Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένας «άσσος» που μπορεί να… πατήσει και στο «δύο»

Ένας «άσσος» που μπορεί να… πατήσει και στο «δύο»

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιδανική «συνθήκη» στην παρούσα φάση της σεζόν και μάλιστα και για τις δύο πλευρές

Έγινε μεγάλη κουβέντα το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ενδεχόμενο απόκτησης παίκτη από τον Ολυμπιακό και τα γεγονότα (ο τραυματισμός δηλαδή του Γκος) «έτρεξε» τις εξελίξεις στο μεγάλο λιμάνι.

Οι πειραιώτες αποκτούν λοιπόν παίκτη στην περιφέρεια και ο Ναζ Μήτρου Λονγκ είναι ο «εκλεκτός» του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον «άσσο», κλείνοντας έτσι ένα «κεφάλαιο» που απασχόλησε σε μεγάλο βαθμό τους «ερυθρόλευκους».

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ιδανική «συνθήκη» στην παρούσα φάση της σεζόν και μάλιστα και για τις δύο πλευρές, καθώς ο Ολυμπιακός βάζει στο ρόστερ του έναν παίκτη που θα έχει σ’ ένα μήνα στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο.

Ναι, αυτή είναι δίχως άλλο μια πολύ σημαντική παράμετρος της υπόθεσης και «μέτρησε» πολύ στην απόφαση που πήρε ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

Είναι όμως μια σημαντική εξέλιξη και για την καριέρα του παίκτη, καθώς ο Λονγκ θα έχει την ευκαιρία της ζωής του στους «ερυθρόλευκους» και είναι προφανές ότι έχει να κερδίσει πολλά από την συνεργασία του με τον κορυφαίο προπονητή της Ευρωλίγκας.

Γιατί είναι προφανές ότι ο Μπαρτζώκας μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τον Μήτρου Λονγκ, καθώς το έχει κάνει με τόσους και τόσους παίκτες.

Ένας παίκτης Ευρωλίγκας

Το ελληνικό διαβατήριο που θα έχει λοιπόν σύντομα στα χέρια του ο Λονγκ δεν ήταν όμως ο μοναδικός λόγος που ο Μπαρτζώκας επέλεξε τον παίκτη της Ζαλγκίρις.

Ο Λονγκ είναι παίκτης Ευρωλίγκας κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στην πίεση που έχει η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Έχει εμπειρία και παραστάσεις από την Ολίμπια Μιλάνο και την Ζαλγκίρις και προφανώς αυτός ήταν ένας παράγοντας που «μέτρησε» για τον κόουτς του Ολυμπιακού.

Ξέρει λοιπόν ο Μπαρτζώκας ότι βάζει στην «μηχανή» της ομάδας του έναν παίκτη που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ευρωλίγκα και το κυριότερο, έναν παίκτη που «κουμπώνει» πολύ καλά στις ανάγκες που έχουν οι πειραιώτες.

Κι εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η υπογραφή τριετούς συμβολαίου με τον 30χρονο γκαρντ, φανερώνει ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή αφορά κι έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ομάδας του Πειραιά.

Οι βοήθειες και στο «δύο»

Ο Μπαρτζώκας έχει πλέον στη διάθεσή του έναν παίκτη που δεν αποκτήθηκε απλά για να δώσει «ανάσες» στον Γουόκαπ και τον Γκος. Δεν θα είναι δηλαδή ένας παίκτης που θα κάνει τα «ρεπό» των δύο που προαναφέραμε και δεν ήταν άλλωστε αυτό το ζητούμενο για τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο κόουτς των πειραιωτών είχε στο μυαλό του έναν παίκτη που θα μπορεί να δώσει και το κάτι παραπάνω και δεν θα έχει μόνο συμπληρωματικό ρόλο στο ρόστερ.

Και η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά μαζί συν το ελληνικό διαβατήριο «λύνουν» τα χέρια του προπονητή του Ολυμπιακού.

Και λέμε ότι «λύνονται τα χέρια» του Μπαρτζώκα και για έναν επιπλέον λόγο. Ο Μήτρου Λονγκ μπορεί να βοηθήσει, αν χρειαστεί, την ομάδα του λιμανιού και στο «2» κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό στο πλάνο που έχει στο μυαλό του ο προπονητής των πειραιωτών.

Η παρουσία του Μήτρου Λονγκ στο ρόστερ των «ερυθρόλευκων» διαμορφώνει νέα δεδομένα για την ομάδα του λιμανιού και ο Ολυμπιακός «γεμίζει» το οπλοστάσιο, καθώς δεν είναι μόνο η απόκτηση του Λονγκ.

Ο ΜακΚίσικ είναι έτοιμος για την μεγάλη επιστροφή και λογίζεται κι αυτός μεταγραφή για τον Ολυμπιακό της φετινής σεζόν.

Κι όλα θα είναι (πολύ) διαφορετικά όταν ο Ολυμπιακός παραταχθεί πλήρης και δεν έχει προβλήματα τραυματισμών.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024