Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ερντογάν κάνει πάσα, οι «11» παίζουν μπαλίτσα, σκόραρε το ψέμα στο Πανθεσσαλικό

Ο Ερντογάν κάνει πάσα, οι «11» παίζουν μπαλίτσα, σκόραρε το ψέμα στο Πανθεσσαλικό

Στους εκτός συνόρων ψηφοφόρους επενδύει ο Μητσοτάκης, στους ενταγμένους και ανένταχτους Αριστερούς οι «11», στους «τυφλούς» η Αστυνομία και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε στο Μαξίμου που να έχει πάει σε μια πορεία να τους γλυτώσει από τον εξευτελισμό; Είναι δυνατόν να υποστηρίζουν ότι στο Πανθεσσαλικό, που έφτασαν να τσούξουν από τα δακρυγόνα τα μάτια τα δικά μας, που βλέπαμε τον αγώνα από την τηλεόραση, έπεσε ένα δακρυγόνο και αυτό έξω από το γήπεδο; Με απογοήτευσαν οικτρά υπουργοί, υφυπουργοί, και λοιπές δυνάμεις. Η τέχνη του ψεύδους είναι σαν τα μεταξωτά… εσώρουχα. Απαιτεί επιδεξιότητα. Διαφορετικά δεν την ασκείς γιατί γίνεσαι ρεζίλι και προκαλείς την κοινή λογική. Και τα περιθώρια έχουν στενέψει γιατί ο κόσμος είναι ήδη εξοργισμένος με τα όσα σοβαρά συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρό και είμαι σε θέση να το γνωρίζω από πρώτο χέρι γιατί το ποδόσφαιρό όλους μας ενώνει, λαό και Κολωνάκι. Είναι πολύ «σικ» να πηγαίνεις στη σουίτα του γηπέδου, σε αντίθεση με όσα λαμβάνουν χώρα μέσα σε αυτό, που έχουν εσανς παρακμής και σαπίλας. Πρωθυπουργοί έμειναν στην ιστορία γιατί «καθάρισαν» το ποδόσφαιρο.  Θα ολοκληρώσω την αναφορά στο θέμα με τούτα και ο νοών νοείτο: «Το ψέμα είναι ανανδρία» έχει πει ο Καζαντζάκης. «Αν θέλετε την εύνοια των μαζών, πρέπει να λέτε τα πιο ηλίθια και τα πιο χοντρά ψέματα» έχει πει ο Χίτλερ. Τα πάντα είναι θέμα Αρχών, ηθικής με την ευρεία έννοια του όρου και επιλογών κύριοι.

Αγωνία

Την Πέμπτη, ως γνωστόν, επισκέπτεται την Αθήνα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Θα γίνουν πολλά, συναντήσεις, συζητήσεις, θα υπογραφούν συμφωνίες, θα δοθούν συνεντεύξεις θα γίνουν δημόσιες δηλώσεις. Κι υπάρχει αγωνία! Απ΄όλους! Και για διαφορετικούς λόγους.

Οριζόντια

Η «κατευναστική» πλευρά – ας την χαρακτηρίσω έτσι – που αγωνιά και ελπίζει σε ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αλλά κι η «τουρκοφαγική» – με την ευρεία έννοια… – που περιμένει να δικαιωθεί για την άρνηση της. Κι οι δύο πολιτικές «τάσεις» έχουν οριζόντια διάταξη και επιρροή!

Λύνει προβλήματα!

Η πρώτη θέλει να δικαιωθεί – πέραν του προφανούς, που αφορά στην αλλαγή (;) αντίληψης στην εξωτερική πολιτική της χώρας – και για εσωτερικούς λόγους. Αφορά στον «προσπορισμό» πολιτικού οφέλους από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο ηγέτης που λύνει προβλήματα»!

Ταμείο…

Η άλλη για να «βγει στα κεραμίδια» – αν κάτι πάει στραβά! – και να ενισχύσει τον αντιπολιτευτικό της λόγο. Είτε εκ δεξιών, είτε εξ αριστερών! Αλλά το – κατ΄ αρχήν – «ταμείο» θα γίνει την Παρασκευή…. Μέχρι τότε υπομονή!

«Φρόνιμοι»

Είναι όμως αλήθεια – κι αυτό οφείλω να το ομολογήσω – πως στο Μέγαρο Μαξίμου ως «φρόνιμοι» που είναι «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»! Τι θέλω να πω; Πάρτε για παράδειγμα την μεταρρύθμιση της «επιστολικής ψήφου». Και την προσπάθεια που θα αρχίσουν να καταβάλουν για εφαρμοστεί άμεσα – δηλαδή στις ευρωεκλογές. Κι ως εκ τούτου να αποσπάσει από τη Βουλή τις 200 ψήφους….

Ανάγκη

Θα μπορούσε ο κ. Μητσοτάκης – γιατί δεν είναι καινούργια ιδέα η «επιστολική ψήφος – να την είχε εισαγάγει όταν άλλαξε τον εκλογικό νόμο, στην πρώτη του κυβερνητική θητεία. Τότε όμως δεν το έκανε, όχι γιατί τον πίεζε ο χρόνος, αλλά γιατί δεν την χρειαζόταν. Αντιθέτως φαίνεται – επειδή το έχει πάρει … «επί πόνου» το θέμα – ότι πλέον την έχει ανάγκη.

«Χρυσή εφεδρεία»

Οχι για «τους ασθενείς και οδοιπόρους» αλλά για τους εκτός συνόρων ψηφοφόρους. Τους μετανάστες, δεύτερης τρίτης γενιάς και πάει λέγοντας. Θεωρεί ότι αυτοί αποτελούν την «χρυσή εφεδρεία» για να στηριχθεί η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες – τουλάχιστον – δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Και πρωτίστως στις ευρωεκλογές. Οπου η έλλειψη διλήμματος – όπως σας έχω πει – είναι και η μεγαλύτερη αδυναμία της!

Μετά

Και φεύγοντας ο τούρκος Πρόεδρος κι αφού «καθίσει ο κουρνιαχτός» από τα ελληνοτουρκικά θα ξεδιπλωθεί σ΄ όλη της την … μεγαλοπρέπεια η «επιστολική ψήφος». Δεν αποκλείεται όμως και να … «συναντηθούν» τα δύο θέματα….

Μετράει αντιδράσεις

Λόγω της χαλαρής ψήφου των ευρωεκλογών – και της έλλειψης διλήμματος – το Μέγαρο Μαξίμου από τώρα έχει αρχίσει να ετοιμάζεται και για την σύνθεση του ψηφοδελτίου. Και ρίχνει στην «πιάτσα» ονόματα και επιλογές για να μετρήσει αντιδράσεις.

Προς το κέντρο!

Θεωρεί μάλλον βέβαιο ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να πάρει ψήφους από τα δεξιά της, αλλά αντιθέτως υπάρχει και κίνδυνος να απωλέσει δικές της ψήφους προς τα δεξιά της. Ετσι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να αποσπάσει δυνάμεις είναι από το κέντρο. Δηλαδή από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Προς την Χαριλάου Τρικούπη

Οι περιπτώσεις της κυρίας Ευης Χριστοφιλοπούλου, του κ. Ανδρέα Λοβέρδου (;) του κ. Πύρρου Δήμα, είναι απολύτως ενδεικτικές με ποια τακτική σκοπεύει να κινηθεί. Δεν ξέρω αν θα έχει το ευκταίο αποτέλεσμα, αλλά πολιτικά σημαίνει πίεση προς την Χαριλάου Τρικούπη. Οταν ο «μεγάλος» πιέζει τα πράγματα, τότε αυξάνεται η κινητικότητα και – κατά συνέπεια – η ρευστότητα που ούτως ή άλλως υπάρχει στον χώρο της κεντροαριστεράς….

Αλλοι το θέτουν…

Μάλιστα μου έλεγαν ότι μπορεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης να μην θέτει ως «ορόσημο» των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων τις ευρωεκλογές, αλλά άλλοι το θέτουν. Και μάλιστα με … «ψηλά τον πήχυ» των αποτελεσμάτων! Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα μόνο η Κουμουνδούρου – αυτό είναι το προφανές – αλλά επί της ουσίας έχει εξίσου μεγάλο πρόβλημα και η Χαριλάου Τρικούπη….

«Αριστερά Μπροστά»(;)

Σήμερα πάντως είναι τα «βαφτίσια». Οι «9+2» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αποκτήσουν όνομα! Ομως μου θυμίζουν εκείνες τις περιπτώσεις που το όνομα είναι ήδη γνωστό αλλά περιμένουν τον … «νονό» να το πει επισήμως. Είναι γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα ότι το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας – προσέξτε κοινοβουλευτικής ομάδας, όχι του νέου κόμματος (;) – θα είναι «Αριστερά Μπροστά». Προσωρινή (;) επωνυμία….

Ολα

Σήμερα στο «Σεράφειο» όλα θα γίνουν γνωστά…. Θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση της κοινοβουλευτικής ομάδας και θα γίνουν γνωστές οι θέσεις της.

Παλιός εμφύλιος!

Σας είχα επισημάνει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι τα στελέχη της πρώην (;) «Ομπρέλας» έχουν αποσυρθεί από τον δημόσιο χώρο και πλέον το «παιχνίδι» το κάνουν οι πρώην (;) «6+6». Η συγκεκριμένη εξέλιξη παραπέμπει – σύμφωνα με τις σχετικές ερμηνείες στο παλιό εμφύλιο της Αριστεράς μεταξύ του ΚΚΕ και του ΚΚΕ Εσωτερικού.

«Αυθεντικός» vs «κλεψίτυπου»

Γιατί; Διότι αυτό που βγάζουν προς «τα έξω» οι πρώην (;) «6+6» είναι ο «αυθεντικός ΣΥΡΙΖΑ» έναντι του «κλεψίτυπου» που παρεμπιπτόντως παραμένει στην Κουμουνδούρου. Περίπου αυτό! Εν αντιθέσει με τα στελέχη της πρώην (;) «Ομπρέλας» που έχοντας προέλευση από το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού έχουν μία πιο συνεκτική πολιτική και θεωρητική αντίληψη με σαφείς καταβολές.

«Τριβές»

Ομως τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά μεταξύ των δύο τάσεων. Εκτός από τις αντιπάθειες μεταξύ κεντρικών στελεχών, εκδηλώνονται και «τριβές» σε χαμηλότερα επίπεδα της πυραμίδας. Κι η ενοποίηση τους προκύπτει από τον ετεροκαθορισμό, δηλαδή από την κοινή πολιτική τους αντιπάθεια έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανου Κασσελάκη και της νέας ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου.

Γρήγορα…

Μάλιστα από ορισμένες πλευρές επισημαίνεται πως πρώτον, πρέπει να υπάρξει μία κοινή – ενοποιητική – διακήρυξη, δεύτερον, προσωρινά ηγετικά σώματα, όπως πχ τα πρώην μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που αποχώρησαν να αποτελέσουν το προσωρινό κέντρο του νέου σχηματισμού και τρίτον, πρέπει να γίνει γρήγορα συνέδριο που να ενοποιεί τις δύο τάσεις – και τους ανένταχτους – γιατί υπάρχει κίνδυνος να έχει αρνητική εξέλιξη το εγχείρημα. Νωρίτερα απ΄ ότι το περιμένουν οι αντίπαλοι του…

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024