Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Πισιμίσης: «Οι συμπολίτες μας πράγματι μας έδωσαν μια πολύ ισχυρή εντολή»

Γιάννης Πισιμίσης: «Οι συμπολίτες μας πράγματι μας έδωσαν μια πολύ ισχυρή εντολή»

Ο νέος Δήμαρχος Βριλησσίων μιλάει για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου.

Για μόλις 80 ψήφους η παράταξή του δεν πέρασε στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019, με τις διαφορές του α’ γύρου να είναι οριακές και για τις τρεις πρώτες παρατάξεις. Τέσσερα χρόνια μετά, ως επικεφαλής ενός διευρυμένου αυτοδιοικητικού σχήματος κατάφερε να κερδίσει τον δήμο και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ο 40χρονος Γιάννης Πισιμίσης είναι ο νέος δήμαρχος Βριλησσίων.

 

Νίκη με 54,76% και με μεγάλη διαφορά από τον συνυποψήφιό σας. Πώς την αξιολογείτε;

Οι συμπολίτες μας πράγματι μας έδωσαν μια πολύ ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός μας για την πλήρη ανάταξη του Δήμου Βριλησσίων σε όλα τα επίπεδα. Μετά από 9 χρόνια μιας Διοίκησης που δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας, δόθηκε τώρα η δυνατότητα να γίνει μια μεγάλη αλλαγή πορείας της πόλης μας. Οι συμπολίτες μας πίστεψαν σε μια νέα ισχυρή προοπτική για τα Βριλήσσια και μας εμπιστεύτηκαν. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε πολύ σκληρά προκειμένου να δώσουμε την προοπτική που αξίζει στην πόλη μας μέσα στην επόμενη πενταετία.

Πώς μπορούν τα Βριλήσσια να γίνουν ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος;

Τα Βριλήσσια έχουν μείνει πολύ πίσω από την άποψη της κάλυψης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και αιτημάτων. Η δημιουργία των απαραίτητων αστικών υποδομών που λείπουν, και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον δημότη είναι τα στοιχεία που μπορούν να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, τη λειτουργία και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας. Σύγχρονος Δήμος είναι εκείνος που ανταποκρίνεται με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των πολιτών του. Που λύνει άμεσα τα προβλήματα, που δημιουργεί ένα πλαίσιο ορθής λειτουργίας σε όλους τους τομείς, που εντάσσει τη λογική της βιωσιμότητας σε όλες του τις δράσεις και που παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. Δημιουργώντας ένα τέτοιο πλαίσιο λειτουργίας τα Βριλήσσια, πράγματι, μπορούν να γίνουν ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός Δήμος.

Συλλογική ευθύνη

Ποιο είναι το όραμα που έχει για την πόλη ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος αναλαμβάνει τα ηνία του δήμου;

Το όραμά μου είναι να δώσουμε μια πραγματικά ισχυρή προοπτική στην πόλη μας. Να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ του Δήμου και των δημοτών, να καλλιεργήσουμε μια κουλτούρα συλλογικής ευθύνης για την ομαλή λειτουργία της πόλης μας και ο Δήμος μας να ανταποκρίνεται με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας. Με την υλοποίηση του προγράμματός μας να κάνουμε τα Βριλήσσια σημείο αναφοράς στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας μας. Στην πόλη μας πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει εφικτό αυτό το όραμα.

*Συνέντευξη στην Εύη Σαλτού για το ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς

Το κτήμα μαζί με το ακίνητο των δεκάδων δωματίων δίνεται δωρεάν, σε διαφορετική περίπτωση θα κατεδαφιστεί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024