Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Basket League: Ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική

Basket League: Ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την 7η αγωνιστική

Οι «μάχες» Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Άρης ξεχωρίζουν στο «μενού» της 7ης αγωνιστικής της Basket League.

Οι «μάχες» Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Άρης ξεχωρίζουν στο «μενού» της 7ης αγωνιστικής της Basket League, το τριήμερο 18-20 Νοεμβρίου. Ο μόνος αήττητος στις πρώτες έξι αγωνιστικές τoυ πρώτου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήματος μπάσκετ, Παναθηναϊκός, υποδέχεται την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών τη Δευτέρα (20/11, 17:15).

Μετά τη «διαβολοβδομάδα» και τους δύο αγώνες με Ζαλγκίρις Κάουνας και Βίρτους Μπολόνια στο Μαρούσι, οι «πράσινοι» θέλουν να κάνουν το επτά στα επτά στην Basket League, πριν έναν ακόμη εντός έδρας ματς στη Euroleague, αυτό με την ισχυρή Βαλένθια, την Πέμπτη (23/11).

Σημαντικά παιχνίδια στην 7η «στροφή» της Basket League

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ προέρχεται από την 3η νίκη της στις πρώτες έξι αγωνιστικές στην Basket League, καθώς επικράτησε 93-74 του Κολοσσού Ρόδου στις 13 Νοεμβρίου.

Το Σάββατο (18/11, 20:15) το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Άρης, υπόσχεται αμφίρροπη «μάχη», με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να μετρά έναν βαθμό λιγότερο από τον συμπολίτη Άρη. Η ομάδα του Φώτη Τακιανού, μετά από τις δύο διαδοχικές ήττες από το Λαύριο εκτός και Ολυμπιακό εντός έδρας, επέστρεψε στις επιτυχίες με την επικράτηση επί του Απόλλωνα στην Πάτρα και είναι στο 3-3. Οι «κιτρινόμαυροι» από την πλευρά τους προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, που ήταν η δεύτερη στη φετινή Basket League μετά από εκείνη από τον Ολυμπιακό. Έτσι, βρίσκονται πια στο 4-2 έχοντας φύγει με το διπλό από τις έδρες του Απόλλωνα και του Κολοσσού.

Η αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Basket League «ανοίγει»σ τις 17:15 το Σάββατο (18/11), όταν το Περιστέρι φιλοξενεί το Λαύριο στο κλειστό γυμναστήριο «Ανδρέας Παπανδρέου». Μετά το αρχικό 0-3, το Περιστέρι αντέδρασε και σημείωσε ισάριθμες νίκες επί του Προμηθέα εντός, του Αμαρουσίου εκτός και της Καρδίτσας εντός έδρας. Το Λαύριο είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έχουν ρεκόρ 3-3 και μοιράζονται την 5η θέση της βαθμολογίας. Έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια του από τον Προμηθέα εκτός και το Μαρούσι εντός έδρας.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Από τα ματς της Κυριακής (19/11) ξεχωρίζει το ντέρμπι της Πάτρας, ανάμεσα στον γηπεδούχο Προμηθέα και τον Απόλλωνα. Το τζάμπολ έχει οριστεί για τις 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο «Δ. Τόφαλος». Ο Προμηθέας βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 4-2 και σύνολο 10 βαθμών, ενώ ισοβαθμεί με τον Άρη. Ο Απόλλων βρίσκεται πιο χαμηλά, καθώς έχει πετύχει μόλις μία νίκη και θα πάρει θέση στο τζάμπολ με ρεκόρ 1-5.

Στις 17:00 την Κυριακή (19/11), ο Κολοσσός θεωρείται φαβορί στη Ρόδο απέναντι στην ουραγό Καρδίτσα. Οι Ροδίτες μετρούν 8 βαθμούς (2-4), την ώρα που οι Θεσσαλοί δεν έχουν… σπάσει ακόμη το ρόδι (0-6).

Τέλος, στις 20:15, την Κυριακή (19/11), ο δεύτερος του βαθμολογικού πίνακα, Ολυμπιακός, θα μεταβεί στο κλειστό του Αγίου Θωμά, για την αναμέτρηση με το Μαρούσι. Η ομάδα του Πειραιά προέρχεται από δύο νίκες μεσούσης της εβδομάδας που προηγήθηκε στη Euroleague, καθώς πέρασε νικηφόρα από το Βελιγράδι με αντίπαλο τη Μακάμπι και εν συνεχεία ξεπέρασε και το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ την περασμένη Πέμπτη (16/11).

Μάλιστα, τον αγώνα παρακολούθησε δια ζώσης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Σέρβος διεθνής σέντερ του Αμαρουσίου, Μίροσλαβ Ραντούλιστα, ο οποίος θα έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια να σταματήσει τον Μουσταφά Φαλ στο «5», με τον Γάλλο διεθνή φόργουορντ να κάνει double double απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Πειραιώτες δεν υπολογίζουν στον Νίκολα Μιλουτίνοβ, τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και τον Σακίελ ΜακΚίσικ.

Το Μαρούσι, στον αντίποδα, βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 2-6. Όμως, η δεύτερη νίκη του επετεύχθη μόλις την περασμένη Δευτέρα (13/11), στην έδρα του Λαυρίου, απ’ όπου οι παίκτες του Γιώργου Λιμνιάτη πέρασαν νικηφόρα με 88-93, για την 6η αγωνιστική.

Sports in

Η ΚΕΔ όρισε Πορτογάλο διαιτητή Β’ κατηγορίας στη Λεωφόρο – Elite στον «τελικό» του Κλεάνθης Βικελίδης

Με ξένους διαιτητές όλα τα ματς της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024