι και μορφωμένος κλπ, τότε ξαφνικά νομίζει, αισθάνεται ότι βρήκε κάτι επί του οποίου θα μπορούσε να επενδύσει. Αυτός είναι ο κ. Κασσελάκης»!

Χρόνος

Όταν ερωτήθηκε μάλιστα γιατί αυτό δεν φαίνεται δημοσκοπικά ο κ. Μαύρος απάντησε ότι «οι αλλαγές που φέρνει ο κ. Κασσελάκης είναι πάρα πολλές, οι οποίες για να παιχτούν σωστά χρειάζονται από τη μία μεριά χρόνο και από την άλλη μεριά και μία σόδα (σσ. Για να τις χωνέψει!). Η σόδα είναι ο λόγος του κ. Κασσελάκη να αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτικότητα στη χροιά».

Μόνος του!

Με την ολοκλήρωση της διάσπασης πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα «παίζει» μόνο του πλέον. Ως εκ τούτου θα έχει όλο τον χρόνο και την δυνατότητα να «ξεδιπλώσει» το σχέδιο του και φυσικά – πρωτίστως – θα κριθεί στις επόμενες ευρωεκλογές. Στις οποίες δίνουν ραντεβού όλοι οι βασικοί «παίκτες» του κεντρικού πολιτικού συστήματος. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024