Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Andy: Συναντώντας τον εκκεντρικό καλλιτέχνη στο δώμα του Νέου Κόσμου

Andy: Συναντώντας τον εκκεντρικό καλλιτέχνη στο δώμα του Νέου Κόσμου

Οι πρώτοι του πίνακες είναι τυποποιημένες σειρές κόμικς ενώ ο Ντίσνεϊ ήταν από τις πρώτες του επιρροές. Μοναχικός έζησε μέχρι τα 59 χρόνια του, όταν έφυγε από επιπλοκές μετά από εγχείρηση.

O Andy, του Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνου, συνεχίζεται στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, έως και το τελευταίο Δευτερότριτο του Νοεμβρίου. Μια παράσταση που ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν και ο λόγος τα συνεχή περυσινά sold out και η θερμή υποδοχή του κοινού και κριτικών που τη ξεχώρισαν και τη χειροκρότησαν. Κάποιοι από τους βασικούς λόγους που χάρισαν δικαιώς το Βραβείο Ερμηνείας στα πρώτα Βραβεία της Ελληνικής Ένωσης Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών στον Μιλτιάδη Φιορέντζη,  ενώ η παράσταση ήταν υποψήφια σε δύο ακόμα κατηγορίες, του Σύγχρονου Ελληνικού Έργου και της Σκηνογραφίας.

O ηθοποιός είναι εξαιρετικός σε κάθε λεπτό της παράστασης.

Παρακολουθώντας ένα ζωντανό έργο τέχνης

Βρεθήκαμε στο θέατρο του Νέου Κόσμου μια Δευτέρα του Νοέμβρη, όπου η πάνω σκηνή ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Στη σκηνή μπαίνοντας αντικρύζεις έναν χώρο τέχνης με παλέτες, καβαλέτα, φωτογραφικές μηχανές, ένα πικάπ, ένα τηλέφωνο και τον πρωταγωνιστή να κάθεται σε μια σιδερένια καρέκλα γυρισμένος πλάτη στο κοινό. Διακρίνεις τη χαρακτηριστική φιγούρα του εκκεντρικού ποπ καλλιτέχνη από την ασημένια περούκα και τη λεπτή φιγούρα που κάθεται ακίνητη.

Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης-Μπογδάνος φτιάχνει ένα κολάζ για τη ζωή του Γουόρχολ, μέσα από συνεντεύξεις, άρθρα και άλλες πηγές

Σε λίγα λεπτά ξεκινά μια δυναμική παράσταση, ένας μονόλογος που δεν σε αφήνει να βαρεθείς ή να χάσεις τον ενδιαφέρον σου κανένα από τα περίπου 100 λεπτά που διαρκεί. Ο Andy είναι ένα βιογραφικό θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου, που γράφτηκε το 2010 για το Central Saint Martins του Λονδίνου, όπου και πρωτοανέβηκε. Ένα βιογραφικό κολάζ, που ξεπερνά το επιδραστικότατο αποτύπωμα του καλλιτέχνη και αναμετριέται με τον άνθρωπο πίσω από την αμφιλεγόμενη περσόνα.

Ο Μιλτιάδης Φιορέντζης χτίζει μια σαγηνευτική περσόνα

Οι πίνακες του κυρίως πρόσωπα, όπως ο Πρίσλεϊ, η Τζάκι Κέννεντι, η Μονρόε

Παρατηρούμε έναν ήρωα που ενσαρκώνει με απόλυτη ακρίβεια και ενδελεχή λεπτομέρεια ο Μιλτιάδης Φιορέντζης σε τέτοιο σημείο χειρουργικής λεπτομέρειας που μπερδεύεις αν βλέπεις τον ηθοποιό ή τον πραγματικό ζωγράφο, ο οποίος με κάποιο τρόπο μεταφέρθηκε μπροστά σου στη σκηνή και αφηγείται την ιστορία της ζωής του.

Μιας ζωής πολυποίκιλης, εκκεντρικής, αμφιλεγόμενης, με πολλά σκοτάδια, σκιές αλλά ακτίνες φωτός. Με αφορμή τον Warhol μπαίνουν στο στόχαστρο ο φόβος, η μοναξιά και η απελευθέρωση ως κοινωνικές αγκυλώσεις, ενώ ταυτόχρονα με χιούμορ και ειλικρίνεια απογυμνώνεται το είδωλο μπροστά στον τσακισμένο άνθρωπο.

Κείμενα καλογραμμένα από τον Δημήτρη Αγιοπετρίτη – Μπογδάνο με ευαισθησία, αλήθειες για την ανθρώπινη φύση που συγκινούν, προβληματίζουν και καθηλώνουν τον θεατή. Μια παράσταση καλοκουρδισμένη από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο που επιτυγχάνει απόλυτα τον σκοπό της. Να ξεφύγει από την επιφάνεια του συγκεκριμένου εικαστικού δημιουργού και να βυθιστεί στον απίστευτα μοναδικά πλούσιο ψυχικά κόσμο του. Και να ταξιδέψουμε σε έναν διαφορετικό κόσμο μαζί με τον Andy Warhol που μας απλώνει νοερά το χέρι να το κάνουμε μαζί του.

Στην παράσταση ακούγονται οι ηθοποιοί: Νάλια Ζήκου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θάνος Λέκκας, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Ιωάννα Νασιοπούλου, Λυδία Τζανουδάκη.

Sports in

Αιχμές από τον Λάκοβιτς μετά το Μπαρτσελόνα – Γκραν Κανάρια: «Χάσαμε για λόγους που δεν καταλαβαίνω»

Σπόντες από τον Γιάκα Λάκοβιτς, μετά από την ήττα της Γκραν Κανάρια από τη Μπαρτσελόνα στην παράταση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024