Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σολτς - Ερντογάν: Τουρκικά παζάρια με τα Eurofighters αποκαλύπτει η Χουριέτ

Σολτς – Ερντογάν: Τουρκικά παζάρια με τα Eurofighters αποκαλύπτει η Χουριέτ

Το διαφαινόμενο «ναύαγιο» με τα F-35 βάζει σε δεύτερες σκέψεις την Τουρκία που φαίνεται να κοιτάζει με ενδιαφέρον το θέμα των Eurofighters προκειμένου να εκσυχρονιστεί ο γερασμένος στόλος της. Το πρόσφατο ταξίδι του Τούρκου προέδρου στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο εκτός από ένταση είχε στην ατζέντα και το θέμα της […]

Το διαφαινόμενο «ναύαγιο» με τα F-35 βάζει σε δεύτερες σκέψεις την Τουρκία που φαίνεται να κοιτάζει με ενδιαφέρον το θέμα των Eurofighters προκειμένου να εκσυχρονιστεί ο γερασμένος στόλος της.

Το πρόσφατο ταξίδι του Τούρκου προέδρου στο Βερολίνο και η συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο εκτός από ένταση είχε στην ατζέντα και το θέμα της αγοράς του μαχητικού αεροσκάφος, ευρωπαϊκής κατασκευής.

Τουρκικά drones για να πάρει Eurofighters

Ο δημοσιογράφος της Hurryiet, Αμπντουλκαντίρ Σέλβι, με άρθρο του αναφέρθηκε στο κλίμα της συνάντησης μεταξύ των δύο ανδρών και εστίασε στο δείπνο της Παρασκευής (17/11) και την πρόταση που έκανε ο Τούρκος πρόεδρος στον Γερμανό καγελάριο να δώσει στη Γερμανία τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV και UCAV) ως αντάλλαγμα για τα μαχητικά Eurofighters.

Υπάρχουν «κι άλλες πόρτες για να χτυπήσουμε», λέει ο Ερντογάν

«Οι πωλήσεις UAV και UCAV με αντάλλαγμα αεροσκάφη Eurofighter ήρθαν στο προσκήνιο» γράφει ο Αμπντουλκαντίρ Σέλβι με τον Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Γερμανία, να υποστηρίζει στους δημοσιογράφους ότι στο τετ α τετ με τον Όλαφ Σολτς δεν συζητήθηκε καν το θέμα των ευρωπαϊκών μαχητικών, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν «κι άλλες πόρτες για να χτυπήσουμε».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πριν και μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Βερολίνο οι πληριοφορίες στο διεθνή Τύπο ήθελαν τη Γερμανία απορρίπτει την πώληση Eurofighter στην Τουρκία.

⇒  Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι η Άγκυρα έχει αυξήσει σε όλα τα επίπεδα τις προσδοκίες της για την άρση των αμερικανικών εμποδίων στην πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στη χώρα του.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024