Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Στις ευρωεκλογές να εκπροσωπήσουμε τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες

Χαρίτσης: Στις ευρωεκλογές να εκπροσωπήσουμε τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες

«Στόχος μας είναι να συνενώσουμε δυνάμεις πάνω σε στέρεα προγραμματική βάση», υποστήριξε ο Αλέξης Χαρίτσης

Οι Ευρωεκλογές είναι μια πάρα πολύ σημαντική μάχη για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ακολούθως ο Αλέξης Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να δώσουμε μια μάχη αξιών απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς για να εκπροσωπήσουμε τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες που ανησυχούν με αυτές τις εξελίξεις και θέλουν μια δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη».

«Δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε την επελαύνουσα Δεξιά με μια άμορφη πολιτική παρουσία»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στόχος της νέας Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, της Νέας Αριστεράς, είναι να είμαστε κοινωνικά χρήσιμοι. Με τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτικό μας λόγο και τις δράσεις μας μέσα στην κοινωνία».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «στη χθεσινή εκδήλωση διαμορφώθηκε μία νέα ελπίδας για πάρα πολλούς ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό να ενεργοποιήσουμε ξανά τους αριστερούς ανθρώπους που οδηγήθηκαν στην απογοήτευση το τελευταίο διάστημα, αλλά και να συμπορευτούμε με όλες και όλους οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι η σημερινή ζοφερή κατάσταση την οποία βιώνει η κοινωνική πλειοψηφία απαιτεί μια νέα αρχή».

Όσον αφορά την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ο Αλέξης Χαρίτσης είπε ότι «απέναντι στη μονοκρατορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία οδηγεί σε αυταρχικές ατραπούς, δεν υπάρχει μια σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπρόταση από τη μεριά της αντιπολίτευσης. Με τη νέα μας προσπάθεια φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο ξεκάθαρου προγραμματικού λόγου, στο οποίο οι θέσεις μας θα διατυπώνονται με σαφήνεια. Και να διατυπώσουμε μια εναλλακτική πρόταση από τη μεριά της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων που να δίνει διέξοδο στους πολίτες».

Σημείωσε ότι «δεν γίνεται να αντιμετωπίσουμε την επελαύνουσα Δεξιά με μια άμορφη πολιτική παρουσία, με προγραμματικές παλινωδίες, με μια πολιτική της ατάκας και του συνθήματος. Χρειάζεται σοβαρότητα και αξιοπιστία, να γνωρίζουν οι πολίτες τις θέσεις μιας σύγχρονης, μαχητικής και τεκμηριωμένης αριστεράς και αυτό θα προσπαθήσουμε να φέρουμε στον δημόσιο διάλογο το επόμενο διάστημα».

Ο Αλέξης Χαρίτσης στη χθεσινή εκδήλωση της Νέας Αριστεράς

«Στόχος μας είναι να συνενώσουμε δυνάμεις πάνω σε στέρεα προγραμματική βάση»

Ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι στη Νέα Αριστερά, «είμαστε ανοιχτοί στη συνεργασία με όσους και όσες αντιλαμβάνονται ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι μια σοβαρή πολιτική δύναμη, η οποία με τρόπο σαφή τεκμηριωμένο και μαχητικό θα παρουσιάσει μια εναλλακτική αριστερή προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη μονοκρατορία του κ. Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι να συνενώσουμε δυνάμεις πάνω σε στέρεα προγραμματική βάση με συλλογικότητες, με πολίτες, με κινήσεις που κινούνται στον αριστερό και προοδευτικό χώρο».

Καταληκτικά υπογράμμισε πως «κάναμε το πρώτο βήμα με την συγκρότηση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία πολιτικού φορέα με συγκροτημένο, σοβαρό και λειτουργικό τρόπο ώστε οι χιλιάδες άνθρωποι που αντιμετωπίζουν με ενδιαφέρον το συλλογικό μας εγχείρημα να ενταχτούν οργανικά σε αυτό».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024