Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παλαιστίνη: Απελευθερώθηκαν 30 Παλαιστίνιοι στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων (βίντεο)

Παλαιστίνη: Απελευθερώθηκαν 30 Παλαιστίνιοι στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων (βίντεο)

Εκατοντάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν τους αποφυλακισμένους κρατούμενους, φωνάζοντας συνθήματα, ζητώντας την απελευθέρωση και των υπόλοιπων Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Η ισραηλινή κατοχή απελευθέρωσε απόψε 30 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής οργανώσεων-Ισραήλ, που αναλογούν σε 15 γυναίκες και 15 έφηβοι άνδρες.

Ένα λεωφορείο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού μετέφερε 24 κρατούμενους από τη στρατιωτική φυλακή Οφέρ στη Ραμάλα, ενώ κρατούμενοι από την Ιερουσαλήμ, απελευθερώθηκαν από το κέντρο κράτησης «Ρωσική Βάση» στη Δυτική Ιερουσαλήμ στα σπίτια τους.

Όπως σε κάθε απελευθέρωση, αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στα σπίτια κρατουμένωνω και τους απείλησαν να μην πανηγυρίσουν

Στη Ραμάλα, εκατοντάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν τους αποφυλακισμένους κρατούμενους, φωνάζοντας συνθήματα που τους συγχαίρουν για την απελευθέρωσή τους και ζητώντας την απελευθέρωση και των υπόλοιπων Παλαιστινίων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Εισβολές, δακρυγόνα κατά δημοσιογράφων και συγγενών και απειλές

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις εισέβαλαν νωρίτερα στα σπίτια των οικογενειών των Παλαιστινίων κρατουμένων στην Ιερουσαλήμ και τους απείλησαν να μην κάνουν καμία γιορτή μετά την απελευθέρωση των παιδιών τους.

Τοπικές πηγές δήλωσαν ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στα σπίτια αρκετών κρατουμένων που απελευθερώθηκαν από τις ισραηλινές φυλακές στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής στις πόλεις Silwan, al-Issawiya και at-Tur στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Οι δυνάμεις φέρονται να εισέβαλαν στην πόλη al-Issawiya και να ψέκασαν λύματα προς τα σπίτια και τους κατοίκους και τις οικογένειες που συγκεντρώθηκαν για να υποδεχθούν τους κρατούμενους.

Η αποκαλυπτική μαρτυρία 14χρονου κρατουμένου

Ένας Παλαιστίνιος νεαρός φέρεται να τραυματίστηκε από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής σε γειτονιές που γειτνιάζουν με τη φυλακή Οφέρ, δυτικά της Ραμάλα.

Ο Άμαντ αλ-Σαλαϊμέχ, 14 ετών, ο νεότερος έφηβος στις ισραηλινές φυλακές, δήλωσε μετά την αποφυλάκισή του απόψε ως μέρος της πέμπτης πράξης εκατέρωθεν αποφυλακίσεων ομήρων και κρατουμένων, ότι οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές υφίστανται βάναυση κακοποίηση από τις δυνάμεις καταστολής της κατοχής, η οποία προκάλεσε διάφορους τραυματισμούς μεταξύ των κρατουμένων.


Σημείωσε ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες των φυλακών εμποδίζουν τους κρατούμενους να βγαίνουν στις αυλές των φυλακών για το συνηθισμένο διάλειμμά τους, περιορίζοντάς το μόνο σε λίγα λεπτά κάθε δύο ημέρες, και δεν παρέχουν στους κρατούμενους επαρκή τροφή.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024