Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρχονται οι AC/DC

Έρχονται οι AC/DC

Οι περίφημοι AC/DC πολύ κοντά στο να παίξουν και πάλι στην Ευρώπη: αυτή είναι η πόλη που έχει διαρρεύσει ότι θα τους υποδεχθεί

Οι παλιοί ρόκερ δεν πεθαίνουν ποτέ. Αυτή η φράση είναι ένα από τα αξιώματα που έχει χρησιμοποιηθεί, πρώτα, στον κόσμο της μουσικής και που ακολούθως πέρασε και σε άλλους τομείς της ζωής.

Με αυτή την ευκαιρία φαίνεται ότι αυτή η δήλωση μπορεί να είναι πιο επίκαιρη από ποτέ από τη στιγμή που γίνεται λόγος για ένα από τα πιο θρυλικά μουσικά γκρουπ στην ιστορία της ροκ, τους AC/DC.

Τα νέα ήρθαν από τη Γερμανία, αφού ήταν ο δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, που επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Bayerischer Rundfunk ότι το αυστραλιανό γκρουπ AC/DC πρόκειται να παίξει ζωντανά στις 12 Ιουνίου 2024 στο Ολυμπιακό Στάδιο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

«Δεν ήξερα ότι ήταν μυστικό», είπε ο πολιτικός λίγο μετά τη δημοσιοποίηση των λόγων του, αφού, χωρίς να το καταλάβει, διέρρευσε πληροφορίες για την παράσταση του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια συμβουλίου στο δημαρχείο της πόλης.

Περιοδεία;

Προφανώς, όλα δείχνουν ότι οι AC/DC θα κάνουν περιοδεία τον επόμενο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης μιας συναυλίας στο Ρίο Ντε Ζανεϊρο το 2024. Aν αληθεύουν οι πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι το γκρουπ των Angus Young, Brian Johnson και της παρέας τους θα είναι στην Ευρώπη το επόμενο καλοκαίρι.

Να σημειωθεί ότι οι συναυλίες των AC/DC γίνονται ‘rara avis’ αφού η τελευταία εμφάνιση του γκρουπ τα τελευταία επτά χρόνια έγινε στις 7 Οκτωβρίου στο φεστιβάλ Power Trip, που πραγματοποιήθηκε στο Indio της Καλιφόρνια.

Ήταν μια παράσταση στην οποία το συγκρότημα ερμήνευσε ένα σύνολο 24 τραγουδιών στο σημείο που έκλεισε τη δεύτερη μέρα μιας τριήμερης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Empire Polo Club της πόλης.

Εάν το σόου επιβεβαιωθεί από τους AC/DC, θα σηματοδοτήσει την πρώτη τους εμφάνιση στην Ευρώπη μετά την παρουσία τους στο Dusseldorf Espirit Arena τον Ιούνιο του 2016 – όταν ο Axl Rose έπαιζε ως frontman για το συγκρότημα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η τυχαία διαρροή οδήγησε ορισμένους θαυμαστές να εικάζουν ότι η παράσταση μπορεί να είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ευρωπαϊκής περιοδείας – ενδεχομένως να περιλαμβάνει και παραστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για την ώρα πέραν των δηλώσεων του Γερμανού Δημάρχου το σόου του Μονάχου παραμένει ανεπιβεβαίωτο και το συγκρότημα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κανένα σχέδιο να παίξει ζωντανά στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 2024.

Εάν η περιοδεία πραγματοποιηθεί, αναμένεται ότι το συγκρότημα θα στρατολογήσει τον Matt Laug για να αναλάβει χρέη ντραμς για τα live. Αυτό γίνεται καθώς ο 55χρονος Αμερικανός ντράμερ –ο οποίος έχει επίσης συνεργαστεί με τους Alice Cooper, τους Slash’s Snakepit και την Alanis Morissette– ανέλαβε το ρόλο για το Power Trip.

Οι AC/DC δεν εξήγησαν την απουσία του ντράμερ τους Phil Rudd ενόψει του φεστιβάλ τον περασμένο μήνα. Ο Ραντ επανήλθε στο συγκρότημα για το άλμπουμ της επιστροφής του 2020 «Power Up» και προηγουμένως είχε απομακρυνθεί από τη σύνθεση μετά την παραδοχή της ενοχής για τις κατηγορίες απειλής για δολοφονία και κατοχή ναρκωτικών το 2015.

Σε άλλα νέα των AC/DC, οι θαυμαστές του συγκροτήματος ξεκίνησαν πρόσφατα μια καμπάνια για να προσπαθήσουν να φέρουν το συγκρότημα στο Νο1 για τα Χριστούγεννα του 2023.

Η ώθηση επιδιώκει να φτάσει το συγκρότημα στην κορυφαία θέση στα chart για τον εορτασμό της 50ης επετείου τους και έρχεται μια δεκαετία μετά τη δημιουργία μιας πρωτότυπης καμπάνιας το 2013 για να σηματοδοτήσει τα 40 χρόνια τους ως συγκρότημα.

Sports in

Σκάνδαλο: Δεν κλήθηκε σε απολογία ο Αλμέιδα για την επίθεση στην Τούμπα

Ο Ματίας Αλμέιδα επιτέθηκε και έπιασε από τον λαιμό άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ μετά το τέλος του παιχνιδιού στην Τούμπα, παρόλα αυτά δεν κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή της Super League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024