Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Τζούλια Ρόμπερτς αποκάλυψε το «σκοτεινό» τέλος του «Pretty Woman»

Η Τζούλια Ρόμπερτς αποκάλυψε το «σκοτεινό» τέλος του «Pretty Woman»

Πώς άλλαξε το τέλος της ταινίας και προφανώς και όλο το σενάριο;

Ο ορισμός της ρομαντικής κομεντί, το «Pretty Woman», ταινία του 1990 έσπασε κάθε ρεκόρ στο Box Office των ΗΠΑ και έγινε η ν.1 ρομαντική κομεντί όλων των εποχών. Η Τζούλια Ρόμπερτς εκτοξεύθηκε στο χρηματιστήριο του Χόλιγουντ μέσα από τον ρόλο της Βίβιαν.

Η νεαρή κοπέλα που οδηγείται από την ανέχεια στο πεζοδρόμιο και την πορνεία, συναντά στην πρώτη της πιάτσα έναν γοητευτικό άνδρα – τον Ρίτσαρντ Γκιρ – ο οποίος την ερωτεύεται και το παραμύθι ξεκινά. Ενα παραμύθι που είχε την ευτυχή κατάληξη του πρίγκιπα που μένει μαζί με την αγαπημένη του. Οπως όμως φαίνεται, το σενάριο της ταινίας ήταν πολύ πιο σκοτεινό και στενόχωρο από αυτό που τελικά είδαμε στις οθόνες μας.

«$3000» – Το τίμημα της Βίβιαν

Χρειάστηκε να περάσουν 33 χρόνια και μια εμφάνιση της ηθοποιού στην εκπομπή «Graham Norton Show» για να μάθουμε την αλήθεια για τα αρχικά σχέδια της παραγωγής που ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που είδαμε στη μεγάλη οθόνη.

Το αρχικό σενάριο σε καμία περίπτωση δεν προέβλεπε happy ending.

«Θα ήταν μια πολύ πιο σκοτεινή ταινία με τίτλο 3.000 δολάρια, το τίμημα για να μείνει η Βίβιαν με τον Έντουαρντ. Η Βίβιαν ήταν ναρκομανής και η ταινία τελείωνε με εκείνον να την αφήνει σε έναν παράδρομο, να της πετάει τα χρήματα και να φεύγει», αποκάλυψε.

Τελικά το σενάριο της ταινίας και ο μοναδικός παραγωγός της που είχαν απομείνει, κατέληξε στην Disney, κάτι που στην αρχή της φάνηκε περίεργο. «Αναρωτιόμουν τι θα το κάνουν, κινούμενα σχέδια; Τότε ζήτησε να με δει ο σκηνοθέτης Γκάρι Μάρσαλ και άλλαξαν εντελώς γνώμη για όλα. Έγινε κάτι περισσότερο στα μέτρα μου. Ευτυχώς που το «3.000» δεν έγινε ποτέ. Ούτε τότε θα μπορούσα να το είχα κάνει, ούτε τώρα», κατέληξε η ηθοποιός.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Πήρα τον ρόλο σε εκείνη την ταινία και ένιωσα πολύ περήφανη, αλλά όταν η εταιρεία παραγωγής κατέρρευσε και η ταινία εξαφανίστηκε. Ήμουν συντετριμμένη».

Οι ρομαντικές κομεντί που διέπρεψε η Τζούλια Ρόμπερτς

Η Τζούλια Ρόμπερτς άρχισε να γίνεται γνωστή με την ταινία «Mystic Pizza» το 1988, ένα όνομα που έμελλε να δοθεί στην πορεία σε πολλά στέκια στις γειτονιές ανά τον πλανήτη. Ενώ εκείνος που ήταν ο διάσημος της οικογένειας, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο Έρικ, καλός ηθοποιός και με πολύ χαρακτηριστική φυσιογνωμία, τελικά η Τζούλια θα τον ξεπερνούσε σε κάθε επίπεδο. Ο ρόλος-κλειδί γι’ αυτή την ανοδική πορεία ήταν το 1990 το «Pretty Woman».

Με τον παρτενέρ της Ρίτσαρντ Γκρι «έδεσαν» μπροστά στον φακό, έπεισαν ως ένα απρόσμενο ζευγάρι και έκλεψαν την καρδιά των απανταχού ρομαντικών ψυχών. Η δε μουσική της ταινίας είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες.

Οι ρομαντικές κομεντί ήταν εκείνες που έδωσαν στην ηθοποιό την απαραίτητη ώθηση στα πρώτα βήματα της καριέρας της.

Μια άλλη ταινία με το ρομάντζο στο επίκεντρο το 1995, με τον Ντένις Κουέιντ, το «Something to Talk About» που έκανε αίσθηση, με τίποτα βέβαια δεν μπορούσε να συγκριθεί με την πρότερη επιτυχία του «Pretty Woman». Το 1996, τη θυμόμαστε που έπαιξε στην ταινία του Γούντι Άλεν, «Everyone Says I Love You», μαζί με την Γκόλντι Χόουν, τον Έντουαρντ Νόρτον, την Ντρου Μπάριμορ.

«Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου»

Το 1997, «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου» ήταν από τις πλέον διασκεδαστικές κομεντί, με την Κάμερον Ντίαζ, αλλά και τον Ρούπερτ Έβερετ στον χαρακτηριστικό και τόσο αγαπητό για το κοινό ρόλο.

Το 1999, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χιου Γκραντ στο θρυλικό πλέον φιλμ «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και οι δυο τους ήταν στα φόρτε τους τότε και μ’ αυτή την ταινία πέρασαν στο πάνθεο των ρομαντικών ταινιών όλων των εποχών.

Η Τζούλια Ρόμπερτς, σημάδεψε τα όνειρα πολλών ευαίσθητων και ρομαντικών ψυχών, καθώς με τους ρόλους που συνέχισε να πρωταγωνιστεί την ανέδειξαν ως τη «Βασίλισσα» των ρομαντικών κομεντί.

Δείτε το βίντεο με τις 10 καλύτερες ρομαντικές ταινίες:

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024