Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία: Συνομιλία Ερντογάν - Ραΐσι για τον πόλεμο στη Γάζα και τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός

Τουρκία: Συνομιλία Ερντογάν – Ραΐσι για τον πόλεμο στη Γάζα και τη μόνιμη κατάπαυση του πυρός

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Κυριακή οι πρόεδροι της Τουρκίας και του Ιράν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Εμπραχίμ Ραΐσι, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αγκυρα στις 28 Νοεμβρίου.

Οι πρόεδροι της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι (αριστερά, στη φωτογραφία αρχείου του Reuters, επάνω, με τον Ερντογάν), συζήτησαν για τον πόλεμο στη Γάζα και τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή.

Σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν τόνισε τη σημασία της κοινής στάσης του ισλαμικού κόσμου, ιδίως της Τουρκίας και του Ιράν.

Ιράν και Τουρκία θα συνεχίζουν να εργάζονται ενωμένες…

Δήλωσε επίσης ότι το Ιράν και η Τουρκία θα συνεχίσουν να εργάζονται ενωμένες για να καταστήσουν μόνιμη την προσωρινή κατάπαυση του πυρός και να επιτύχουν μόνιμη ειρήνη.

Οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με το Συμβούλιο Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Τουρκίας – Ιράν που θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία.

O πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι, είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αγκυρα αύριο Τρίτη 28 Νοεμβρίου.

Επίσκεψη στην Αίγυπτο

Την προηγούμενη εβδομάδα ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι μπορεί να επισκεφθεί «το συντομότερο δυνατό» και την Αίγυπτο για να έχει συνομιλίες σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα.

Τόνισε ότι «η αιγυπτιακή κυβέρνηση κάνει θετικά βήματα στη συνοριακή πύλη της Ράφα» και σημείωσε ότι σε πρώτη φάση 40 καρκινοπαθείς από τη Γάζα ήδη μεταφέρθηκαν στην Τουρκία και σε δεύτερο στάδιο ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στους 88.

«Μπορεί να οργανώσω ένα ταξίδι στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό. Αυτά τα θέματα θα είναι η κύρια ατζέντα μας», τόνισε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024