Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μητσοτάκης βάζει αγγελία για αντιπολίτευση και ο Κασσελάκης για 6+6 νοικοκυραίους

Ο Μητσοτάκης βάζει αγγελία για αντιπολίτευση και ο Κασσελάκης για 6+6 νοικοκυραίους

Ο Μητσοτάκης γιορτάζει τη Black Friday του ΣΥΡΙΖΑ, η D – Day για τους 6+6 έφτασε, τη νοικοκυρεμένη next day ετοιμάζει ο Κασσελάκης

Κακός σύμβουλος

Είναι γνωστό πως στην πολιτική η αλαζονεία είναι κακός σύμβουλος. Και εκδηλώνεται στις περιπτώσεις που ο νικητής νιώθει παντοδύναμος και αρχίζει σιγά – σιγά να χάνει την επαφή του με την κοινωνία. Την έχει εκχωρήσει στους επικοινωνιολόγους του.

Οι παλιοί

Όταν ο κ. Κώστα Καραμανλής αποκαλούσε «πελάτη» τον κ. Γιώργο Παπανδρέου – «καλώς τον κ. Παπανδρέου» – τιμωρήθηκε. Όταν ο κ. Αλέξης Τσίπρας υποτιμούσε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη – γιατί τον βοηθούσε η σκηνική παρουσία στο βήμα της Βουλής – έχασε….

Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης

Τώρα ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται με έκδηλη αλαζονεία προς τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον κ. Στέφανο Κασσελάκη. Κάνοντας … «πλακίτσες» και εκπέμποντας ευφυολογήματα. Χθες από του βήματος της Βουλής αποκάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «black Friday 50%». Και έλαβε την απάντηση για την «black καθημερινότητα»!

Επικοινωνιακό ταλέντο

Και ενώ, λοιπόν, επιτίθεται κατ΄ αυτό τον τρόπο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, επιχειρεί να αντιγράψει στοιχεία από το επικοινωνιακό του ταλέντο. Μπορεί ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου να βρίσκεται ακόμη στην διαδικασία εκμάθησης της… πολιτικής και δη της αριστερής – από την οποία απέχει παρασάγγας έξ αυτού του λόγου και οι αναφορές του για τους παλιούς νοικοκυραίους – αλλά επικοινωνιακά είναι … επικίνδυνος!

D Day

Τελικώς η D Day της αποχώρησης των «6+6» από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν ήταν η Τετάρτη, αλλά η Πέμπτη. Ετσι σήμερα το μεσημέρι, σίγουρα πριν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η ομάδα του κ. Δημήτρη Τζανακόπουλου θα αποχωρήσει από την Κουμουνδούρου. Και δεν ήταν τυχαίος ο ορισμός της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. Ο κ. Κασσελάκης κατ΄ αυτό τον τρόπο πίεζε προς την έξοδο τους διαφωνούντες – είχαν πάρει την απόφαση να φύγουν αλλά … έμεναν!

«Επετηρίδα»

Γιατί ήθελαν να καθυστερήσουν την έξοδο από το κόμμα; Εφόσον είχαν εξασφαλίσει τους οκτώ βουλευτές – ο όγδοος είναι μάλλον ο μουσουλμάνος βουλευτής της Ξάνθης Χουσεΐν Χασάν Ζεϊμπέκ – διέρρευσαν πως πρόεδρος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι ο κ. Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της … «εσωτερικής επετηρίδας» της τάσης.

Διαπραγμάτευση

Όμως αυτή η επιλογή δεν βρήκε σύμφωνους αρκετά στελέχη της «Ομπρέλας» – όχι όμως και τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Μάλιστα προς στιγμήν έπεσε στο τραπέζι και η ιδέα επικεφαλής να αναλάβει η κυρία Εφη Αχτσιόγλου. Αλλά γρήγορα αποσύρθηκε…. Η καθυστέρηση ήταν δηλαδή χρόνος διαπραγμάτευσης με τους συντρόφους τους στην «άλλη πλευρά»!

Ο κ. Αλ. Χαρίτσης

Χθες το απόγευμα στις 5.30 συναντήθηκαν τα συντονικά γραφεία των δύο τάσεων και συνεδρίασαν από κοινού προκειμένου να λύσουν τις μεταξύ τους εκκρεμότητες. Και πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο κ. Χαρίτσης. Ο βουλευτής Μεσσηνίας έχει φιλοτεχνήσει μία τεχνοκρατική εικόνα, που όμως δεν είναι αρκούντως αριστερή κι αυτό είναι ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο νέο εγχείρημα….

Οι βάρβαροι

«Και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους, οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μία κάποια λύσις». Η καβαφική αναφορά του «Περιμένοντας τους βαρβάρους» δεν αφορά τις δύο τάσεις που αποχώρησαν από την Κουμουνδούρου – αναμενόμενη και προεξοφλημένη εξέλιξη – αλλά τους εναπομείναντες. Που είναι και οι περισσότεροι.

Φιλοδοξίες

Ολοι αυτοί είχαν – κατά τεκμήριο – βάλει στην άκρη τις μεταξύ τους αντιθέσεις και συσπειρώθηκαν απέναντι στον «κοινό εχθρό». Τώρα έφυγε και απέμειναν μόνοι τους. Το τοπίο είναι καθαρό…. Ως εκ τούτου όλες οι αντιθέσεις, οι αντιζηλίες και οι φιλοδοξίες, αναμένεται στο επόμενο διάστημα να … ανθίσουν σαν ανοιξιάτικο τριαντάφυλλο!

Πολιτικό κέντρο

Η πρόβα τζενεράλε είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στην ατζέντα της έχει τρία θέματα. Όμως αυτό που συγκεντρώνει τα «βλέμματα» και το ενδιαφέρον όλων είναι η συγκρότηση του «πολιτικού κέντρου»!

Ανάγκη

Αυτό θα είναι όργανο, του οποίου η δημιουργία αναφέρθηκε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κασσελάκη: πρώτον, σε μία προσπάθεια να πείσει την τάση των «6+6» να παραμείνει στο κόμμα και τα βασικά τους στελέχη να συμμετάσχουν σ΄ αυτό, δεύτερον, στην ανάγκη να συγκροτηθεί μία καθοδηγητική ομάδα και να μην φαίνεται ο πρόεδρος «γυμνός»!

Επιθυμία vs Ισορροπία

Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε. Και σήμερα ο κ. Κασσελάκης πρόκειται να κάνει την πρόταση του. Βέβαια πίσω από την πρόταση υπάρχει αρκετό παρασκήνιο για την επιλογή των προσώπων. Όπως μου έλεγε άνθρωπος του στενού πολιτικού του περιβάλλοντος «έχει να διαλέξει μεταξύ της επιθυμίας του και της κομματικής ισορροπίας»! Δεν είμαι βέβαιος ότι θα διαλέξει το πρώτο….

11 – 15

Με βάση τα όσα έμαθα το «πολιτικό κέντρο» δεν αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερα από 15 στελέχη. Το πιο πιθανό είναι 11μελές ή 13μελές. Δεκαπενταμελές θα γίνει κάτω από την ανάγκη των ισορροπιών…. Θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετέχει η κυρία Ολγα Γεροβασίλη, η κυρία Ρένα Δούρου, η κυρία Ράνια Σβίγκου, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ο κ. Νίκος Παππάς, του κ. Θανάση Οικονόμου, η κυρία Δώρα Αυγέρη, ενώ δεν είναι απίθανη η συμμετοχή του κ. Γιάννη Ραγκούση και του κ. Διονύση Τεμπονέρα. Πιθανόν ο κ. Νίκος Σκορίνης ή ο κ. Παναγιώτης Ρήγας.

Και νέοι

Επίσης σίγουρα θα συμμετάσχει και μία ομάδα στελεχών, που δεν είναι εκτεθειμένη στον εσωκομματικό ανταγωνισμό, αλλά βρέθηκαν δίπλα του από την πρώτη στιγμή. Οι συνεδριάσεις του – άτυπου – νέου οργάνου θα είναι εβδομαδιαίες και επί της ουσίας θα υποκαταστήσουν τις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου. Και στόχος του θα είναι να διαμορφώνει την τακτική του κόμματος στην τρέχουσα συγκυρία….

Νέα (;) ομάδα

Ετσι θα εμφανιστεί – σε πρώτη φάση – η νέα (;) ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου, γεγονός που δείχνει πως ο κ. Κασσελάκης έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως ο ηγέτης δεν είναι ένα είδος – άτυπου – μονάρχη. Κι η ομάδα δεν του στερεί την ηγετική εικόνα που επιθυμεί….

Στο δρόμο

Χθες πάντως ο κ. Κασσελάκης για μία ακόμη φορά βρέθηκε σε διαδήλωση! Απροειδοποίητα συμμετείχε στη διαδήλωση των ελευθέρων επαγγελματιών. Ευχαρις και ευγενικός, μου είπαν στελέχη τους. Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταβάλει επίμονες προσπάθειες να αποκαταστήσει την σχέση του κόμματος του με την κατηγορία των μεσαίων στρωμάτων. Και δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις για «Τσακαλώτους και Κατρούγκαλους» που έκανε στη διάρκεια της διαδήλωσης. Πάντως αυτή την «αδιαμεσολάβητη σχέση» πρωθυπουργού υπουργών για κρίσιμες αποφάσεις είναι αδύνατο να τη χωρέσει το μυαλό του. Λέει Τσίπρας και στάζει μέλι, λέει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στάζει χολή.

«Οικοδεσπότες»

Βέβαια «οικοδεσπότες» εξίσου ευγενικοί είναι ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και ο κ. Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Παρεμπιπτόντως να σας πω – όπως μου έλεγαν – ότι το μέγεθος της διαδήλωσης οφειλόταν κυρίως στους δικηγόρους και στους ταξιτζήδες!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024