Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι 11 ΡΙΖΑιοι παίζουν με τα νεύρα του Στέφανου, ο Σούνακ με του Κυριάκου, ο Καρυπίδης παίζει τα ρέστα του

Οι 11 ΡΙΖΑιοι παίζουν με τα νεύρα του Στέφανου, ο Σούνακ με του Κυριάκου, ο Καρυπίδης παίζει τα ρέστα του

Τις μεταρρυθμιστικές τομές τις τρώει η μαρμάγκα των εκλογών. Θυσία στο βωμό των ευρωεκλογών μαθαίνω ο γάμος των ομοφύλων. Τελικά οι «νοικοκυραίοι», που φλερτάρει ο Στέφανος κάνουν κουμάντο στη χώρα

Σήριαλ…

Το επεισόδιο του Λονδίνου με τον βρετανό πρωθυπουργό κ. Ρίσι Σούνακ και τον έλληνα ομόλογό του κ. Κυριάκο Μητσοτάκη συνεχίστηκε στο Ντουμπάι! Βασικά πρόκειται για τα … «απόνερα»! Ο Βασιλιάς Κάρολος, λέει, ταπείνωσε τον πρωθυπουργό του με την γραβάτα από το Κολωνάκι. Ο δικός μας, λέει, συναντήθηκε με τον ηγέτη των Εργατικών. Να κι οι σχετικές φωτογραφίες. Ο κ. Σούνακ είπε, λέει, πως τα γλυπτά προστατεύονται από βρετανικό νόμο. Και πάει λέγοντας. Κι όλα αυτά γιατί ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πάρει … το «αίμα του πίσω». Επικοινωνιακά τερτίπια….

Αποδείξεις και ονόματα

Δεν ήθελα να επανέλθω γιατί μετά πρέπει να κάνω αποστείρωση να φύγει από πάνω μου η πλέμπα, θα αναστενάξει η πιστωτική στη λυρική και στη Βουκουρεστίου, αλλά λύσσαξε να φωνάζει ο «Μεγάλος» στο sex in the city Κάρυ και Κάρυ. Και λέω λες ο άλλος Κάρυ να νομίζει ότι μπλοφάρω και ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα, που λέει ο λαός; Βουρλίστηκα στη σκέψη της αμφισβήτησης. Τούτων δοθέντων οι άπιστοι Θωμάδες σημειώστε τα εξής: Ο καημός του Καρυπίδη αφορά την επιστροφή της κυρίας Π.Κ πρώην διευθύντριας αγορών και του Δ.Λ πρώην υπεύθυνο φαρμακοποιό. Η Τζέλα μπλοφάρει μόνο στο πόκερ ποτέ στις αποκαλύψεις.

Οι πιο σημαντικές

Οι επόμενες ευρωεκλογές θα είναι ίσως οι σημαντικότερες – για την ελληνική πολιτική σκηνή – εκλογές που δεν θα αφορούν την σύνθεση του ελληνικού κοινοβουλίου!

Του 1984 (;)

Κρατώ μία επιφύλαξη για τις εκλογές του 1984, τότε που η Νέα Δημοκρατία με επικεφαλής τον Ευάγγελο Αβέρωφ επιχείρησε να πάρει την ρεβάνς του 1981 από το ΠΑΣΟΚ – έχασε φυσικά, παραιτήθηκε ο Αβέρωφ και ανέτειλε το άστρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου.

Όχι μεγάλες απώλειες

Γιατί θα είναι οι σημαντικότερες; Για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη διότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να απωλέσει – δεδομένης της χαλαρής ψήφου – τέτοιο ποσοστό που να προδιαγράφει «χαμηλές πτήσεις» στις εθνικές εκλογές του 2027.

Τα ποσοστά του!

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, στις πρώτες κάλπες που θα ηγείται του κόμματος στόχος είναι το ποσοστό του να μην πέσει κάτω από το ποσοστό των εθνικών εκλογών του περασμένου Ιουνίου. Παρά την διάσπαση του κόμματος.

Δεύτερη θέση

Για το ΠΑΣΟΚ ο στόχος που έχει τεθεί είναι να εκμεταλλευτεί την κρίση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να κερδίσει την δεύτερη θέση. Εχοντας μία αξιόλογη άνοδο.

Επιβεβαίωση

Για το ΚΚΕ, που σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις κερδίζει από την κρίση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ο στόχος που τίθεται είναι τα κέρδη αυτά να τα επιβεβαιώσει εκλογικά. Και να επιστρέψει στα ποσοστά που διέθετε προ σαράντα ετών.

Μετά από τις ευρωεκλογές

Για το Μέγαρο Μαξίμου ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές σχεδιάζεται από τώρα. Όπως μου λένε κυβερνητικοί παράγοντες ο λόγος που έχει αποσυρθεί από το προσκήνιο το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – και η τεκνοθεσία κατά συνέπεια – είναι ακριβώς αυτός. Δεν είναι τόσο οι αντιδράσεις παραγόντων όπως ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ή υπουργών όπως ο κ. Μάκης Βορίδης.

Αντιδρά

Ο λόγος είναι πως έχουν διαπιστώσει ότι σημαντικό τμήμα της εκλογικής βάσης του κόμματος «θα το πάρει στραβά»! Και θα πληρώσει το αντίτιμο στις ευρωεκλογές, που όπως είναι γνωστό η ψήφος είναι χαλαρή, εφόσον δεν διακυβεύεται η διακυβέρνηση της χώρας. Δηλαδή δεν μπορεί να τεθεί δίλημμα! Ενώ μετά από τις ευρωεκλογές θα έχει 2,5 – 3 χρόνια περιθώριο για να ξεχαστεί το θέμα….

Στο δεύτερο εξάμηνο

Ετσι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποσύρθηκε – λένε – προς το παρόν και πρόκειται να επανέλθει μετά από την 9η Ιουνίου. Μέχρι τότε σιγή ασυρμάτου….

Δεν μας ενδιαφέρουν

Αλλά και στην Χαριλάου Τρικούπη προς το παρόν πάντως δεν φαίνεται να ανοίγουν σαμπάνιες για τη δημοσκοπική άνοδο. Κρατούν μικρό καλάθι! Και επίσης, όπως μου λένε, η διοικούσα ομάδα, του προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη, εκπέμπει το μήνυμα πως «δεν μας ενδιαφέρουν οι ευρωεκλογές, θα μετρηθούμε στις εθνικές εκλογές στο τέλος της τετραετίας»! Ναι έτσι ακριβώς, όπως σας το λέω. Γιατί;

Ανάκαμψη;

Διότι φαίνεται πως «διαβάζουν» την αδύναμη δημοσκοπική δυναμική που εμφανίζουν – σε σχέση πχ με την δυναμική που έχει εκδηλώσει το ΚΚΕ – στην πιο δύσκολη στιγμή για την Κουμουνδούρου ως κίνδυνο πως ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από το νέο χρόνο μπορεί να αρχίζει να ανακάμπτει. Και έτσι θα περιοριστούν πολύ τα οφέλη.

Συμφωνούν;

Ως εκ τούτου βάζοντας στόχο τις εθνικές εκλογές «αγοράζουν» χρόνο για να δουν τι τακτική θα ακολουθήσουν. Δεν γνωρίζω αν με τα εκπεμπόμενα μηνύματα της ηγεσία συμφωνούν όλες οι «συνιστώσες» του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Και επίσης δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα συμβεί μετά από τις ευρωεκλογές. Δεν αποκλείεται ο «ιός» της κρίσης να μεταδοθεί! Είναι ένα ενδεχόμενο….

Το όνομα;

Έχουν αρχίσει και πέφτουν στοιχήματα για το όνομα της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας που έχει συγκροτηθεί. Όπως είναι γνωστό θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα. Θεωρώ ότι αν δεν πρόκειται για προϊόν «τριβής» και διαφωνίας μεταξύ των δύο τάσεων, που συνυπάρχουν πλέον, τότε είναι ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, προκειμένου να διατηρηθούν στο προσκήνιο.

«Αριστερά Μπροστά»;

Διότι ότι είχαν να πουν για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το έχουν πει και το έχουν επαναλάβει πολλές φορές στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Κι είναι πιθανόν να αρχίσουν να κουράζουν! Χθες όμως μου είπαν πως δεν αποκλείεται το όνομα να είναι «Αριστερά Μπροστά»! Σας το μεταφέρω με μεγάλη επιφύλαξη, διότι το διατηρούν κρυφό σαν το «ιερό δισκοπότηρο»…

Αντικατάσταση

Πάντως δεν ξέρω αν έχετε προσέξει ότι τα στελέχη της πρώην (;) «Ομπρέλας» έχουν πλέον αποσυρθεί από τον δημόσιο λόγο – πριν από λίγες ημέρες είδα μόνο σε … guest εμφάνιση τον κ. Πάνο Σκουρλέτη. Που είναι εκείνες οι μέρες που γύριζαν από κανάλι σε κανάλι ο κ. Νίκος Φίλης, ο κ. Δημήτρης Βίτσας και φυσικά ο κ. Σκουρλέτης. Κι όχι μόνο. Αυτοί είναι μερικοί από τους επιφανείς της ομάδας του κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Οι «6+6»

Τώρα το «παιχνίδι» της επικοινωνίας το έχουν «πάρει πάνω τους» τα στελέχη των πρώην «6+6». Κι όχι όλοι. Μόνο ο κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος έχει βγει την τελευταία εβδομάδα σε τέσσερα κανάλια. Ξεκινώντας από το Action24 και καταλήγoντας χθες στο Open. Αυτός είναι ο ένας. Προκαλεί ενδιαφέρον διότι ο κ. Τζανακόπουλος είχε να εμφανιστεί πολλούς μήνες δημόσια….

Ο κ. Αλ. Χαρίτσης

Ο άλλος – και δικαίως – είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Αλέξης Χαρίτσης. Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν έχω μετρήσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Και ακολουθεί η ακριβοθώρητη ως τώρα τουλάχιστον κυρία Εφη Αχτσιόγλου. Η οποία μαζί με την σημερινή της συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» μετρά δύο εμφανίσεις.

Αντιδράσεις

Για ποιο λόγο, λοιπόν, συμβαίνει αυτό; Διότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους τα προαναφερόμενα στελέχη της «Ομπρέλας» με τον οξύ λόγο που χρησιμοποιούσαν προκαλούσαν αρνητικά αντανακλαστικά στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Εκαναν «ζημιά»! Ενώ αντιθέτως τα προαναφερόμενα στελέχη των «6+6» μπορούν να «συνομιλούν» μ΄ αυτό τον κόσμο. Θα φανεί βέβαια στις προσεχείς μετρήσεις….

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024