Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστίνιος αγρότης νεκρός από ισραηλινή επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό

Λωρίδα της Γάζας: Παλαιστίνιος αγρότης νεκρός από ισραηλινή επίθεση σε προσφυγικό καταυλισμό

Ακόμη 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε διάστημα 24 ωρών στη Δυτική Όχθη.

Ένας Παλαιστίνιος αγρότης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε σήμερα, από επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων στον προσφυγικό καταυλισμό Μαγκάζι στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Η επίθεση σημειώνεται κατά την τρίτη ημέρα της τετραήμερης εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Φονικές επιδρομές, πολιορκία νοσοκομείων στη Δυτική Όχθη

Στο μεταξύ, 8 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό σε διάστημα 24 ωρών στη Δυτική Όχθη, εκ των οποίων πέντε στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης εδώ και 56 χρόνια από το Ισραήλ περιοχής, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το δημόσιο νοσοκομείο της Τζενίν, καθώς και την κλινική Ιμπν Σίνα

Πενθούντες στέκονται κοντά στα πτώματα Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ( 26 Νοεμβρίου 2023/ REUTERS)

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά του ισραηλινού στρατού στη Τζενίν στη διάρκεια επιχείρησής του, στην οποία συμμετείχαν πολλά τεθωρακισμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πρόσφατα στην πόλη αυτή είχε σημειωθεί η πιο αιματηρή επιδρομή του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, με 14 νεκρούς, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο AFP ότι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι ισραηλινό drone εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων της πόλης.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ισραηλινός στρατός περικύκλωσε το δημόσιο νοσοκομείο της Τζενίν, καθώς και την κλινική Ιμπν Σίνα. Στρατιώτες πραγματοποίησαν έρευνες σε ασθενοφόρα. Οι αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για βίαιες συγκρούσεις με αυτόματα όπλα μεταξύ του στρατού και ενόπλων.

Το επίσημο παλαιστινιακό υπουργείο WAFA μετέδωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Τζενίν «από διάφορες πλευρές, πυροβολώντας και περικυκλώνοντας δημόσια νοσοκομεία και την έδρα της Ερυθράς Ημισελήνου».

Κλιμάκωση

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στον καταυλισμό προσφύγων της Τζενίν» τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή. Πρόσθεσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα, δράστη, όπως εξήγησε, επίθεσης τον Αύγουστο στην οποία σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί.

Εξάλλου ένας 25χρονος γιατρός σκοτώθηκε στο Σάββατο το πρωί μπροστά στο σπίτι του στην Καμπατίγια, κοντά στη Τζενίν. Ένας ακόμη Παλαιστίνιος σκοτώθηκε κοντά σε εβραϊκό οικισμό έξω από την παλαιστινιακή πόλη ελ Μπίρε. Χθες το βράδυ ένας άλλος άνδρας έπεσε νεκρός στη διάρκεια επιδρομής του ισραηλινού στρατού σε χωριό νότια της Ναμπλούς, πάντα σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Μετά τις 7 Οκτωβρίου και το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ η βία έχει οξυνθεί περαιτέρω και στη Δυτική Όχθη. Περισσότεροι από 230 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από Ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους, αναφέρει απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024