Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιστήμονες «κυνηγούν» φάρμακα μακροζωίας για τους σκύλους

Επιστήμονες «κυνηγούν» φάρμακα μακροζωίας για τους σκύλους

Εταιρεία βιοτεχνολογίας ανακοίνωσε ότι έχεο προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία ενός τέτοιου φαρμάκου.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες προσπαθούν μέσα από έρευνες να βρουν τα κατάλληλα φάρμακα που θα μπορούσαν να παρατείνουν τη ζωή των σκύλων. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Loyal ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει ένα βήμα πιο κοντά στην κυκλοφορία ενός τέτοιου φαρμάκου στην αγορά.

«Τα δεδομένα που παρέχετε είναι επαρκή για να δείξουν ότι υπάρχει εύλογη προσδοκία αποτελεσματικότητας», ενημέρωσε την εταιρεία, ένας αξιωματούχος της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων σε πρόσφατη επιστολή του, αντίγραφο της οποίας διαθέτουν οι New York Times.

Αυτό σημαίνει ότι το φάρμακο, το οποίο η Loyal αρνήθηκε να προσδιορίσει για λόγους προστασίας της ιδιοκτησίας της και των εμπορικών δικαιωμάτων, πληροί μία από τις προϋποθέσεις για «διευρυμένη έγκριση υπό όρους», κάτι που αποτελεί μια διαδικασία ταχείας έγκρισης σχετικά με τα φάρμακα για ζώα. Το φάρμακο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και η F.D.A. πρέπει ακόμη να εξετάσει τα δεδομένα ασφάλειας και παρασκευής από πλευράς της εταιρείας.

Oμάδα ακαδημαϊκών ερευνητών διεξάγει κλινική δοκιμή ραπαμυκίνης σε σκύλους, η οποία έχει αποδειχθεί ότι παρατείνει τη ζωή σε ποντίκια εργαστηρίου.

Αλλά η έγκριση υπό όρους, την οποία η Loyal ελπίζει να λάβει το 2026, θα επιτρέψει στην εταιρεία να ξεκινήσει την εμπορία του φαρμάκου για την παράταση της ζωής των σκύλων, ακόμη και πριν ολοκληρωθεί μια ευρεία κλινική δοκιμή. «Θα επιδιώξουμε την παράτασης της υγιούς ζωής κατά τουλάχιστον ένα έτος», δήλωσε η Σελίν Χαλίουα, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Loyal.

Τι δείχνουν οι πρώτες μελέτες

Το κατά πόσον το φάρμακο θα εκπληρώσει πραγματικά αυτή την υπόσχεση είναι άγνωστο. Αν και μια μικρή μελέτη δείχνει ότι το LOY-001 μπορεί να αμβλύνει τις μεταβολικές αλλαγές, που σχετίζονται με τη γήρανση, η Loyal δεν έχει ακόμη αποδείξει ότι παρατείνει τη ζωή των σκύλων. Αλλά η επιστολή, η οποία ήρθε μετά από χρόνια συζητήσεων μεταξύ της Loyal και της F.D.A., υποδηλώνει ότι η υπηρεσία είναι ανοιχτή στα φάρμακα μακροζωίας για σκύλους, δήλωσε η Χαλίουα..

Αλλά και άλλες έρευνες βρίσκονται στα σκαριά. Μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών διεξάγει επί του παρόντος μια κλινική δοκιμή ραπαμυκίνης σε σκύλους, η οποία έχει αποδειχθεί ότι παρατείνει τη ζωή ποντικιών σε εργαστήρια.

Επίσης η Loyal συγκεντρώνει σκύλους για μια κλινική δοκιμή ενός άλλου υποψήφιου φαρμάκου, που ονομάζεται LOY-002.

Sports in

«Μπαμ» με Έσε στην Αργεντινή: Επιλογή του Μασεράνο ο μέσος του Ολυμπιακού

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται να φορέσει το εθνόσημο της Αργεντινής. Και είναι προσωπική επιλογή του μεγάλου Χαβιέρ Μασεράνο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024