Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό στην Καλαβρία – Δύο νεκροί

Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό στην Καλαβρία – Δύο νεκροί

Για λόγους που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, το φορτηγό μπήκε στην ισόπεδη διάβαση την ώρα που περνούσε το τρένο, το οποίο δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση και εκτροχιάστηκε

Σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην Καλαβρία, στην επαρχία της Κοζέντσα, όπου αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε φορτηγό στο Κοριλιάνο Ροσάνο.

Το τρένο και το φορτηγό έπιασαν φωτιά αμέσως μετά τη σύγκρουση. Μια γυναίκα μηχανοδηγός οδηγούσε το τρένο. Τόσο αυτή, όσο και το άτομο που οδηγούσε το φορτηγό, έχασαν ακαριαία τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το δυστύχημα συνέβη σε μια διασταύρωση της σιδηροδρομικής γραμμής Catanzaro Lido-Sibari με έναν δρόμο.

Μόνο ο ελεγκτής του τρένου και ο οδηγός του φορτηγού είναι νεκροί, ενώ οι 10 επιβάτες που επέβαιναν στο τρένο δεν τραυματίστηκαν

Για λόγους που δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί, το φορτηγό μπήκε στην ισόπεδη διάβαση την ώρα που περνούσε το τρένο, το οποίο δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση και εκτροχιάστηκε.

Δεν υπάρχουν τραυματίες

Η αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το φορτηγό ήταν περιφερειακή. Κανένα από τα βαγόνια της δεν επηρεάστηκε από το δυστύχημα και, ως εκ τούτου, κανένας από τους επιβάτες του τρένου δεν τραυματίστηκε.

Ο οδηγός του φορτηγού ήταν ο μοναδικός επιβάτης του οχήματος. Τόσο η αμαξοστοιχία όσο και το φορτηγό καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Rfi και της Trenitalia, «το βαρύ φορτηγό όχημα κατέλαβε τη θέση μιας ισόπεδης διάβασης, η οποία, από τα πρώτα ευρήματα, φαίνεται να λειτουργεί κανονικά. Προς το παρόν, μόνο ο ελεγκτής του τρένου και ο οδηγός του φορτηγού είναι νεκροί, ενώ οι 10 επιβάτες που επέβαιναν στο τρένο είναι σώοι και αβλαβείς. Το προσωπικό του 118, η πυροσβεστική και η αστυνομία βρέθηκαν γρήγορα στο σημείο. Η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί προς το παρόν μεταξύ Sibari και Corigliano Rossano. Η Rfi και η Trenitalia εκφράζουν τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους για τα θύματα».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024