ΠΟΥ: Ανανεώνει την έκκληση για την προστασία των αμάχων και των νοσοκομείων στη Γάζα
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι «οι εντεινόμενες χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη νότια Γάζα μπορεί να αποκόψουν ασθενείς από την πρόσβαση σε νοσοκομεία».
Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι εντεινόμενες χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη νότια Γάζα, «είναι πιθανό να αποκόψουν χιλιάδες ανθρώπους από την υγειονομική περίθαλψη».
«Καθώς όλο και περισσότεροι άμαχοι στη νότια Γάζα λαμβάνουν εντολές άμεσης εκκένωσης και αναγκάζονται να μετακινηθούν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε μικρότερες περιοχές, ενώ τα εναπομείναντα νοσοκομεία στις περιοχές αυτές λειτουργούν χωρίς επαρκή καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, νερό ή προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας», αναφέρει.
Σε ένα εκτενέστατο κείμενο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για το τι μέλλει γενέσθαι στην Γάζα, εφόσον συνεχιστούν οι επιχειρήσεις
Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε επίσης:
«Περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, ή σχεδόν το 80% του πληθυσμού της Γάζας των 2,3 εκατομμυρίων, είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι.
Μόνο 18 νοσοκομεία εξακολουθούν να λειτουργούν σε ολόκληρο τον πολιορκημένο θύλακα- τρία παρέχουν βασικές πρώτες βοήθειες, ενώ τα υπόλοιπα παρέχουν μόνο μερικές υπηρεσίες».
WHO appeals for protection of the health system from further attacks and degradation of its capacity
Once again, nowhere is safe in #Gaza.
WHO is gravely concerned about the resumption of hostilities, including heavy bombardment in Gaza, and reiterates its appeal to Israel to… pic.twitter.com/b7EZ1gfddZ
— World Health Organization (WHO) (@WHO) December 4, 2023
H προειδοποίηση του Ισραήλ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκκενώσει την αποθήκη του στην Γάζα
Ο δρ. Τέντρος Γκεμπρεγιέσους, διευθυντής του ΠΟΥ ανακοίνωσε πως ο οργανισμός, «έλαβε ειδοποίηση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ότι θα πρέπει να απομακρύνουμε τις προμήθειές μας από την ιατρική μας αποθήκη στη νότια Γάζα εντός 24 ωρών, καθώς οι χερσαίες επιχειρήσεις θα τη θέσουν εκτός χρήσης».
Αρνούμενος να ακολουθήσει την εντολή και μην έχοντας τρόπο να απομακρύνει τις προμήθειες από το σημείο απάντησε πως «απευθύνουμε έκκληση στο Ισραήλ να αποσύρει τη διαταγή και να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των αμάχων και των πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των ανθρωπιστικών εγκαταστάσεων».
- «Μετανιώνω που δεν συνάντησα τον Έλβις» – Ο Μικ Τζάγκερ για την «ανόητη» συμβουλή του Τζον Λένον
- Το σχέδιο του Ισραήλ γίνεται όλο και πιο σαφές : Η επόμενη μέρα στη Γάζα δεν θα έρθει ποτέ
- Ένα βιβλίο την ημέρα: Το διάβασμα κάνει καλό στην ψυχική μας υγεία
- Το BBC στην Ελλάδα: Το «νησί του Διαβόλου» που έγινε ο φάρος ελπίδας για την άγρια ζωή
- Casus belli: Μύθοι και πραγματικότητα
- Νταρλίν Γκράχαμ: Κληρονομικό τζακπότ στο «πιο επιφανές γηροκομείο» των ΗΠΑ
- Άντι Μπέρναμ: «Επιστρέψτε τα Γλυπτά στην Ελλάδα!»
- Φταίει ο Μάικλ Κορλεόνε που έχουμε τον Ντόναλντ Τραμπ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)











































![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442