Ινδία: Κορυφώνεται η αγωνία για τους 41 εγκλωβισμένους εργάτες – Ξεκίνησε η ριψοκίνδυνη κάθετη γεώτρηση
Οι εργάτες είναι εγκλωβισμένοι στη σήραγγα δύο εβδομάδες
Από μία κλωστή φαίνεται πως κρέμεται η τύχη των 41 ινδών εργατών που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε υπό κατασκευή σήραγγα, από τις 12 Νοεμβρίου. Οι Αρχές αφού έχουν δοκιμάσει τα πάντα προκειμένου να τους βγάλουν σώους, δίχως όμως αποτέλεσμα, σήμερα ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει την κάθετη γεώτρηση της σήραγγας, μία αρκετά ριψοκίνδυνη ενέργεια.
Οι εργάτες έχουν παγιδευτεί στη σήραγγα Silkyara-Barkot στην ορεινή πολιτεία Uttarakhand για περισσότερες από δύο εβδομάδες, αφού μια κατολίσθηση προκάλεσε την κατάρρευση της εισόδου της και την απόφραξη της με ένα τοίχο από μπάζα σκυροδέματος, συντρίμμια και μέταλλο.
Οι Αρχές την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δηλώσει ότι απομένουν ελάχιστες ώρες μέχρι τη διάσωση των εργατών, ωστόσο η επιχείρηση έληξε άδοξα καθώς το τεράστιο γεωτρύπανο που είχε μεταφερθεί από τις ΗΠΑ, χάλασε την Παρασκευή αφού προσέκρουσε σε μεταλλικό εμπόδιο.
Οι τεράστιες δονήσεις αποτελούν απειλή για τα γύρω βουνά και το έδαφος
Ο στρατός και η αεροπορία έχουν επίσης επιστρατευτεί για να βοηθήσουν στη διάσωση
Οι αρχές δήλωσαν ότι το τρυπάνι επισκευάζεται και εν τω μεταξύ, οι 200 διασώστες έκαναν χειροκίνητη διάτρηση και απομάκρυνση των ερειπίων χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τροχαλίας, μια επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία, σύμφωνα με τον Guardian.
Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών (NDMA) δήλωσε ότι είχαν επίσης αρχίσει οι εργασίες για την κάθετη διάτρηση στην κοιλότητα της σήραγγας.
Μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατάρρευση της σήραγγας
Ωστόσο, θεωρείται πολύ πιο επικίνδυνη διαδικασία από την οριζόντια διάτρηση. Νωρίτερα είχε κριθεί «επικίνδυνη» από τους αξιωματούχους, καθώς μπορεί να προκαλέσει δονήσεις στην ήδη εύθραυστη γεωλογία των Ιμαλαΐων και ανοίγει το ενδεχόμενο να προκληθούν περισσότερες ρωγμές, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατάρρευση της οροφής της σήραγγας.
Οι γεωλόγοι προειδοποίησαν ότι η κάθετη γεώτρηση αποτελεί «μεγάλο κίνδυνο», καθώς οι ισχυρές δονήσεις που προκαλούνται προς τα κάτω θα μπορούσαν να αποτελέσουν «τεράστια απειλή» για τα βουνά και επίσης να αποσταθεροποιήσουν το γύρω έδαφος.
Στελέχη της NDMA επιβεβαίωσαν ότι η κάθετη γεώτρηση ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Απαιτούνται ογδόντα έξι μέτρα διάνοιξης για να φτάσουμε στους παγιδευμένους εργάτες και να δημιουργήσουμε δίοδο διαφυγής. Τώρα βρισκόμαστε στα 15 μέτρα».
Ο στρατός και η αεροπορία έχουν επίσης επιστρατευτεί για να βοηθήσουν. Τη Δευτέρα, οι ινδικές αρχές δήλωσαν ότι η κάθετη γεώτρηση, εάν πάνε όλα καλά, θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη.
- Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Μυτιλήνης και Special Olympics Hellas
- «Διαρροή από εργαστήριο» ίσως έφερε την πανώλη των χοίρων στην Ισπανία
- Ολυμπιακός: Η παγωμένη «καλημέρα» από την Αστάνα ενόψει του αγώνα με την Καϊράτ (pic)
- Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου μετανάστη – Διαμελίστηκε από την προπέλα του σκάφους διακινητή
- Ναυάγιο στη Κρήτη: «Πηδούσαν στη θάλασσα για να φέρουν φαγητό και νερό» – Σοκαριστικές μαρτυρίες των διασωθέντων
- Βία στην εποχή της τεχνολογίας – Το cyberbullying αυξάνεται σε όλη την Ευρώπη
- Νέα προσπάθεια διάσπασης των αγροτών από Μητσοτάκη – «Να κάνουμε διάλογο με ανοιχτούς δρόμους»
- Η «αρχόντισσα με το ανεστραμμένο διάδημα» αποκαλύπτεται στη Βοιωτία και φωτίζει τα μυστικά του 7ου αιώνα π.Χ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


























![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)











































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442