Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Καταρρίψαμε 5 drones της Ουκρανίας πάνω από τη Σεβαστούπολη

Ρωσία: Καταρρίψαμε 5 drones της Ουκρανίας πάνω από τη Σεβαστούπολη

Ουκρανική επίθεση με drones στη Σεβαστούπολη ισχυρίζονται ότι αναχαίτισαν οι ρωσικές δυνάμεις στην προσαρτημένη από τη Ρωσία χερσόνησο της Κριμαίας.

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας κατέστρεψαν πέντε τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα της Ουκρανίας πάνω από τη Σεβαστούπολη, στη χερσόνησο της Κριμαίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εγκατεστημένος από τη Μόσχα κυβερνήτης του λιμανιού της Μαύρης Θάλασσας, ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, μέσω Telegram (στη φωτογραφία αρχείου από armyinform, επάνω, ουκρανικό drone καμικάζι).

Συντρίμμια έπεσαν σε ταράτσα ιδιωτικής κατοικίας και προκάλεσαν πυρκαγιά

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα συντρίμμια ενός από τα drones που καταρρίφθηκαν, έπεσαν σε ταράτσα ιδιωτικής κατοικίας, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρής έκτασης πυρκαγιά, την οποία οι υπηρεσίες πυρόσβεσης είχαν ήδη αρχίσει να σβήνουν.

Το λιμάνι της Σεβαστούπολης, η βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος ουκρανικών επιθέσεων. Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

Πύραυλοι κρουζ κατά ναυπηγείου

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν το Σάββατο επίθεση με 15 πυραύλους κρουζ εναντίον ναυπηγείου στο Κερτς της Κριμαίας, προκαλώντας ζημιές σε πλοίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου αμυνας.

Δεκατρείς πύραυλοι καταρρίφθηκαν από συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένας προκάλεσε ζημιές σε πλοίο, ανέφερε η λακωνική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, στην οποία υπογραμμίζεται πως από την ουκρανική επίθεση δεν υπήρξαν θύματα.

Ανεπιβεβαίωτες ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως το πλοίο που χτυπήθηκε είναι το ρωσικό καταδρομικό Askold. Ο αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας, Μίκολα Oλεστσουκ, ανέφερε ότι στο ναυπηγείο βρισκόταν ένα από τα πιο προηγμένα πλοία του ρωσικού στόλου, εξοπλισμένο με πυραύλους τύπου Kalibr.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024