Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η μεγάλη αλήθεια των αριθμών: Ο Ολυμπιακός από τις πιο… clutch ομάδες της Euroleague (pic)

Η μεγάλη αλήθεια των αριθμών: Ο Ολυμπιακός από τις πιο… clutch ομάδες της Euroleague (pic)

Η Euroleague παρουσίασε τις οκτώ κορυφαίες ομάδες, στο φινάλε των αγώνων της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός είναι -σχεδόν- στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί στο ξεκίνημα της φετινής Euroleague να μην είχε την σταθερότητα και την σιγουριά των προηγούμενων χρόνων, λόγω των πολλών απουσιών εξαιτίας τραυματισμών, όμως οι «ερυθρόλευκοι» πλέον αρχίζουν να θυμίζουν τον περσινό καλό τους εαυτό.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, έχει τους Αιζάϊα Κάνααν και Άλεκ Πίτερς σε «δαιμονιώδη» φόρμα, οι οποίοι σκοράρουν ασταμάτητα έξω από την γραμμή του τριπόντου.

Ένα τρομερό στατιστικό για τον Ολυμπιακό και το… κλείσιμο των παιχνιδιών του

Αυτό, σε συνδυασμό με τις καλές εμφανίσεις τους Τόμας Γουόκαπ, Κώστα Παπανικολάου και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (όταν ήταν υγιής) έχει κάνει τον Ολυμπιακό, μία από τις πιο… clutch ομάδες της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Euroleague παρουσίασε τις οκτώ κορυφαίες ομάδες, στο φινάλε των αγώνων της διοργάνωσης και ο Ολυμπιακός είναι -σχεδόν- στην κορυφή της σχετικής λίστας. Αναλυτικότερα, την πρώτη θέση και τον άτυπο τίτλο της πιο «clutch» ομάδας έχει -για την ώρα- η Φενέρμπαχτσε η οποία σε 279 κατοχές προς το τέλος των αγώνων, σκοράρει στο 64% των κατοχών σε κλειστούς αγώνες.

Λίγο πίσω βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που σε 268 κατοχές στα «τελειώματα» των αναμετρήσεων, σκοράρει στο 62% των περιπτώσεων. Μάλιστα και οι δύο ομάδες, έχουν το απόλυτο των νικών, σε ματς που οδηγήθηκαν στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης, με 2/2.

Την λίστα και το τοπ-8 συμπληρώνουν οι Μπάγερν Μονάχου (60%, 285 κατοχές), Παρτιζάν (60%, 292 κατοχές), Ζαλγκίρις (55%, 257 κατοχές), Βαλένθια (53%, 228 κατοχές), Βιλερμπάν (53%, 286 κατοχές) και Μακάμπι Τελ-Αβίβ (51%, 278 κατοχές).

Δείτε τον πίνακα:

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024