Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασθενοφόρα φέρνουν οι γιαγιάδες, ακρίβεια οι πολυεθνικές, προέδρους οι... κακές συνεννοήσεις

Ασθενοφόρα φέρνουν οι γιαγιάδες, ακρίβεια οι πολυεθνικές, προέδρους οι… κακές συνεννοήσεις

Για τα Τέμπη να δείτε που θα φταίει ο σταθμάρχης, για την ακρίβεια η παγκοσμιοποίηση, για τις ελλείψεις ασθενοφόρων η τσιγκουνιά των ηλικιωμένων, για τη διάσπαση της Αριστεράς η ζήλια τους, που λέει και ο κ. Κασσελάκης που παίρνει κοντά του τον Κοτζιά πριν πει και τη Θεσσαλονίκη Σελανίκ.

Την ευχαρίστησε!

Τελικώς η … «αγοραφοβία» και ο αποκλεισμός στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελούν παρελθόν για τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μετά από τις συνεχείς επισκέψεις στα σούπερ μάρκετ – «επικοινωνιακή διαχείριση της ακρίβειας» το ονομάζουν κάποιοι κακεντρεχείς το … ζωηρό ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο πρόεδρος της κυβέρνησης για τις τιμές – και στους ελαιοπαραγωγούς, χθες τηλεφώνησε στην κυρία που πρόσφερε στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου, για να την ευχαριστήσει!

Απίθανο

Δηλαδή ο πρωθυπουργός που θα έπρεπε να φροντίσει να υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα, ευχαρίστησε την κυρία που … πούλησε ένα χωράφι για να αγοράσει και να δωρίσει ένα ασθενοφόρο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς της περιοχής! Χωρίς σχόλιο….

Ευτυχής

Εν τω μεταξύ ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας είναι ευτυχής! Και χθες κατέβηκε στην Ερμού, στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος για να… απολαύσει την καταναλωτική υστερία, η οποία ήταν διάχυτη στην περιοχή!

Όλα καλά!

Να σας θυμίσω ότι προ μηνών επέβαλε πρόστιμα σε μεγάλες αλυσίδες καταναλωτικών προϊόντων σχετικά με τα πραγματικά ή fake ποσοστά των εκπτώσεων – του περασμένου Αυγούστου. Και το επιτελείο του περίμενε την Black Friday για να «τσεκάρει» αν όντως έχουν συμμορφωθεί. Επειδή έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι, φαίνεται πως ουδέν απέδωσαν! Γι΄ αυτό ήταν … εύχαρις και ο κ. Σκρέκας!

Εγκλημα…

Αυτό που συνέβη στα Τέμπη αποδεικνύεται δύο φορές έγκλημα! Πρώτον, επειδή αναιτιολόγητα χάθηκαν ξαφνικά τόσες ανθρώπινες ζωές – κι οι οικογένειες τους ευλόγως αδυνατούν ακόμη να το διαχειριστούν – και δεύτερον, ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση είναι να πετάξει την μπάλα των ευθυνών στην εξέδρα!

… και τιμωρία(;)

Να μου το θυμηθείτε πως το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί δεν θα αποδίδει ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο – από το 2019 και εντεύθεν, να εξηγούμαστε! Ως υπεύθυνους θα δείχνει τον υπάλληλο, τον σταθμάρχη, μπορεί και τον … περιπτερά, που είναι λίγο παραπάνω. Λογικό! Με 41% μπορεί να βγάλει ότι πόρισμα επιθυμεί….

Δικηγόροι και ντελιβεράδες!

Αναρωτήθηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο Action24, γιατί οι δικηγόροι δεν πηγαίνουν να δουλέψουν ως … ντελιβεράδες – αφού οι δεύτεροι κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους πρώτους! Ναι μα τω Θεώ έτσι ακριβώς το είπε…. Εχω την εντύπωση ότι δεν θα είναι μακριά η ώρα που από το Μέγαρο Μαξίμου θα χτυπήσει το τηλέφωνο και θα ζητήσουν από τον κ. Τσακλόγλου να αποσυρθεί από το προσκήνιο. Τουλάχιστον για ένα διάστημα….

Γάμος των ομοφυλοφίλων

Λοιπόν, έχει πλάκα η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη, εντός και εκτός της κυβέρνησης σχετικά με τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων ζευγαριών. Αν και όταν έρθει στην Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο – είμαι περίεργος να δω ποιος θα γίνει … ήρωας που από την κυβερνητική πλευρά θα δεχθεί να οριστεί ως εισηγητής – το βέβαιο είναι πως η ψήφος θα είναι κατά συνείδηση.

Με τους διαφωνούντες!

Ετσι πχ οι κκ Μάκης Βορίδης ή Θανάσης Πλεύρης ή ακόμη και ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, θα ψηφίσουν κατά του νομοσχεδίου – εκ του ασφαλούς βεβαίως γιατί τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το νέο κόμμα υπό τον κ. Χαρίτση θα ψηφίσουν υπερ. Όπως μου εξηγούσε παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στους ψηφοφόρους της που θα αντιδρούν με το εν λόγω νομοσχέδιο, θα μπορούν να εκφραστούν με τους καταψηφίσαντες! Ετσι απλά….

Κανάλι

Σας ενημέρωσα χθες για το «κανάλι» επικοινωνίας που λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά – και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «Πράττω» και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη.

Κινήσεις

Προχθές την ημέρα του «δράματος» της Κουμουνδούρου ο κ. Κοτζιάς με ανάρτηση του στο fb στήριξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθες με επιστολή του ο κ. Κασσελάκης απάντησε στον «αγαπητό Νίκο» ότι θα προχωρήσει η συνεργασία. Προσέξτε όταν αποχωρούν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές και προσχωρούν στο νέο σχηματισμό – κι έτσι αποκτάται το status της κοινοβουλευτικής ομάδας – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημοποιεί τις συζητήσεις με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Από κοινού (;)

Eπίσης να σας υπενθυμίσω ότι στις 7 Δεκεμβρίου πραγματοποιεί επίσκεψη – εξπρές στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν. Και διάφοροι κύκλοι αναμένουν να διαπιστώσουν αν θα εκδηλωθεί ή όχι ο θρυλούμενος «ενδοτισμός» του κ. Μητσοτάκη. Αν οι συζητήσεις αξιολογηθούν ως «ενδοτικές» από την ελληνική πλευρά μην σας φανεί περίεργο ο κ. Κασσελάκης και ο «αγαπητός» κ. Κοτζιάς να τοποθετηθούν από κοινού και «πατριωτικά»! Μου έλεγαν ότι την πολιτική ατζέντα τα εθνικά θέματα και δη τα ελληνοτουρκικά, από τώρα και στο εξής θα είναι ψηλά! Με ότι αυτό σημαίνει….

Απέναντι

Στο περιβάλλον του προέδρου θεωρείται πως στα ελληνοτουρκικά το νεότευκτο κόμμα που θα συγκροτήσουν οι αποχωρήσαντες, αν μη τι άλλο θα κινείται στο κλίμα του «κατευνασμού», της μετριοπάθειας και του «να τα βρούμε τελικά με τους απέναντι κάνοντας ακόμη και υποχωρήσεις». «Στηρίζοντας» μ΄ αυτό τον τρόπο τις επιλογές του πρωθυπουργού. Η Κουμουνδούρου θα σταθεί απέναντι! Κι αυτό είναι βέβαιο!

Εκτός κάδρου

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν έχετε προσέξει αυτό το – «πρώιμο» – «κλείσιμο του ματιού» μεταξύ της υπό ίδρυση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, που θα είναι υπό τον κ. Αλέξη Χαρίτση και την Χαριλάου Τρικούπη.

Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου με τα οποία συνομίλησα μου έδωσαν την εξής ερμηνεία: αν και ο «αντιπασοκισμός» των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ήταν έκδηλος όσο ήταν εντός του κόμματος, όμως στην προκειμένη περίπτωση έχουν κάθε λόγο να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, προφανέστατα εντός της Βουλής, διότι και οι δύο κομματικοί σχηματισμοί έχουν κάθε λόγο να «βγάλουν από το κάδρο» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απομόνωση

Να επιτείνουν την απομόνωση του, ελπίζοντας στην ακόμη μεγαλύτερη αποσυσπείρωση του. Για να έχουν και τα ανάλογα προσδοκώμενα εκλογικά οφέλη. Οψέποτε έρθει η ώρα….

«Τρολιές» και ευγένειες!

Πάντως οι διαξιφισμοί μεταξύ της Κουμουνδούρου και των στελεχών που αποχώρησαν συνεχίζονται κανονικά. Απέναντι στην … «τρολιά» του κ. Κασσελάκη, σύμφωνα με την οποία αν ήξερε ότι ήθελε η κυρία Εφη Αχτσιόγλου τόσο πολύ να γίνει πρόεδρος δεν θα ήταν υποψήφιος, οι απέναντι απάντησαν με … το «pumaro»! και την χαρακτήρισαν ως «χυδαιότητα», ενώ όταν τον αποκάλεσαν ως alt right ήταν … τίτλος ευγενείας! Συμβαίνουν αυτά στις διασπάσεις και μάλιστα της αριστεράς. Και λίγα έχουν γίνει μέχρι τώρα! Σας θυμίζω τις διασπάσεις του ΚΚΕ το 1989 – 1991….

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024