Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ερντογάν: Χρησιμοποιεί το Ισραήλ «για να διευρύνει την επιρροή του στη Μέση Ανατολή»

Ερντογάν: Χρησιμοποιεί το Ισραήλ «για να διευρύνει την επιρροή του στη Μέση Ανατολή»

Γεννιούνται ελπίδες για ανακωχή στη Γάζα, οι ισορροπίες είναι όμως πια ανύπαρκτες στη Μέση Ανατολή, ενώ «ο Ερντογάν θα επιχειρήσει με τη διπλωματία δεύτερης τροχιάς να παρουσιαστεί ως ο νέος Νάσερ».

Ο απόπλους χιλίων σκαφών από την Τουρκία για τη Γάζα ξυπνούν μνήμες Mavi Marmara και προφανώς πολλά εξαρτώνται από τις αποφάσεις του Ισραήλ για το ζήτημα (στη φωτογραφία του Murat Cetinmuhurdar/Turkish Presidential Press Office via Reuters, επάνω, ο Ερντογάν συναντά χθες Τρίτη στο Αλγέρι τον πρόεδρο της Αλγερίας, Αμπντελματζίντ Τεμπούν).

Το Ισραήλ χρησιμοποιήθηκε από την Τουρκία

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει «το θαλάσσιο τουρκικό κομβόι να σπάσει τον ισραηλινό ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, επειδή θα είναι μια διπλωματική και στρατιωτική ήττα», δήλωσε ο διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρήστος Ιακώβου.

Ο ίδιος επισήμανε ότι από το 2010 το Ισραήλ χρησιμοποιήθηκε ως σάκος του μποξ για την Τουρκία ώστε ν’ ανοίξει ο δρόμος για τις σχέσεις με τα άλλα μουσουλμανικά κράτη.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος για ένα νέο Mavi Marmara, απάντησε πως «αυτοί θέλουν να σπάσει ο αποκλεισμός της Γάζας για να στείλουν το μήνυμα ότι ο θύλακας είναι υπό αυταρχική κατοχή. Αυτό το πράγμα δεν αναιρείται από μια προσωρινή ανακωχή».

Διπλωματία δεύτερης τροχιάς

Σημείωσε ότι «ο Ερντογάν θα επιχειρήσει με τη διπλωματία δεύτερης τροχιάς να παρουσιαστεί ως ο νέος Νάσερ, χρησιμοποιώντας τους Παλαιστινίους ως αιχμή του δόρατος για να επιτύχει τους δικούς τους στόχους στην εξωτερική πολιτική».

Και πρόσθεσε πως «γίνεται ξεκάθαρο ότι το πεδίο δράσης της Τουρκίας είναι ο μουσουλμανικός κόσμος. Το Ισραήλ είναι εύκολος στόχος ρητορικής κατανάλωσης για να διευρύνει (ο Ερντογάν) την επιρροή του στη Μέση Ανατολή».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024