Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ικόμα δεν είδατε τίποτα…

Ικόμα δεν είδατε τίποτα…

Ο 23χρονος Βέλγος φορ της Λειψίας, Ικόμα Λουίς Οπεντά έδειξε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, σκοράροντας δύο φορές στο Έιτιχαντ

Η Λειψία πάλεψε σαν θεριό στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι κι έβαλε δύσκολα στους πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά δεν κατάφερε ν’ αποφύγει την ήττα στο Έιτιχαντ (3-2).

Θα μπορούσε όμως να έχει κάνει το μεγάλο «μπαμ», καθώς προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, προκαλώντας πολλά προβλήματα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να ηττήθηκαν επί αγγλικού εδάφους, καθώς δέχθηκαν το τρίτο γκολ στο 87′, τα φώτα όμως στρέφονται στον επιθετικό της γερμανικής ομάδας Ικόμα Λουίς Οπεντά με την υποσημείωση ότι… Ικόμα δεν είδατε τίποτα.

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό για τον 23χρονο στράικερ της Λειψίας και μια ματιά στα όσα έχει ήδη πετύχει ο Βέλγος άσος, φανερώνουν τις μεγάλες δυνατότητες που έχει.

Όπως επίσης προδιαθέτουν και για ένα νέο «χορό» εκατομμυρίων ευρώ για τα μάτια του νεαρού άσου της γερμανικής ομάδας.

Κι αν η Λειψία πλήρωσε πριν λίγους μήνες 50 μύρια για πάρει τον Οπεντά από τη Λανς, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πόσα θα πρέπει να δώσει στην Λειψία η ομάδα που θα θελήσει να εντάξει στο δυναμικό της τον  νεαρό φορ.

Το «πάρτι» στο Έιτιχαντ

Όσοι φίλοι της Μάντσεστερ Σίτι δεν γνώριζαν την αξία του 23χρονου επιθετικού της γερμανικής ομάδας, τον έμαθαν απ’ την καλή κι απ’ την… ανάποδη στον αποψινό αγώνα στο Έιτιχαντ.

Εκεί που ο Οπεντά φρόντισε να «εκτοξεύσει» την μετοχή του με αλλεπάλληλα limit up, προς μεγάλή βεβαίως ικανοποίηση της διοίκησης του γερμανικού συλλόγου.

Και τι δεν έκανε ο νεαρός φορ της Λειψίας απέναντι στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Οπεντά «τρέλανε» την αμυντική γραμμή των πρωταθλητών Ευρώπης, πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικά γκολ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Δύο γκολ που έδωσαν την δυνατότητα στην Λειψία να πάει με σκορ 2-0 στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο φινάλε η Λειψία γνώρισε την ήττα αλλά ο Οπεντά έκανε την δουλειά του και μάλιστα με το παραπάνω.

Ο Ικόμα Λουίς Οπεντά είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Λειψίας την φετινή περίοδο

Η ανακάλυψη της Μπριζ

Ο 23χρονοε επιθετικός της Λειψίας είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Βελγίου αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως έχει καταγωγή από Μαρόκο και Κονγκό.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Πάτρο κι εν συνεχεία πήγε στην ακαδημία της Σταντάρ Λιέγης.

Δεν χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα για ν’ ανακαλύψουν οι σκάουτερ της Μπριζ το ταλέντο και την προοπτική του νεαρού στράικερ και το 2015 πήγε στην ακαδημία της Κλαμπ, σε ηλικία 15 ετών.

Έκανε ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου τρία χρόνια αργότερα και το 2020 η Μπριζ τον έδωσε δανεικό στην Φίτεσε.

Η «εκτόξευση» στην Ολλανδία

Όλα εξελίχθηκαν ιδανικά για τον  Οπεντά στην Ολλανδία, καθώς η Φίτεσε βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του νεαρού επιθετικού.

Ο Βέλγος φορ έμενε για δύο χρόνια στην Ολλανδία, έπαιξε σε 66 παιχνίδια και πέτυχε 28 γκολ με την φανέλα της ομάδας του Άρνεμ.

Αυτό το διάστημα βοήθησε πολύ τον διεθνή φορ και οι δύο καλές σεζόν στο ολλανδικό πρωτάθλημα δημιούργησαν ντόρο γύω απ’ το όνομα του Οπεντά.

Η μεταγραφή στην Λανς και η επένδυση 50 εκατ. ευρώ της Λειψίας

Το καλοκαίρι του 2022 η Λανς θα συμφωνήσει με την Κλαμπ Μπριζ για την απόκτηση του Οπεντά κι αυτή θα αποδεικνύονταν μια εξαιρετική κίνηση από πλευράς γαλλικού συλλόγου.

Όχι μόνο σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος (38 παιχνίδια – 21 γκολ) αλλά και το οικονομικό, κρίνοντας από το ποσό που έδωσε η Λειψία στην Λανς για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

Η γερμανική ομάδα δαπάνησε 50 εκατ. ευρώ (μαζί με τα μπόνους επίτευξης στόχων) για την απόκτηση του 23χρονου Βέλγου τον περασμένο Ιούλιο και ο Οπεντά έχει ήδη αρχίσει την… απόσβεση, σκοράροντας ακατάπαυστα.

Ο νεαρός Βέλγος επιθετικός έδωσε τα… διαπιστευτήριά του απόψε στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι και είναι πιθανό ο Πεπ Γκουαρντιόλα να σκέφτεται πολλά για το επόμενο καλοκαίρι.

Όπως όμως προαναφέραμε, οι ομάδες που θα ενδιαφερθούν για την απόκτηση του θα πρέπει να γνωρίζουν δύο πράγματα. Ότι η Λειψία τον απέκτησε πληρώνοντας 50 εκατ. ευρώ και δεύτερον ότι η γερμανική ομάδα πουλάει ακριβά.

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024