Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε drone πάνω από περιοχή της Μόσχας

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε drone πάνω από περιοχή της Μόσχας

Οι επιθέσεις με drones κατά της Μόσχας ήταν ιδιαίτερα συχνές την άνοιξη, πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου, αλλά σπάνιες τις τελευταίες εβδομάδες

Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε drone πάνω από περιοχή της Μόσχας, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σαμπιάνιν την Κυριακή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας έγραψε στο Telegram ότι το drone αναχαιτίσθηκε στην περιοχή Ελεκτροστάλ της ανατολικής Μόσχας.

Τα συντρίμμια που προέκυψαν από την αναχαίτιση δεν προκάλεσαν θύματα ή υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες.

Και δεύτερο ουκρανικό drone πάνω από τη Μόσχα

Σύμφωνα με τους «The Moscow Times», τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα αποτέλεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στόχο επιθέσεων από αντίπαλα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι οποίες αναχαιτίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από την αντιαεροπορική άμυνα και δεν είχαν θύματα.

«Μια απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους εναντίον εγκαταστάσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας ματαιώθηκε», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της Μόσχας ήταν ιδιαίτερα συχνές την άνοιξη, πριν από την έναρξη της αντεπίθεσής της τον Ιούνιο, αλλά ήταν σπάνιες τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, το εν λόγω μη επανδρωμένο αεροσκάφος «καταστράφηκε από τον εξοπλισμό αεράμυνας πάνω από το έδαφος της αστικής περιοχής Μπογκορόντσκι στην περιοχή της Μόσχας».

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε αργότερα στο Telegram ότι η αποτραπείσα επίθεση «δεν προκάλεσε ζημιές ή θύματα», προσθέτοντας πως «οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν στο σημείο όπου είχαν πέσει τα συντρίμμια».

Στόχος drones παγιδευμένων με εκρηκτικά και το Κίεβο

Το Κίεβο έγινε επίσης στόχος, για δεύτερη νύχτα, από καταιγισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών Σαχέντ ιρανικής κατασκευής, παγιδευμένων με εκρηκτικά, τα οποία εκτοξεύθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, ανέφεραν οι τοπικές αρχές, κάνοντας λόγο για «εντατικοποίηση» των επιθέσεων στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο εχθρός επιτέθηκε στην πρωτεύουσα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη», δήλωσε στο Telegram ο Σεργκέι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πόλης.

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη «εκτοξεύτηκαν σε διάφορες ομάδες και επιτέθηκαν κατά κύματα στο Κίεβο από διαφορετικές κατευθύνσεις», είπε.

Συνολικά, «15 από τα 20 εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν», ανέφερε το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Ωστόσο «δεν καταγράφηκαν θύματα ή κρίσιμες καταστροφές», σύμφωνα με τον Πόπκο.

Μια ημέρα νωρίτερα, η ουκρανική πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 29 από τα 38 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχέντ που εκτόξευσαν οι ρωσικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα – τα περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Μόσχα σε μια νυχτερινή επίθεση από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αναμένει από την Ρωσία να εντείνει τις επιθέσεις της στο ουκρανικό ενεργειακό σύστημα, με στόχο να παραλύσει την παροχή θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Όσο πλησιάζουμε προς τον χειμώνα, τόσο περισσότερες προσπάθειες θα κάνει η Ρωσία για να κάνει τα χτυπήματα πιο ισχυρά», είπε στο καθημερινό του διάγγελμα, καλώντας τον στρατό του να είναι «100% αποτελεσματικός, παρά τις δυσκολίες, παρά την κούραση».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024