Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ελάφρυνση προδιαγραφών ένταξης έργων και δράσεων, ζητάει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Ελάφρυνση προδιαγραφών ένταξης έργων και δράσεων, ζητάει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Προτάσεις χρηματοδότησης έργων και δράσεων κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις επί χρηματοδοτικών και θεσμικών ζητημάτων στο 9 ο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, το οποίο διεξάγεται στην πόλη των Ιωαννίνων..

Το ετήσιο συνέδριο έχει ως θέμα: «Περιφερειακή Διακυβέρνηση – Οι Περιφέρειες στη Νέα Εποχή» και στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με την ιδιότητα και του Προέδρου της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών & Μεταφορών πρότεινε τα εξής ανά χρηματοδοτικό πρόγραμμα:

Εθνικοί Πόροι – ΕΠΑ

  • Θέσπιση ετησίου αρχικού ορίου πληρωμών τουλάχιστον στο 1/5 του συνολικού πενταετούς προγράμματος κάθε Περιφέρειας, ώστε με την ολοκλήρωση της περιόδου να έχουν πιστωθεί πόροι ίσοι με το σύνολο του προγράμματος.
  • Δυνατότητα ένταξης νέων έργων ανάλογα με την απομείωση εξαιτίας ολοκλήρωσης ή απένταξης έργων και εξασφάλισης εκπτώσεων επί των αρχικών προϋπολογισμών.

ΕΣΠΑ

  • Ελάφρυνση προδιαγραφών ένταξης έργων και δράσεων σε σχέση με τις κυβερνητικές προτεραιότητες
  • Απρόσκοπτη χρηματοδότηση εθνικής συμμετοχής στα ΠΕΠ.

ΕΛΛΑΔΑ 2.0 – Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

  • Οδική ασφάλεια: Υλοποίηση της δέσμευσης για έργα οδικής ασφάλειας με βάση τη μελέτη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ».
  • Άξονας αντιπλημμυρικής προστασίας: Μεταφορά έργων από τα ΠΠΑ στο ΕΛΛΑΔΑ 2.0 για αποφόρτιση του πρώτου και εξασφάλιση απορρόφησης των πόρων του δεύτερου.

Η παρουσία όλων είναι πολύτιμη

Όπως υποστήριξε ο Περιφερειάρχης, γενικότερα κρίνεται αναγκαία η παράταση της δυνατότητας συμβασιοποίησης σε περιπτώσεις ενστάσεων κατά τις διαγωνιστικές διαδικασίες. Σε θεσμικό επίπεδο, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός αναφερόμενος στο υπό σχεδιασμό νέο πρόγραμμα στοχοθεσίας των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, επεσήμανε την ανάγκη προσμέτρησης της αποδοτικότητας ή μη των συναρμόδιων υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, των Εφορειών Αρχαιοτήτων κλπ., και κυρίως την ανάγκη παρεμβάσεων και διορθωτικών κινήσεων όπου εντοπίζονται καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός απευθύνθηκε σε όσους εν ενεργεία Περιφερειάρχες δεν εκλέχθηκαν ή δεν ήταν καν υποψήφιοι και ζήτησε: «Να παραμείνουν όλοι κοντά μας, γιατί η παρουσία και η εμπειρία τους είναι υπερπολύτιμη!»

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024