Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λωρίδα της Γάζας: Πρόθυμη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2-4 ημέρες εμφανίζεται η Χαμάς

Λωρίδα της Γάζας: Πρόθυμη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2-4 ημέρες εμφανίζεται η Χαμάς

Πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε σήμερα στο AFP ότι το Κατάρ και την Αίγυπτος είναι ενήμερες, ότι οι ένοπλες ομάδες συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιστινιακή οργάνωση «ενημέρωσε τους μεσολαβητές», δηλαδή το Κατάρ και την Αίγυπτο, ότι οι ένοπλες ομάδες που κρατούν Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας «συμφωνούν να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για δύο έως τέσσερις ημέρες».

Αυτές οι παλαιστινιακές ομάδες «πιστεύουν ότι είναι εφικτό να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση άλλων 20-40 Ισραηλινών αιχμαλώτων», είπε η πηγή αυτή. Πλέον η απόφαση ανήκει στο Ισραήλ το οποίο βρίσκεται εν μέσω πιέσεων από τις οικογένειες των ομήρων.

«Παράθυρο» για ευρύτερη ανταλλαγή ομήρων με φυλακισμένους

Η συμφωνία για την προσωρινή κατάπαυση του πυρός λήγει το βράδυ της Δευτέρας. Στο πλαίσιό της προβλέπεται η απελευθέρωση 50 ομήρων, σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ Σούκρι με τον Αμερικανό ομόλογό του για την κατάσταση στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τηλεφώνησε σήμερα στον ομόλογό του της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι για να συζητήσουν τα εμπόδια που απειλούν την προσωρινή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας αλλά και τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συνολική κατάπαυση του πυρός, όπως έγινε γνωστό από το Κάιρο.

Στο τηλεφώνημα αυτό ο Σούκρι τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών της 15ης Νοεμβρίου, με την οποία ζητούνται «ανθρωπιστικές παύσεις» ώστε να παρασχεθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον παλαιστινιακό θύλακα, ανέφερε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ έδωσαν βίντεο από την παράδοση των ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς, έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από την παράδοση των ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Η παράδοση των ομήρων σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες φορές έγινε μέσα στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Λευκός Οίκος: Απόψε ο Μπάιντεν θα τηλεφωνήσει στον Νετανιάχου – Τι θα συζητήσουν

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν θα τηλεφωνήσει απόψε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου και θα συζητήσουν για τη συμφωνία για τους ομήρους.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, αυτή θα είναι η 15η φορά που θα μιλήσουν Μπάιντεν και Νετανιάχου από τις 7 Οκτωβρίου και μετά.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εργάζονται για την παράταση της τετραήμερης εκεχειρίας προκειμένου να απελευθερωθούν περισσότεροι από 50 όμηροι, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τελικά από τη Χαμάς.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024