Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Βόλου: Έστησε ξανά φάτνη με ζωντανά ζώα - Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι κτηνίατροι

Δήμος Βόλου: Έστησε ξανά φάτνη με ζωντανά ζώα – Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι κτηνίατροι

Για «αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων», κάνει λόγο η διοίκηση του Δήμου και τονίζει: «Ας μεταθέσουν χρονικά κάποιοι την μιζέρια και τον αρνητισμό τους»

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ήδη ξεκινήσει. Οι πόλεις στολίζονται με πολύχρωμα λαμπιόνια, τα δέντρα παίρνουν τη θέση τους στις πλατείες και όλοι μπαίνουν στο πνεύμα των γιορτών.

Φυσικά, από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι φάτνες. Μόνο που στον Βόλο είπαν να ξεχωρίσουν, για ακόμα μία χρονιά, και να τοποθετήσουν… ζωντανά ζώα ως δημόσιο θέαμα.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βόλου, όπως έκανε και πέρυσι, έβαλε ζωντανά πρόβατα και πόνυ σε φάτνη στην πλατεία Αγίου Νικολάου για «να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, χαρίζοντας παράλληλα χαρά σε μικρά παιδιά».

«Να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές»

Φιλοζωικές οργανώσεις και Σύλλογοι Κτηνιάτρων αντιδρούν με την κίνηση αυτή και καταγγέλλουν την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων, ενώ όπως επισημαίνουν θα κινηθούν νομικά.

Για «αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων» κάνει λόγο ο Δήμος

«Εμείς θεωρούμε ότι υφίσταται περιστατικό παθητικής κακοποίησης των ζώων, άρα μιλάμε για κακούργημα και πρέπει να κινηθούν αυτεπάγγελτα οι αρμόδιες αρχές», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Βόλου, Παύλος Σταματόπουλος.

Ο Δήμος Βόλου έστησε ξανά φάτνη με ζωντανά ζώα (Φωτογραφία: gegonotanews)

Όπως εξήγησε ο ίδιος, παθητική κακοποίηση είναι, μεταξύ άλλων, όταν υποβάλλεις ένα ζώο σε έντονο στρές, όπως η συχνή επαφή με κόσμο ή δυνατούς θορύβους όπως τα αυτοκίνητα.

«Εδώ αφορά την ψυχολογία των ζώων που διαβούν σε ένα περιβάλλον, που δεν προσομοιάζει το φυσικό τους. Έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολύ κόσμο. Θεωρούμε ότι συνίσταται κακούργημα με βάση το νόμο. Και ήδη η διαδικασία θα πρέπει να κινηθεί αυτεπάγγελτα. Οπότε εμείς ζητάμε να εφαρμοστεί ο νόμος και σκοπεύουμε να καταθέσουμε καταγγελία κατά του δήμου στις εισαγγελικές αρχές», επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Δήμος Βόλου, κάνει λόγο για «αστήρικτους και ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων», και επισημαίνει ότι «Άγιες ημέρες έρχονται, ας μεταθέσουν χρονικά κάποιοι την μιζέρια και τον αρνητισμό τους».

Η απάντηση του Δήμου Βόλου

«Και φέτος ο Δήμος Βόλου λειτουργεί τις δύο φάτνες με τα ζώντα ζώα (πρόβατα και πόνυ) προσπαθώντας να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο πνεύμα και την εορταστική ατμόσφαιρα  των ημερών και να μοιράσει χαρά στους μικρούς μας φίλους.

Και φέτος βέβαια δεν λείπουν οι αντιδράσεις διάφορων περίεργων τύπων, υποβολιμιαίες και με αρνητική διάθεση, που προσπαθούν με δημοσιεύσεις και δήθεν καταγγελίες να  ακυρώσουν τη  λειτουργία των φατνών  με αστήρικτους και ανυπόστατους  ισχυρισμούς περί δήθεν κακοποίησης των ζώων.

Φιλοζωικές οργανώσεις και Σύλλογοι Κτηνιάτρων αντιδρούν για τη φάτνη με τα ζώα (Φωτογραφία: gegonotanews)

Αλήθεια πόσο κακοποιούνται αυτά τα ζώα όταν τρεις φορές την ημέρα ειδικά επιφορτισμένος συνεργάτης φροντίζει για την παροχή φαγητού και νερού και για την καθαριότητα τους, ενώ υγειονομικά επιτηρούνται από κτηνίατρο; Και όταν η φύλαξή τους είναι συνεχής; Έχουν μήπως καλύτερες συνθήκες στους σταύλους ή στις στάνες που διαβιούν;

Καλούμε όλους αυτούς που προσχηματικά και με υποκριτική διάθεση δήθεν κόπτονται για τα ζώα να σταματήσουν επιτέλους αυτήν την καραμέλα και να αφήσουν τους συμπολίτες και κυρίως τα παιδιά να χαρούν και φέτος τις όμορφες Χριστουγεννιάτικες φάτνες. Αγιες ημέρες έρχονται, ας μεταθέσουν χρονικά την μιζέρια και τον αρνητισμό τους».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024