Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Foxconn: «Φεύγει» από την Κίνα και στρέφεται στην Ινδία - Επένδυση 1,5 δισ. δολάρια

Foxconn: «Φεύγει» από την Κίνα και στρέφεται στην Ινδία – Επένδυση 1,5 δισ. δολάρια

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής iPhone για λογαριασμό της Apple γυρίζει την πλάτη στα εργοστάσια της Κίνας

Η Foxconn, ίσως ο σημαντικότερος συνεργάτης της Apple αφού αυτή παράγει το μεγαλύτερο ποσοστό των συσκευών της αμερικανικής εταιρείας, θα επενδύσει περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία εγκαταστάσεων στην Ινδία.

Στόχος της ταϊβανέζικης εταιρείας, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, είναι να εκπληρώσει τις «λειτουργικές ανάγκες» της σαν βασικός προμηθευτής της Apple.

Η επένδυση 1,541 δισεκατομμυρίων δολαρίων πραγματοποιείται μέσω θυγατρικής της Foxconn, της Hon Hai Technology India Mega Development, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην πολιτεία Μαχαράστρα της Ινδίας από το 2015, σύμφωνα με μια από τις καταθέσεις τίτλων και τα ινδικά εταιρικά αρχεία, τα οποία επικαλείται το CNBC.

Βάσει των ίδιων στοιχείων η ίδια θυγατρική θα προϋπολογίσει το ισοδύναμο ποσό σε ρουπίες Ινδίας για ένα κατασκευαστικό έργο για την κάλυψη «λειτουργικών αναγκών».

Πολλά έργα στην Ινδία

Η Foxconn αποτελεί τεράστιας σημασίας προμηθευτή της Apple και έχει σημαντικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική Κίνα. Τα εργοστάσια της Foxconn αποτελούν κρίσιμο μέρος της κατασκευής iPhone της Apple και επλήγησαν σκληρά όταν τα λοκντάουν για τον Covid-19 επιβράδυναν την παραγωγή το 2022.

Αυτά τα λοκντάουν, παράλληλα με τη γενική γεωπολιτική αναταραχή ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, ώθησαν τους προμηθευτές της Apple, όπως η Foxconn, να αξιολογήσουν εκ νέου τη συγκεντρωμένη παρουσία τους στην Κίνα. Η Foxconn έχει ήδη ανακοινώσει πολλά έργα στην Ινδία, συμπεριλαμβανομένου ενός έργου 600 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Καρνατάκα και ενός εργοστασίου 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην πολιτεία Τελανγκάνα.

Η νέα επένδυση από τη Foxconn έρχεται λίγους μήνες αφότου η Foxconn αποχώρησε από μια κοινοπραξία κατασκευής τσιπ 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία με «αμοιβαία συμφωνία», σύμφωνα με την εταιρεία. Η Foxconn πρόσθεσε ότι παραμένει «σίγουρη» για τις φιλοδοξίες της βιομηχανίας ημιαγωγών της Ινδίας.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024