Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΔΟΕ ανάβει το πράσινο φως

Η ΔΟΕ ανάβει το πράσινο φως

Έτοιμη να επιτρέψει τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ άφησε μια μεγάλη πόρτα ανοιχτή για πιθανή συμμετοχή Ρώσων αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024»!

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Ολυμπιακό Χωριό της γαλλικής πρωτεύουσας, ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ, διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στους αγώνες του Παρισιού δεν έχει ακόμη ληφθεί, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούν να λάβουν μέρος χωρίς σημαία και υπό ορισμένες συνθήκες.

Όλα ανοιχτά όσον αφορά στη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους αγώνες του Παρισιού

«Δεν συζητήσαμε αυτό το θέμα στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου στο Παρίσι. Όμως έχουμε μια ολυμπιακή σύνοδο κορυφής με «όλα τα μέρη» που συνδέονται με τη ΔΟΕ και η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Λοζάνη σε λίγες μέρες. Θα μελετήσουμε τη γεωπολιτική κατάσταση και τον αντίκτυπό της στον αθλητισμό.

Θα λάβουμε υπόψη την πρόσφατη απόφαση του ΟΗΕ για αυτή την υπόθεση, η οποία ζητά Ολυμπιακή εκεχειρία και υποστηρίζει την προσέγγιση της ΔΟΕ» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία τάσσεται (με τις ευλογίες του εννοείται) υπέρ της συμμετοχής Ρώσων αθλητών που δεν έχουν υποστηρίξει ρητά την εισβολή στην Ουκρανία, που δεν είναι στον στρατό και που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν υπό ουδέτερη σημαία.

«Ανάλογα με το τι θα ακουστεί σε αυτή τη σύνοδο κορυφής των Ολυμπιακών Αγώνων, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ θα λάβει μια απόφαση τους επόμενους μήνες, πιθανότατα στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο» κατέληξε ο Τόμας Μπαχ που προσωπικά έχει πάρει την απόφασή του και έχει την δύναμη να την περάσει και στην ολομέλεια.

Κίνδυνος μποϊκοτάζ

Απλά θα μελετήσουν όλες τις παραμέτρους έτσι ώστε να μειωθούν ή να εξαφανιστούν οι όποιες αντιδράσεις καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ακόμα και του μποϊκοτάζ από κάποιες χώρες (σίγουρα την Ουκρανία και ενδεχομένως και από κάποιους συμμάχους της) σε περίπτωση που ανοίξει η πόρτα διάπλατα για τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ρωσίας.

Πάντως ακόμα και να επικυρωθεί η είσοδος αθλητών από τη χώρα υπό ουδέτερη σημαία αυτό δεν θα αφορά ομαδικά αθλήματα, καθώς εκεί η Ρωσία έχει αποκλειστεί εδώ και καιρό από τις διεθνείς ομοσπονδίες των αθλημάτων με αποτέλεσμα να μην έχει συμμετάσχει ούτε σε ηπειρωτικές και παγκόσμιες διοργανώσεις συνεπώς δεν έχει κερδίσει θέση για συμμετοχή έστω σε προολυμπιακά τουρνουά όπου και θα κριθούν οι τελευταίες θέσεις πρόκρισης σε διάφορα ομαδικά αθλήματα όπως πχ το μπάσκετ. Όπου η χώρα μας και ο Πειραιάς θα φιλοξενήσει (2-7 Ιουλίου του 2024) το ένα από τα τέσσερα προολυμπιακά που θα κρίνουν τις τελευταίες τέσσερις ομάδες που θα προκριθούν στο Παρίσι.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024