Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελευταία επιθυμία μιας καρκινοπαθούς: Να εξοφλήσει το ιατρικό χρέος άλλων ασθενών

Τελευταία επιθυμία μιας καρκινοπαθούς: Να εξοφλήσει το ιατρικό χρέος άλλων ασθενών

Η Casey McIntyre οργάνωσε μια εκστρατεία που έχει συγκεντρώσει σχεδόν 220.000 δολάρια από τότε που πέθανε, στις 12 Νοεμβρίου του 2023.

Η 38χρονη γυναίκα με καρκίνο των ωοθηκών, η οποία ξεκίνησε μια εκστρατεία για να βοηθήσει τους ανθρώπους να εξοφλήσουν τα ιατρικά τους χρέη, συγκέντρωσε περισσότερα από 200.000 δολάρια την εβδομάδα που πέρασε από τον θάνατό της.

Δύο ημέρες αφότου η Casey McIntyre, πέθανε στις 12 Νοεμβρίου, εμφανίστηκε μια ανάρτηση στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έλεγε: «Ένα σημείωμα προς τους φίλους μου: Αν το διαβάζετε αυτό, έχω πεθάνει».

«Η αιτία ήταν καρκίνος των ωοθηκών τετάρτου σταδίου», έγραφε το σημείωμα. «Αγαπούσα τον καθένα από εσάς με όλη μου την καρδιά και σας υπόσχομαι ότι ήξερα πόσο βαθιά με αγαπούσατε».

Η McIntyre ζήτησε δωρεές σε μια εκστρατεία για την εξόφληση των ιατρικών χρεών άλλων ασθενών. Μέχρι το πρωί της Κυριακής, η εκστρατεία είχε συγκεντρώσει σχεδόν 220.000 δολάρια.

«Δεν έχω μια θλιβερή ζωή, έχω μια ευτυχισμένη ζωή» θυμήθηκε ο Gregory ότι είπε η σύζυγός του. «Έχω εσένα, έχω τη Γκρέις, έχω τους φίλους μου και την οικογένειά μου, ζω στο τέλειο διαμέρισμα που ονειρευτήκαμε μαζί»

Η καλοσύνη των ανθρώπων

«Εγώ και η οικογένεια της Casey έχουμε μείνει άναυδοι», δήλωσε ο επί οκτώ χρόνια σύζυγός της, Άντριου Γκρέγκορι, σχετικά με τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής. «Είμαστε συγκλονισμένοι, και ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε την ανταπόκριση των ανθρώπων που θέλουν να εξαλείψουν τα ιατρικά χρέη αγνώστων».

Η καμπάνια της McIntyre βρίσκεται σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται RIP Medical Debt, ο οποίος χρησιμοποιεί ανάλυση δεδομένων για να βρει νοικοκυριά με ιατρικό χρέος που έχουν εισόδημα κάτω από το τετραπλάσιο του ομοσπονδιακού ορίου φτώχειας ή έχουν χρέη που αντιστοιχούν στο 5% ή περισσότερο του ετήσιου εισοδήματός τους.

Ο οργανισμός αγοράζει χρέη «με μεγάλη έκπτωση», πράγμα που σημαίνει ότι κάθε δωρεά ανακουφίζει «περίπου 100 φορές την αξία του ιατρικού χρέους», σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Πρώτη φορά μετά θάνατον

«Σε γενικές γραμμές, 1 δολάριο που δωρίζεται καταργεί 100 δολάρια ιατρικού χρέους» δήλωσε ο Daniel Lempert, αντιπρόεδρος επικοινωνίας της RIP Medical Debt. Το Σάββατο, όταν τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί σε εκείνο το σημείο ήταν λίγο κάτω από 200.000 δολάρια, είπε: «Όπως έχουν τα πράγματα, προβλέπεται να συλλεχθούν 19 εκατομμύρια δολάρια».

Ο Lempert δήλωσε ότι η εκστρατεία της McIntyre ήταν η πρώτη που είδε η οργάνωση να σχεδιάζεται από κάποιον για να πραγματοποιηθεί μετά θάνατον.

«Όσον αφορά τη συγκέντρωση χρημάτων, δεν ξέρω αν έχουμε δει ποτέ κάτι να συγκεντρώνει τόσα χρήματα όσο η εκστρατεία της Casey τόσο γρήγορα», είπε. Ο οργανισμός έχει πληρώσει ιατρικά χρέη ύψους 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Σημαντικό ιατρικό χρέος

Περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικό ιατρικό χρέος, το οποίο ανέρχεται σε τουλάχιστον 195 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά, σύμφωνα με έρευνα του 2022 από το Peterson Center on Healthcare και το KFF.

Περίπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι χρωστούν τουλάχιστον 1.000 δολάρια σε ιατρικά χρέη, ενώ περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι χρωστούν περισσότερα από 10.000 δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα.

Η McIntyre εμπνεύστηκε να ξεκινήσει την εκστρατεία επειδή αισθάνθηκε τυχερή που είχε πρόσβαση σε εξαιρετική ιατρική περίθαλψη στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center, αλλά είχε «έντονη επίγνωση ότι τόσοι πολλοί στη χώρα μας δεν έχουν πρόσβαση σε καλή περίθαλψη», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έγραψε γράμματα στην 18 μηνών κόρη της, Grace

Η McIntyre, η οποία μεγάλωσε στο Tenafly της Νέας Ιερσέης, έμαθε ότι είχε καρκίνο των ωοθηκών το 2019.

Τον Μάιο νοσηλεύτηκε επί μακρόν στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center και παραλίγο να πεθάνει. Τότε ήταν που ο ογκολόγος της τής πρότεινε να μεταφερθεί σε κατ’ οίκον ξενώνα. Δεν αναμενόταν να ζήσει περισσότερο από λίγες εβδομάδες, αλλά έζησε για έξι ακόμη μήνες.

«Καταλήξαμε να έχουμε όλο αυτό τον επιπλέον χρόνο» δήλωσε ο Gregory, 41 ετών, σε συνέντευξή του το Σάββατο. «Είχαμε έξι μήνες που μπορούσαμε να ταξιδέψουμε, να πάμε στην παραλία, να πάμε στο ποτάμι, να κάνουμε πάρτι καραόκε στο σπίτι μας και η Casey είχε χρόνο να σχεδιάσει τις επόμενες κινήσεις της».

Δείτε το βίντεο 

«Δεν έχω μια θλιβερή ζωή, έχω μια ευτυχισμένη ζωή»

Εκτός από τις αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η McIntyre, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως δημοσιογράφος και εργάστηκε ως εκδότρια στο Razorbill, ένα αποτύπωμα του Penguin Random House, έγραψε γράμματα στην 18 μηνών κόρη της, Grace, και σχεδίασε την κηδεία της. Ο Γκρέγκορι, ο οποίος στην καριέρα του έχει δημιουργήσει μερικά βίντεο για τους New York Times ως ελεύθερος επαγγελματίας, δήλωσε ότι η υγεία της συζύγου του επιδεινώθηκε σημαντικά την εβδομάδα πριν από τον θάνατό της και ένας επαγγελματίας ιατρός τους είπε πόσο «θλιβερή» ήταν η κατάστασή της.

Η McIntyre εξοργίστηκε, είπε ο Gregory, και αργότερα εξήγησε γιατί.

«Δεν έχω μια θλιβερή ζωή, έχω μια ευτυχισμένη ζωή» θυμήθηκε ο Gregory ότι είπε η σύζυγός του. «Έχω εσένα, έχω τη Γκρέις, έχω τους φίλους μου και την οικογένειά μου, ζω στο τέλειο διαμέρισμα που ονειρευτήκαμε μαζί».

«Το να βλέπω ότι η καλή και ευτυχισμένη ζωή της Casey συνεχίζεται με αυτόν τον τρόπο είναι πολύ όμορφο για μένα» είπε.

*Με στοιχεία από nytimes.com

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024