Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Μάχη με σοβαρές λοιμώξεις δίνουν 31 νεογνά που απομακρύνθηκαν από το Αλ Σίφα

Γάζα: Μάχη με σοβαρές λοιμώξεις δίνουν 31 νεογνά που απομακρύνθηκαν από το Αλ Σίφα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πραγματοποίησε ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας 31 νεογνών που απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη βόρεια Γάζα.

Ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας 31 προώρων νεογνών που αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα και να μεταφερθούν σε νοσοκομείο στη νότια Γάζα, καθώς δεν υπάρχει καθαρό νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και πολλά άλλα βασικά είδη, πραγματοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Αυτά τα πρόωρα και χαμηλού βάρους μωρά είχαν μεταφερθεί νωρίτερα από τη μονάδα νεογνών του Αλ Σίφα σε ασφαλέστερο χώρο του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος για τη λειτουργία της μηχανικής υποστήριξης της ζωής τους και κινδύνων ασφαλείας στο νοσοκομείο.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο ΠΟΥ, δυστυχώς, δύο μωρά πέθαναν πριν προλάβει να γίνει η εκκένωση.

Νεογνά που έχουν μεταφερθεί από το Αλ Σίφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ τα μωρά περιθάλπονται τώρα στο μαιευτήριο Αλ Χελάλ-Αλ Εμαράτι στη νότια Γάζα, όπου αξιολογείται και σταθεροποιείται η κατάστασή τους. Οι γιατροί εκεί είπαν πως όλα τα μωρά παλεύουν με σοβαρές λοιμώξεις λόγω της έλλειψης ιατρικών προμηθειών και της αδυναμίας συνέχισης των μέτρων ελέγχου των λοιμώξεων στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Έντεκα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Δυστυχώς, κανένα από τα βρέφη δεν συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του»

«Δυστυχώς, κανένα από τα βρέφη δεν συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς του, καθώς το υπουργείο Υγείας έχει μόνο περιορισμένες πληροφορίες και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να βρει στενά μέλη των οικογένειών τους. Έξι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και 10 μέλη των οικογενειών τους, οι οποίοι είχαν καταφύγει στο νοσοκομείο, απομακρύνθηκαν επίσης», σημειώνει ακόμα ο ΠΟΥ.

Στην ενημέρωση αναφέρεται ακόμα ότι η εκκένωση, την οποία ζήτησαν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και οι ασθενείς κατά τη διάρκεια της κοινής αποστολής, κατέστη αναγκαία καθώς το νοσοκομείο Αλ Σίφα δεν είναι πλέον σε θέση να λειτουργήσει λόγω της έλλειψης καθαρού νερού, καυσίμων, ιατρικών προμηθειών, τροφίμων, άλλων βασικών ειδών και των έντονων εχθροπραξιών.

Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για την ασφάλεια και τις ανάγκες υγείας των ασθενών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη βόρεια Γάζα

Νεογνά που έχουν μεταφερθεί από το Αλ Σίφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας

Ο ΠΟΥ εξακολουθεί να ανησυχεί βαθύτατα για την ασφάλεια και τις ανάγκες υγείας των ασθενών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που παραμένουν στο νοσοκομείο και στα λίγα μερικώς λειτουργικά νοσοκομεία στο βορρά που είναι αντιμέτωπα με άμεση αναστολή λειτουργίας.

Το Νοσοκομείο Αλ Σίφα ήταν προηγουμένως το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο νοσοκομείο στη Γάζα, μαζί με άλλα νοσοκομεία, πρέπει να αποκατασταθεί πλήρως για να παρέχει τις επειγόντως αναγκαίες υπηρεσίες υγείας.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024