Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα standing ovation κι ένα «παράσημο» για τον Ολυμπιακό

Ένα standing ovation κι ένα «παράσημο» για τον Ολυμπιακό

Ο Έισι Λο ήταν ένα «κομπιούτερ» για τον Ολυμπιακό τις δύο συνεχόμενες χρονιές που οι πειραιώτες κατέκτησαν την Ευρωλίγκα και παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το βράδυ της Τρίτης την Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, σε μια μεγάλη «μάχη» μεταξύ των δύο φιναλίστ της περσινής ευρωλίγκας.

Το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τους πειραιώτες καθώς μια νίκη των «ερυθρόλευκων» κόντρα στους Ισπανούς θα είναι η καλύτερη «ένεση» ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Πριν όμως αναφερθούμε στο αγωνιστικό σκέλος πρέπει να σταθούμε στον άνθρωπο που θα βρεθεί στο ΣΕΦ για να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό και θα «ξυπνήσει» πολύ ευχάριστες μνήμες στους οπαδούς των «ερυθρόλευκων».

Ο λόγος για τον Έισι Λο, έναν από τους παίκτες που είχαν πολύ επιδραστικό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά, από την πρώτη στιγμή που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο Αμερικανός ήταν ένα «κομπιούτερ» για τον Ολυμπιακό τις δύο συνεχόμενες χρονιές που οι πειραιώτες κατέκτησαν την Ευρωλίγκα και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στους φιλάθλους της ομάδας.

Ένα standing ovation για τον Λο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο Αμερικανός θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα περισσότερα, αλλά στάθηκε άτυχος με τον τραυματισμό του.

Ένας τραυματισμός που τον ανάγκασε να σταματήσει το μπάσκετ, σε μια περίοδο που είχε πολλά ακόμα να προσφέρει.

Θα είναι μια ωραία εικόνα για τον οργανισμό του Ολυμπιακού αλλά και τον Λο, η παρουσία του Αμερικανού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας καθώς όλοι αναγνωρίζουν τη συμβολή που είχε ο Έισι στις δύο συνεχόμενες κατακτήσεις Ευρωλίγκας το 2012 και το 2013.

Πάμε όμως να δούμε και ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν το αγωνιστικό σκέλος της «μάχης» του Ολυμπιακού με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι όλα τα φώτα πέφτουν πάνω στους σέντερ των δύο ομάδων. Και για ν’ ακριβολογούμε στα κορυφαία πεντάρια της Ευρωλίγκας.

Από τον Ολυμπιακό Μιλουτίνοφ και Φαλ και από την Ρεάλ Μαδρίτης ο Έντι Ταβάρες και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η «μάχη» των πύργων αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση της αναμέτρησης.

Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να φθείρουν τον ψηλό της Ρεάλ τότε θα έχουν κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την επικράτηση απέναντι στη «βασίλισσα». Αυτός άλλωστε θα είναι και ο στόχος των πειραιωτών, καθώς όλοι ξέρουν πόσο πολύτιμος είναι ο Ταβάρες για τη «βασίλισσα» και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Αφήσαμε για το τέλος την δήλωση που έκανε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης για τους «ερυθρόλευκους». Μια δήλωση που φανερώνει τον σεβασμό που έχουν όλες οι ομάδες της Ευρώπης για τον Ολυμπιακό και τα λόγια του Τσους Ματέο είναι ένα «παράσημο» για τους «ερυθρόλευκους» και τον προπονητή τους, Γιώργο Μπαρτζώκα.

«Πέρυσι πήραμε εμείς την Ευρωλίγκα, αλλά θα μπορούσε να την έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός. Έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και παίζει ως ομάδα», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Ισπανού προπονητή.

Τα είπε όλα σε μια πρόταση ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024