Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανατ. Ιερουσαλήμ: Η συνήθης καταστολή στις οικογένειες κρατουμένων πριν τις αποφυλακίσεις

Ανατ. Ιερουσαλήμ: Η συνήθης καταστολή στις οικογένειες κρατουμένων πριν τις αποφυλακίσεις

Για ακόμα μια μέρα αποφυλακίσεων οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, πραγματοποίησαν επιδρομές σε σπίτι κρατουμένων απαγορεύοντάς τους να πανηγυρίσουν ή να δεχθούν δημοσιογράφους.

«Καταστολή» για 6η φορά στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ ενόψει της απελευθέρωσης Παλαιστινίων κρατουμένων.

Κάνοντας αναφορά από τη συνοικία Γουαντί αλ-Τζόζ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ο Μοχάμεντ Τζαμτζούμ του Al Jazeera λέει ότι τουλάχιστον οκτώ από τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που πρόκειται να απελευθερωθούν απόψε διαμένουν στην πόλη της Ιερουσαλήμ.

«Απόψε υπάρχει μεγαλύτερη καταστολή από τις προηγούμενες ημέρες»

Ο Τζαμτζούμ είπε ότι η ισραηλινή αστυνομία συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και να παρενοχλεί τις οικογένειες των Παλαιστινίων για να προσπαθήσουν να τις εμποδίσουν να γιορτάσουν την απελευθέρωση των αγαπημένων τους.

Τι συμβαίνει στην κατεχόμενη ανατολική Ιερουσαλήμ

«Αυτό που μας είπαν είναι ότι υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη καταστολή σήμερα το βράδυ… σε σύγκριση με τις τελευταίες νύχτες», ανέφερε.

Όπως αναφέραμε αυτή την εβδομάδα, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, είχε εκδώσει διάταγμα προειδοποιώντας για τυχόν εορτασμούς – είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους – κατά την απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων σε περιοχές υπό τη δικαιοδοσία του.

«Οι οικογένειες με τις οποίες μιλήσαμε σήμερα το απόγευμα, φοβούνται εξαιρετικά την προοπτική να αφήσουν δημοσιογράφους στα σπίτια τους», είπε ο Τζαμτζούμ.

«Δεν επετράπη στους δημοσιογράφους να εισέλθουν σε κανέναν από τους χώρους στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί επανειλημμένα από τις δυνάμεις ασφαλείας ότι δεν θα επιτρέψουν στους δημοσιογράφους να μπουν σε αυτά τα νοικοκυριά».

Sports in

«Ο αθλητισμός καλλιεργεί την κοινωνική συμπεριφορά»

Έντονα και ανησυχητικά φαινόμενα εντός και εκτός των σχολικών μονάδων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν προβληματίσει την κοινωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024