Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν συζήτησε με τον υπΕΞ της Σαουδικής Αραβίας για την εκεχειρία στη Γάζα

Μέση Ανατολή: Ο Μπλίνκεν συζήτησε με τον υπΕΞ της Σαουδικής Αραβίας για την εκεχειρία στη Γάζα

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας συζήτησαν, μεταξύ άλλων, «τρόπους για να σταματήσει η επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στη Γάζα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ δέχθηκε ένα τηλεφώνημα το βράδυ χθες Τετάρτη από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν (αριστερά, στη φωτογραφία αρχείου του SPA, επάνω, με τον σαουδάραβα ομόλογό του) για να συζητήσουν για τη συμφωνηθείσα εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα και τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα, μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τρόπους για να σταματήσει η επικίνδυνη στρατιωτική κλιμάκωση στη Γάζα και τα περίχωρά της, και να τηρηθεί οποιαδήποτε συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός.

«Κατηγορηματική απόρριψη από το βασίλειο του αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας»

»Επιπλέον συζήτησαν για τις προσπάθειες παροχής ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ώστε να αποτραπεί η επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης», μετέδωσε το SPA.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας «τόνισε την κατηγορηματική απόρριψη από το βασίλειο του αναγκαστικού εκτοπισμού των κατοίκων της Γάζας, καθώς και ότι είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να κινηθεί σοβαρά και αποτελεσματικά για ν’ αντιμετωπίσει όλες τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής και τις επανειλημμένες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» από το Ισραήλ, σύμφωνα με το SPA.

Ευχαριστίες Μπάιντεν στον Σίσι

Στο Κάιρο, η αιγυπτιακή προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο οποίο ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σίσι για τον ρόλο της Αιγύπτου στην κοινή διαμεσολάβηση που οδήγησε στην επίτευξη ανθρωπιστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει πως αρκετές εκατοντάδες ακόμη φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα θα φθάσουν στη Γάζα μέσα στις επόμενες ημέρες, μεσούσης της σύγκρουσης με το Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν χθες να προχωρήσουν σε κατάπαυση του πυρός για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, ώστε στο διάστημα αυτό να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και παράλληλα να αφεθούν ελεύθεροι 50 από τους ομήρους που κρατά η παλαιστινιακή οργάνωση, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων, από ισραηλινές φυλακές.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024