Μαρία Φαραντούρη: «Με ρωτούσαν για την Ελλάδα και τους έλεγα ότι είμαστε εξόριστοι»
Η συνεργασία με το MEGA στη σειρά «Famagusta».
Η Μαρία Φαραντούρη έδωσε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης.
Η σπουδαία ερμηνεύτρια αναφέρθηκε στο τραγούδι των τίτλων της νέας σειρά του MEGA, «Famagusta», «Δεν Ξεχνώ» το οποίο ερμηνεύει, λέγοντας πως εκφράζει τον πόνο με μια τρυφερότητα, μια ελπίδα και μια παραίνεση να μην ξεχάσουμε.
Με το «Ματωμένο φεγγάρι», συγκινούμαι ακόμα και σήμερα
«Εγώ αισθάνομαι δεμένη με την Κύπρο και για προσωπικούς λόγους. Το πρώτο μου τραγούδι, το ‘’Ματωμένο φεγγάρι’’, συγκινούμαι ακόμα και σήμερα όταν το τραγουδάω. Τα χρόνια της Χούντας που ήμουν στο εξωτερικό δεν μου επέτρεπαν να έρθω να δω τους γονείς μου και συναντηθήκαμε στην Κύπρο, στον δαυλό. Τελευταία φορά είδα τον πατέρα μου στον δαυλό, στα κατεχόμενα. Μετά από λίγο πέθανε κι αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ».
Μίκης Θεοδωράκης: «Δέχεσαι να γίνεις ιέρειά μου;»
Η Μαρία Φαραντούρη είπε πως στο σχολείο τραγουδούσε στις Εθνικές επετείους και στις γιορτές καθώς όπως είπε, ήταν υπαρξιακή ανάγκη για εκείνη.
«Όταν με άκουσε ο Μίκης είπε στη μητέρα μου ‘’το παιδί σας θα το αναλάβω εγώ’’. Εμένα μου είπε ‘’δέχεσαι να γίνεις ιέρειά μου;’’. Η γνωριμία με τους Beatles έγινε μέσω του Αλέξη Μάρδα. Ο Αλέξης έφερνε ξένους στις συναυλίες μου. Με ρωτούσαν για την Ελλάδα και τους έλεγα την αλήθεια, ότι είμαστε εξόριστοι. Ήξερα ποια είναι η θέση μου, ότι αυτή τη στιγμή εκπροσωπώ το ελληνικό τραγούδι, τους μεγάλους μας ποιητές και τους Έλληνες δημοκράτες που έδιναν τον αγώνα τους».
- Πως η Ρωσία δίνει προτεραιότητα εναντίον των χειριστών drone και σε επιθέσεις στα μετόπισθεν βγαίνοντας κερδισμένη
- Δυτική Οχθη: Ο Τραμπ αντιτίθεται στην προσάρτησή της στο Ισραήλ
- Τα ιατρικά fake news είναι πιο πιθανό να ξεγελάσουν την τεχνητή νοημοσύνη αν η πηγή παρουσιάζεται ως αυθεντία
- Τουρκία: Ενεργειακές συμφωνίες με 5 χώρες, Exxon και Chevron, βλέπει η Τουρκίγε
- Ειρηνικός: Νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά ταχύπλοου με 2 νεκρούς – Κάλεσαν και το λιμενικό να διασώσει επιζώντα
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας


