Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τζούλια Ρόμπερτς: «Ιέρεια» των ρομαντικών κομεντί – Πού διέπρεψε

Τζούλια Ρόμπερτς: «Ιέρεια» των ρομαντικών κομεντί – Πού διέπρεψε

Το 1999, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χιου Γκραντ στο θρυλικό πλέον φιλμ «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ»

Γεννήθηκε πριν 56 χρόνια στη Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών, στις 28 Οκτωβρίου. Εκείνο το κορίτσι που έμελλε να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία από τις πιο εμβληματικές ρομαντικές κομεντί όλων των εποχών.

Η «Pretty Woman», Τζούλια Ρόμπερτς, σημάδεψε τα όνειρα πολλών ευαίσθητων και ρομαντικών ψυχών και όχι μόνο με το αξέχαστο ζευγάρι που έπαιξε με τον Ρίτσαρντ Γκιρ στην ομώνυμη ταινία.

Το… παραμύθι της Pretty Woman

Εκείνο το κορίτσι που δεν φαντάστηκε ποτέ ότι ήταν όμορφο, γιατί αρχικά την είχαν απορρίψει για τα έντονα χαρακτηριστικά της ως μη κινηματογραφικά (το μεγάλο στόμα που για τον ίδιο λόγο είχαν επικρίνει κάποτε και τη Μελίνα Μερκούρη), έμελλε να παίξει στο σινεμά τον ρόλο της όμορφης, της ενδιαφέρουσας προσωπικότητας, της γυναίκας που ζει πολλές και διαφορετικές περιπέτειες μέχρι να συναντήσει τον έρωτα της ζωής της.

Με τον φίλο και κινηματογραφικό της γνώριμο, Τζορτζ Κλούνεϊ

Για ένα μεγάλο διάστημα στη ζωή της, άλλωστε, τα πρώτα τουλάχιστον χρόνια της κινηματογραφικής της διασημότητας, η Τζούλια Ρόμπερτς έζησε κάπως έτσι, με τον έναν ερώτα να διαδέχεται τον άλλον, μέχρι να αράξει στην οικογενειακή της ζωή.

Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι στους ρόλους της, στις ρομαντικές κομεντί, στους οποίους διέπρεψε κιόλας κι έχτισε την καριέρα της, ένα είδος που της ταίριαξε πολύ, πέρα από τις δραματικές ταινίες και τα ψυχολογικά θρίλερ που φαίνεται να παίζει φυσικά.

Οι ρομαντικές κομεντί που διέπρεψε

Άρχισε να γίνεται γνωστή με την ταινία «Mystic Pizza» το 1988, ένα όνομα που έμελλε να δοθεί στην πορεία σε πολλά στέκια στις γειτονιές ανά τον πλανήτη.

Ενώ εκείνος που ήταν ο διάσημος της οικογένειας, ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός της, ο Έρικ, καλός ηθοποιός και με πολύ χαρακτηριστική φυσιογνωμία, τελικά η Τζούλια θα τον ξεπερνούσε σε κάθε επίπεδο. Ο ρόλος-κλειδί γι’ αυτή την ανοδική πορεία ήταν το 1990 το «Pretty Woman».

Με τον παρτενέρ της Ρίτσαρντ Γκρι «έδεσαν» μπροστά στον φακό, έπεισαν ως ένα απρόσμενο ζευγάρι και έκλεψαν την καρδιά των απανταχού ρομαντικών ψυχών. Η δε μουσική της ταινίας είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες.

Με τον Χαβιέ Μπαρδέμ ως συμπρωταγωνιστή, δημιούργησαν και πάλι έναν ιδανικό κόσμο βαθιάς ώριμης και συνειδητής αγάπης

Από την ταινία «Eat, Pray, Love»

Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ

Μια άλλη ταινία με το ρομάντζο στο επίκεντρο το 1995, με τον Ντένις Κουέιντ, το «Something to Talk About» που έκανε αίσθηση, με τίποτα βέβαια δεν μπορούσε να συγκριθεί με την πρότερη επιτυχία του «Pretty Woman». Το 1996, τη θυμόμαστε που έπαιξε στην ταινία του Γούντι Άλεν, «Everyone Says I Love You», μαζί με την Γκόλντι Χόουν, τον Έντουαρντ Νόρτον, την Ντρου Μπάριμορ.

Το 1997, «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου» ήταν από τις πλέον διασκεδαστικές κομεντί, με την Κάμερον Ντίαζ, αλλά και τον Ρούπερτ Έβερετ στον χαρακτηριστικό και τόσο αγαπητό για το κοινό ρόλο.

Το 1999, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χιου Γκραντ στο θρυλικό πλέον φιλμ «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και οι δυο τους ήταν στα φόρτε τους τότε και μ’ αυτή την ταινία πέρασαν στο πάνθεο των ρομαντικών ταινιών όλων των εποχών.

Το 1997, «Ο γάμος του καλύτερού μου φίλου» ήταν από τις πλέον διασκεδαστικές κομεντί

Φτάνοντας ξυπόλητη στις Κάννες, στο κόκκινο χαλί

Εκείνη ήταν μια ιδιαίτερα παραγωγική χρονιά για την Τζούλια Ρόμπερτς ως πρωταγωνίστρια, καθώς έπαιξε και στο «Η νύφη το ‘σκασε» που η δοκιμασμένη κινηματογραφική χημεία με τον Ρίτσαρντ Γκιρ λειτούργησε για άλλη μία φορά ακόμα ιδιαίτερα πετυχημένα.

«Eat, Pray, Love»

Μεσολάβησαν αρκετά φιλμ της ίδιας υφής, «America’s Sweethearts» (2001), «Duplicity» (2009), «Valentine’s Day» (2010), αλλά έκανε πάλι μεγάλη αίσθηση, αφήνοντας και πάλι το αποτύπωμά της, πιάνοντας τον παλμό της εποχής, με το «Eat, Pray, Love» το 2010.

Με τον Χαβιέ Μπαρδέμ ως συμπρωταγωνιστή, δημιούργησαν και πάλι έναν ιδανικό κόσμο βαθιάς ώριμης και συνειδητής αγάπης που το κοινό επιθύμησε να ταυτιστεί. Επρόκειτο μάλιστα για ένα σενάριο που βασίστηκε στην πραγματική ιστορία της Liz Gilbert και του αυτοβιογραφικού βιβλίου της που έγινε μπεστ σέλλερ το 2006.

Ακολούθησαν οι ταινίες «Larry Crowne» (2011), «Mother’s Day» (2016), ενώ ένας κινηματογραφικός της γνώριμος ο Τζορτζ Κλούνεϊ την ξανασυναντά το 2022, με την ταινία «Ticket to Paradise». Μάλιστα το εν λόγω έργο απέφερε 100 εκατομμύρια δολάρια από τη διεθνή του πορεία, παρά τις όχι ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές.

(Το στιγμιότυπο από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κατά τα περυσινά της γενέθλια, όταν έκλεισε τα 55 της χρόνια σαν σήμερα. Έχει 11,3 εκατομμύρια followers στην εν λόγω πλατφόρμα.)

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024