Ο Μίλτος Τεντόγλου κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων για το 2023
Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχτηκε καλύτερος αθλητής στα Βαλκάνια για τρίτη σερί χρονιά.
Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στα Βαλκάνια για τρίτη διαδοχική χρονιά. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου, νικητής το 2023 στο Ευρωπαϊκό κλειστού και το Παγκόσμιο ανοιχτού έδωσε συνέχεια σε μια λαμπρή καριέρα, στο διάβα της οποίας έχει κατακτήσει όλους τους διαθέσιμους τίτλους των κορυφαίων διοργανώσεων του πλανήτη.
Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι στη διάρκεια του έτους «προσγειώθηκε» στα 8,52 μ., που ήταν και το άλμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
Το γκαλά της Βαλκανικής Ένωσης έγινε το βράδυ της Τρίτης (28/11) στην Κωνσταντινούπολη και το παρών έδωσε o αντιπρόεδρος της ABAF, Λάμπρος Παπακώστας, καθώς και το μέλος του συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος. Στη διάρκεια του Gala η Βαλκανική Ένωση βράβευσε τον ΣΕΓΑΣ για την προσφορά του στην Ένωση και στην ανάπτυξη του στίβου στα Βαλκάνια.
Όλα τα βραβεία
Στην κατηγορία των γυναικών, κορυφαία αθλήτρια αναδείχθηκε η Τουρκάλα Τούγκμπα Ντανισμάζ, η οποία στο Ευρωπαϊκό κλειστού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν. H πρωταθλήτρια του ακοντισμού από τη Σερβία, Αντριάνα Βιλάγκος απέσπασε τον τίτλο της ανερχόμενης Γυναίκας και ο Βούλγαρος άλτης του μήκους και του τριπλούν, Μποζιντάρ Σαραμπογιούκοφ τον αντίστοιχο τίτλο στους Άνδρες.
Το πρωί της Τρίτης τα μέλη της ABAF συνεδρίασαν σε πολύ καλό κλίμα και συμφώνησαν να προχωρήσουν ενωμένοι με στόχο να συμβάλουν στην αναβάθμιση του στίβου στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Παράλληλα έγινε τροποποίηση του καταστατικού της ABAF, και ανακοινώθηκε το νέο Logo της Βαλκανικής Ένωσης καθώς και το νέο site.
Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα κλειστού Α/Γ, καθώς και το Βαλκανικό Α/Γ Κ20 του ανοιχτού.
- Η μπουνιά του Μολίνα στον Ρόδι που δεν είδε κανείς μετά το τέλος του τελικού (vid)
- Παρουσιάζεται ο Οσμάν από τον ΠΑΟΚ
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Ο Κέντρικ Ναν έβγαλε τραγούδι: «Κάντε στην άκρη» (vid)
- Σοβαρά επεισόδια στο Μπουένος Άιρες μετά την ήττα της Αργεντινής στον τελικό του Μουντιάλ (vids)
- Τα υπογκρούπ για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό σε Europa και Conference League
- Ο Ρόδρι πήρε από τον Ινφαντίνο τα πρώτα δαχτυλίδια για την κατάκτηση του Μουντιάλ (pics)
- Τραγωδία στην Ισπανία μετά το Μουντιάλ: 13χρονος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)























![Μία εικόνα, χίλιες λέξεις: Τα δάκρυα του Μέσι μετά τον χαμένο τελικό της Αργεντινής [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/2026-07-19T223643Z_61840975_UP1EM7J1QLF9R_RTRMADP_5_SOCCER-WORLDCUP-ESP-ARG-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442