Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λιγότεροι αγώνες για λιγότερους τραυματισμούς

Λιγότεροι αγώνες για λιγότερους τραυματισμούς

Η μαζική συσσώρευση τραυματισμών σε αγώνες εθνικών ομάδων οδηγεί FIFA και UEFA σε μείωση των αγώνων από το 2024.

Ο “ιός FIFA” επιτίθεται όπως ποτέ άλλοτε. Τα παιχνίδια κάθε εθνικής ομάδας προκαλούν τρόμο σε όλους τους συλλόγους. Πως όχι όταν βλέπουν σε κάθε εμβόλιμη αγωνιστική για ματς εθνικών να τραυματίζεται ο ένας μετά τον άλλο.

Πολλά από τα μεγαλύτερα αστέρια του κόσμου έχουν βρεθεί στο φορείο και μετά το χειρουργείο χάνοντας μήνες εκτός των ομάδων τους με τις οποίες έχουν συμβόλαιο. Κανείς δεν είναι ασφαλής.

Από τη Ρεάλ Μαδρίτης ως την τελευταία ομάδα με διεθνείς στον πλανήτη.Από τον μικρότερο μέχρι τον πιο βετεράνο.

Ο κατάλογος των τραυματιών «FIFA» μεγαλώνει: Καμαβίνγκα, Ζαϊρ-Εμερί, Βινίσιους, Γκάβι, Ογιαρθάμπαλ, Τερ Στέγκεν, Μαντί, Μουρικί, Οκάμπος, Χάαλαντ, Ονανά, Ράσφορντ, Έρικσεν και Οτσόα με Ασένσιο και Νεϊμαρ είναι μερικά από τα διάσημα θύματα. Αλλοι με μικρούς κι άλλοι με σοβαρότερους τραυματισμούς.

Σε κάθε περίπτωση, οι προπονητές σταυρώνουν τα δάχτυλά τους κάθε φορά που οι παίκτες τους φεύγουν με τις εθνικές ομάδες για να επιστρέψουν με ασφάλεια, κάτι που γίνεται ολοένα και δυσκολότερο.

Η συσσώρευση αγώνων και το βεβαρυμμένο καλεντάρι μετατρέπει τα διεθνή παράθυρα σε… λαχειοφόρο αγορά.

Το θέμα συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό και η UEFA και η FIFA είχαν ήδη λάβει μέτρα πριν συμβεί ξανά αυτό το μπαράζ. Μάλιστα, από την επόμενη προκριματική φάση, αυτή του Μουντιάλ του 2026, οι όμιλοι θα είναι πιο μικροί και θα υπάρχουν λιγότεροι αγώνες. Θα υπάρχουν 12 όμιλοι των τεσσάρων ή πέντε ομάδων. Ο πρώτος θα προκριθεί απευθείας και οι δεύτεροι -πέρα από τους τέσσερις καλύτερους της βαθμολογίας του Nations League- θα πάνε στα play-off. Με 6 αγώνες θα είναι δυνατή η σφράγιση του εισιτηρίου του Μουντιάλ.

Η πρόταση για τροποποίηση των προκριματικών στην ευρωπαϊκή ζώνη συζητήθηκε για πρώτη φορά από την UEFA σε Εκτελεστική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στη Νιόν τον περασμένο Ιανουάριο.

Τον Ιούνιο η νέα μορφή και η φόρμουλα μεταφέρθηκαν στη FIFA για έγκριση, που τελικά την έδωσε, Με αυτόν τον τρόπο, το πανόραμα αλλάζει μόλις ξεκινήσει ο δρόμος για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, γύρω στον Σεπτέμβριο του 2025.

Το Nations League, ωστόσο, συνεχίζεται και υιοθετεί έναν ακόμη γύρο προημιτελικών, αν και δεν θα προκριθούν όλες οι χώρες ή δεν θα παίξουν σε αυτόν. Όπως και να έχει όμως οι αγώνες είναι πολλοί και οι παίκτες δεν αντέχουν. Οι διοργανώσεις είναι πολλές, οι αγώνες περισσότεροι και οι παίκτες δεν αντέχουν. Το ποδόσφαιρο έφτασε στα όρια του. Χωρίς παίκτες δεν έχεις αγώνες…

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024