Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Παλλήνης επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στο Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Παλλήνης επιτίθεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς στο Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, καταφέρεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Δημάρχου Βριλησσίων Ξενοφώντα Μανιατογιάννη. «θα αντισταθούμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση μιας τέτοιας απαράδεκτης και ανήθικης έναντι της κοινωνίας μας απόφασης» αναφέρει μεταξύ άλλων με αφορμή την απόφαση των Βριλησσίων να μεταφέρουν απορριμματοφόρα στη περιοχή του Γέρακα.

Την κατηγορηματική άρνηση του στη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου Βριλησσίων, σε ακίνητα του Γέρακα, εξέφρασε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, αποδεχόμενο την σχετική εισήγηση του Δημάρχου, Θανάση Ζούτσου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Παλλήνης αναφέρει τα ακόλουθα:

«Με την Απόφαση 008/2022 που έλαβε το ΔΣ Παλλήνης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Φεβρουαρίου, εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια και η απόλυτη διαφωνία της τοπικής κοινωνίας στα σχέδια του Δήμου Βριλησσίων ενώ διατυπώνεται η απαίτηση και η προειδοποίηση προς τον Δήμαρχο, Ξένο Μανιατογιάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο Βριλησσίων, «να ανακαλέσουν άμεσα και χωρίς προσχήματα την απαράδεκτη και ανήθικη για τους κατοίκους του Δήμου μας, απόφαση».

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, «ο Δήμος Βριλησσίων προχώρησε με απόφαση του, σε διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων επί της οδού Ευήνου και επί της οδού Κλεισθένους, στον Γέρακα με σκοπό την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου του, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή διάλογο, «εν κρυπτώ και παραβύστω» και παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις τους για το αντίθετο, πριν δυο χρόνια.

Υπενθυμίζεται, ότι, στις 6 Μαΐου του 2020, ο Δήμαρχος Παλλήνης είχε παρέμβει σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βριλησσίων, μετά από ενημέρωση που είχε και με αυστηρό τόνο, κατέστησε απόλυτα σαφή την άρνηση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, έλαβε τότε τη ρητή και δημόσια διαβεβαίωση, η οποία μάλιστα έχει μαγνητοσκοπηθεί και δημοσιευτεί στο διαδίκτυο, ότι, ο Δήμος Βριλησσίων δεν θα αναζητήσει χώρους σε άλλους Δήμους και εάν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα γίνει χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση και συναίνεση του οικείου Δήμου.

«Αναληθής και παραπλανητική» κι ότι «δρα αυτοδιοικητικά, με απαράδεκτο και ηθικά επιλήψιμο τρόπο. Είναι λυπηρό με ευθύνη του Δήμου Βριλησσίων να δημιουργείται μια πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ δύο Δήμων που παραδοσιακά είχαμε άριστες σχέσεις. Με αυτές τους τις τακτικές, έχουν καταστεί απέναντι μας, αφερέγγυοι και αναξιόπιστοι».

Τόνισε ακόμη ότι «η απόφαση της Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών Συμβούλων των Βριλησσίων, συνιστούν ευθεία προσβολή για τους κατοίκους μας. Δεν είμαστε πολίτες Β κατηγορίας. Ενημερώνουμε και προειδοποιούμε, τόσο τους εμπνευστές μιας τέτοιας επιλογής, όσο και τους εν συνεχεία υποστηρικτές της, ότι, με συμμάχους τους πολίτες μας, θα αντισταθούμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο και σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση μιας τέτοιας απαράδεκτης και ανήθικης έναντι της κοινωνίας μας απόφασης, την οποία θα καταργήσουμε στην πράξη».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Παλλήνης, υπογράμμισε ότι «η νομιμότητα της επιδιωκόμενης εγκατάστασης του αμαξοστασίου του Δήμου Βριλησσίων στον εν λόγω χώρο, είναι αμφίβολη και προς τούτο θα προβούμε σε εξονυχιστικούς ελέγχους τόσο δια των υπηρεσιών μας όσο και σε άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες».

Συνημμένη η Απόφαση 008/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

008-2022 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ[60042]

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024