Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στης Καρυάτιδας την ποδιά σφάζονται (πρωθυπουργικά) παλικάρια, στης Εφορίας τα σκαλιά σφάζουνε μαγαζάκια

Στης Καρυάτιδας την ποδιά σφάζονται (πρωθυπουργικά) παλικάρια, στης Εφορίας τα σκαλιά σφάζουνε μαγαζάκια

Mr Σούνακ εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι και Μr Κάμερον από τότε που βγήκε το sorry χάθηκε το φιλότιμο, έξαλλος ο Μητσοτάκης. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης που θα 'λεγε και ο Κασσελάκης.

Στραβά!

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά μετά από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου που σχημάτισε τη νέα του κυβέρνηση ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όλα του πηγαίνουν στραβά! Οι φυσικές καταστροφές είναι η μία διάσταση των δυσκολιών, οι ενδοκυβερνητικές «αρρυθμίες» είναι μία άλλη παράμετρος.

Χαρούμενος

Κι εκεί που ήταν χαρούμενος πηγαίνοντας στο Λονδίνο για να παρουσιάσει στους διεθνείς επενδυτές τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει πλέον η ελληνική οικονομία, έπεσαν τα – κλεμμένα – γλυπτά του Παρθενώνα πάνω στο … κεφάλι του! Και τα είχε σχεδιάσει τόσο καλά για να επιστρέψει … τροπαιοφόρος. Και οι συναντήσεις του με τα … «λεφτά» πήγαν άριστα. Και η συνάντηση με τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος κ. Κιρ Στάρμερ – και εν αναμονή πρωθυπουργό – πήγε εξαιρετικά και η συνέντευξη στο BBC τον αποθέωσε. Αλλά και τον … «χαντάκωσε»!

Τα κλεμμένα

Πάνω που ήταν έτοιμος να κάνει το «compromise» με τον βρετανό πρωθυπουργό κ. Ρίσι Σούνακ για τα κλεμμένα, να εξηγούμαστε, γλυπτά του Παρθενώνα – τόσο καιρό τα συζητάει – του «έριξε πόρτα». Και έμεινε ο δικός μας στα «κρύα του λουτρού»! Και σηκώθηκε και έφυγε άρον – άρον από το Λονδίνο. Καλύτερα στην Αθήνα που έχει και το … 41%!

Διαρροή

Πάντως θέλω να επισημάνω πρώτον, την βρετανική διαρροή ότι είχαν συμφωνήσει οι δύο πρωθυπουργοί να μην γίνει καμία δημόσια αναφορά για την επιστροφή των μαρμάρων, κάτι που οι δικοί μας το διαψεύδουν και δεύτερον την προσπάθεια να εκτονωθεί η αιφνίδια κρίση στις ελληνο – βρετανικές σχέσεις. Πως;

Οι διμερείς σχέσεις

Στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών κ. Ντέιβιντ Κάμερον – με δική του πρωτοβουλία, που έχει την σημασία της – απευθύνθηκε στο έλληνα ομόλογο του κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος και συμφώνησε, ζητώντας του να διαφυλαχθούν οι διμερείς σχέσεις! Τέλος καλό; Δεν το νομίζω. Κατ΄ αρχήν να ξεθυμάνει ο δικός μας και μετά να τον πετύχει πουθενά χαλαρό για να πάρει το … «αίμα του πίσω»! Τότε ναι, θα είναι όλα καλά. Σχεδόν….

Κατατέθηκε

Κι όπως σας ενημέρωσα χθες, το φορολογικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή. Και έχει τόσο καλά πράγματα μέσα, μα τόσο καλά, που όλοι αυτοί οι κακοήθεις – που σκούζουν… – κάθονται και ασχολούνται με τον «κεφαλικό φόρο» που επιβάλλεται σε πεντακόσιες ψωροχιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες. Μα σαν δεν ντρέπονται!

Ο κ. Αντ. Σαμαράς

Χθες μίλησε για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς – την δεύτερη σε εκδήλωση του κύπριου εκδότη κ. Κωστή Χατζηκωστή, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του. Ενώ στη συνέντευξη του στην «Καθημερινή» ανέφερε πως είναι «κακή ιδέα» η επίσκεψη του τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν, χθες είπε πως «βεβαίως και θέλουμε διάλογο, όχι όμως παράδοση». Δηλαδή ο διάλογος θα είναι … τηλεφωνικός, να μην γίνει η επίσκεψη; Με μπέρδεψε…. Α, ναι είπε ακόμη ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος με την Τουρκία. Εντάξει….

Οδηγίες…

Τελευταία έχω γίνει φανατική αναγνώστης της στήλης «a la καρτ» του παλαίμαχου δημοσιογράφου κ. Θανάση Καρτερού. Το χθεσινό του άρθρο θα μπορούσε να έχει και τίτλο «Οδηγίες προς ναυτιλομένους». «Ναυτιλόμενος» δεν είναι άλλος βεβαίως από το νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Στέφανο Κασσελάκη. Οπου λέει διάφορα. Το καλό όμως είναι στο υστερόγραφο!

Παρακαταθήκη…

Δεν μπορώ να αποφύγω το πειρασμό να σας το μεταφέρω: «Η »παρακαταθήκη Τσίπρα» περιλαμβάνει και ένα άλλο «ουδέποτε». Ουδέποτε μίλησε δημόσια χωρίς να διαβουλευτεί με έναν ευρύ και »πολύπλαγκτο» κύκλο στελεχών για τη σκοπιμότητα, το ύφος, κάθε διατύπωση ή λέξη. Το παραξήλωσε, μάλιστα, κάποτε… Κι αυτό δεν του το επέβαλε η άγνοια της γλώσσας – μια χαρά είναι τα ελληνικά του. Αλλά η γνώση της ευθύνης…». Η αφορμή και η ουσία του άρθρου είναι η αναφορά του κ. Κασσελάκη στην κυρία Εφη Αχτσιόγλου για την προεδρία!

Οργανωτικά

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με αντικείμενο τις οργανωτικές διευθετήσεις σχετικά με την ανασυγκρότηση του κόμματος (οργανωτικό γραφείο, περιοδείες κλπ) και την οργάνωση του συνεδρίου. Μου λένε πάντως ότι το πρώτο περιφερειακό συνέδριο θα γίνει – και θα την αφορά φυσικά – στη Θεσσαλία. Πότε; Είναι μάλλον ασαφές. Ισως μετά από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές, στις αρχές του Ιανουαρίου.

Για μετά;

Δεν γνωρίζω, όμως, πως είναι δυνατόν να οργανωθούν 17 περιφερειακά συνέδρια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Εχω την εντύπωση ότι θα τελειώσει στα τέλη του Φεβρουαρίου το έκτακτο συνέδριο του κόμματος και τα περιφερειακά θα συνεχίσουν να γίνονται….

Ανακωχή

Μετά από τις αψιμαχίες των πρώτων ημερών που παρατηρήθηκαν μεταξύ αυτών που αποχώρησαν και της Κουμουνδούρου, φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί άπαντες ότι η δημόσια σύγκρουση κάνει ζημιά και στις δύο πλευρές και φαίνεται πως αποφάσισαν να βάλουν τα «σπαθιά στα θηκάρια» τους. Περιμένοντας τις επόμενες δημοσκοπήσεις. Οι μεν για να διαπιστώσουν «τι ψάρια πιάνουν» κι οι δε για να μετρήσουν τις απώλειες τους σε ψήφους.

Μετρήσεις

Μου είπαν πάντως ότι και η Κουμουνδούρου κάνει δική της μέτρηση για να μάθει «αδιαμεσολάβητα» τις «τρύπες» που έχουν προκαλέσει στους ψηφοφόρους τα δύο κύματα των αποχωρήσεων. Οι πρώτες ενδείξεις, λένε, δεν είναι κακές! Τι σημαίνει αυτό; Δεν το γνωρίζω. Θα μάθω και θα σας ενημερώσω….

Η «επετηρίδα»;

Κατά τα αναμενόμενα ο κ. Αλέξης Χαρίτσης επελέγη πρόεδρος της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η κυρία Πέτη Πέρκα γραμματέας της. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κκ Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος. Θα προσέξατε πως είναι 2 – 2 οι εκπρόσωποι. Δύο από κάθε μία τάση. Τηρούνται οι – ευλαβικά – οι ισορροπίες. Και η κυρία Αχτσιόγλου φαίνεται – προς το παρόν – να έχει αποσυρθεί. Στο όνομα της «επετηρίδας»; Λόγω κόπωσης; Δεν γνωρίζω.

Ονομα

Εχει μείνει σε εκκρεμότητα η επωνυμία του νέου σχηματισμού(:), της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας(;) δεν ξέρω πώς να αποκαλέσω την συνύπαρξη των δύο τάσεων. Εν πάση περιπτώσει θα αποκτήσουν όνομα! Κάπως πρέπει να λέγονται. Σας θυμίσω ότι στην πορεία του Πολυτεχνείου το πανό που είχε το μπλοκ της «Ομπρέλας» έφερε την υπογραφή «Διέξοδος Αριστερά». Θα κρατήσουν το ίδιο; Θα βρουν κάποιο νέο; Θα το μάθουμε εντός των ημερών….

Αργά – αργά

Επίσης με μάλλον αργούς ρυθμούς – συναγωνίζονται τους πρώην συντρόφους τους της Κουμουνδούρου – ο νέος σχηματισμός (;) προσπαθεί να συγκροτηθεί τοπικά και αποβλέπει και σε μία μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα. Πολύ μεγαλύτερη βεβαίως αυτής του «Τριανόν»!

Ρόδινα;

Ωστόσο σας έχω ενημερώσει ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι μεν, η πρώην «Ομπρέλα» «έχει τον κόσμο» αλλά έχει … ελλιπή κοινοβουλευτική παρουσία, αλλά οι «6+6» έχουν τους περισσότερους βουλευτές, αλλά μικρότερη οργανωμένη βάση. Κι έτσι ισορροπούν! Επίσης έμαθα τελικά που οφείλεται η απουσία του κ. Νίκου Φίλη από τον δημόσιο λόγο. Είναι … πληγωμένος! Γιατί; Διότι τον κατέκριναν ορισμένοι δικοί του για λεκτικές υπερβολές στις δημόσιες εμφανίσεις του. Και αποσύρθηκε! Για πόσο; Είναι ασαφές….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024